به گزارش خبرنگار مهر، جرم مک گن را امروز دیگر به عنوان آغازگر متنپژوهی جامعهشناسانه میشناسند که اگرچه در زمان انتشار این کتاب نتوانسته بود طبعی انتقادی بر اساس دیدگاه خود پدید آورد، سبب شد ابعاد تازهای مثل تحریرهای چندگانۀ متن، تأثیر شرایط چاپ، سانسور دولتی و موانع اخلاقی و سیاسی در تحریرهای چندگانۀ متن، تأثیر شرایط چاپ، سانسور دولتی و موانع اخلاقی و سیاسی در انتخاب نسخۀ اساس و چگونگی ویرایش آن مورد توجه قرار بگیرد و از اواسط دهۀ نود مباحث مربوط به این حوزه را در متن پژوهی مدرن مکتب انگلیسی – آمریکایی به چالش بکشد.
کتاب اخیر از دو پیشگفتار، یک مقدمه، هشت فصل، یک خاتمه و یک فصل بعد از خاتمه تشکیل شده است. نویسنده در مقدمه به شرح شرایط و معضلات موجود میپردازد. در فصل اول تاریچهای از متن پژوهی مدرن انگلیسی - آمریکایی ارائه میکند و ریشههای نظریهای را که میخواهد به نقد بکشد، باز میکند. در چند فصل میانی به ذکر نمونههایی از وضعیت تولید و نشر متون در دورۀ جدید میپردازد و در فصل پایانی با بررسی این شرایط و مبانی رویکردهای جاری، خواننده را نسبت به ضرورت یافتن راهکارهای تازه در تولید طبع انتقادی متقاعد میکند.
کتاب حاضر در واقع دربردارندۀ بحثی تازه در زمینۀ تصحیح انتقادی متون، به ویژه متون دورۀ چاپ ماشینی در آغاز سدۀ نوزدهم و سدۀ بیستم است.
«نقد متن پژوهی مدرن (نقدی بر نظریه های چاپ انتقادی متون در انگلستان و آمریکا)» اثر جِرُم. ج مَک گَن به ترجمۀ سیما داد، در ۱۷۵ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه، به بهای ۱۷ هزار تومان از سوی مرکز پژوهشی میراث مکتوب منتشر شده است.
نظر شما