این روزها قطار شدن اتومبیلها در خیابانها چندان امری تعجببرانگیز نیست و در این میان افزایش بی رویه وسائل نقلیه شخصی در سطح شهرهای استان زنجان بهخصوص شهر زنجان و همچنین نبود پارکینگ موجب شده است که شهر بیش از ۴۰۰ هزار نفری زنجان که روزانه ۳۰ هزار خودرو در خیابانهای آن تردد میکنند، با چالشی به نام ترافیک مواجه باشد که هر روز تشدید میشود.
شهرهای استان زنجان در حالی به ناچار با معضل ترافیک خو گرفتهاند که حتی نصب چراغ قرمزهای متعدد در سطح تقاطعها و یک طرفه کردن برخی خیابانها نیز جوابگو نیستشهرهای استان زنجان در حالی به ناچار با معضل ترافیک خو گرفتهاند که حتی نصب چراغ قرمزهای متعدد در سطح تقاطعها و یک طرفه کردن برخی خیابانها نیز جوابگو نیست و حالا دیگر برخی از خیابانهای زنجان به دارا بودن معضل ترافیك مشهور شدهاند.
خیابان سعدی جنوبی تا سعدی شمالی و همینطور خیابان امام خمینی(ره) از خیابانهای پرتردد و بیشتر اوقات روز پرترافیك هستند. در بسیاری از مواقع اگر منصف باشیم، متوجه خواهیم بود كه هرکدام از ما در بروز ترافیك بهصورت مستقیم سهمی داریم. یافتن اینكه چه تعداد خودروهای تكسرنشین در روز خیابانهای زنجان را دربر میگیرند، شاید امر آسانی نباشد اما باید قبول كنیم كه تعدادشان كم نیست.
فرهنگسازی باید از میان افراد یك جامعه آغاز شود؛ به این مفهوم كه خودمان از رانندگی با اتومبیلهای تكسرنشین در شهر خودداری كنیم. این در حالی است كه دوچرخهسواری علاوهبر اینكه ورزشی برای سلامتی جسم محسوب می شود، راهگشایی برای مقابله با ترافیك نیز خواهد بود و از طرفی با استفاده از آن، همیشه مسیر برای رفت و آمد مهیا بوده و گاهی نیز ما را سریعتر به مقصدمان می رساند.
ضعف فرهنگ رانندگی در زنجان
فرمانده انتظامی استان زنجان با بیان اینکه فرهنگ رانندگی در استان زنجان وضعیت خوبی ندارد می گوید: در این میان نبود پارکینگ استاندارد، افزایش ترافیک را تشدید میکند.
سردار علیرضا صالحی با بیان اینکه شهرداری زنجان باید در زمینه ایجاد پارکینگ مناسب در سطح شهر اقدام کند می افزاید: هرچند مشکل پارکینگ در سایر شهرهای استان زنجان وجود دارد، ولی شهر زنجان در این میان وضعیت خاصی دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در این استان جا نیفتاده است ادامه می دهد: باید در استان به سمت استفاده از ناوگان عمومی پیش برویم، بهطوری که فرهنگ استفاده از ناوگان عمومی در جامعه بهعنوان فرهنگ جایگاه پیدا کند.
فرمانده انتظامی استان زنجان می گوید: روز به روز به تعداد خودروها در استان افزوده میشود و خیابانها پاسخگوی این همه خودرو نیستند، بنابراین باید مردم استان، استفاده درست و معقولانه از وسایل نقلیه شخصی داشته باشند.
کمبود پارکینگ در شهر زنجان
سخنگوی شورای اسلامی شهر زنجان نیز با اشاره به کمبود پارکینگ در شهر زنجان تاکید می کند: احداث پارکینگهای طبقاتی در دستور کار شهرداری زنجان قرار گیرد.
سعید امیدی با اشاره به وظایف تکلیفی عنوان شده شهرداری در تدوین بودجه ۹۴ می گوید: ایجاد پارکینگهای طبقاتی حداقل در سه نقطه شهر زنجان از تکالیف شهرداری در سال ۹۴ است.
وی تسریع در آغاز عملیات اجرایی احداث این پارکینگها را لازم عنوان کرده و می گوید: عقد قرارداد نهایی و آغاز عملیات اجرایی احداث پارکینگ طبقاتی تسریع یابد.
مدیر اداره آموزش و فرهنگ راهنمایی و رانندگی استان زنجان نیز با بیان اینكه بیشترین تعداد پزشكان، مراكز تجاری و دیگر مراکز ضروری مردم در نقاط مركزی شهر همچون خیابان سعدی استقرار یافتهاند، می گوید: خیابانهای سعدی و امام خمینی(ره) جزو خیابانهای بسیار پر رفت و آمد هستند كه بیشترین تعداد مطب پزشكان، مراكز تجاری و ... را در خود جای دادهاند، از اینرو مردم برای رفع نیازهای خود مجبورند به دفعات بیشتری در طول روز به این خیابانها مراجعه كنند.
حسین مولایی تصریح می كند: در اصل شهر زنجان تكهستهای است، از اینرو حجم بالایی از رفت و آمدها در نقاط مركزی خود را بهصورت ترافیك نشان می دهد كه این امر می تواند مشكلات دیگری همچون از بین رفتن وقت افراد را درپی داشته باشد.
ضرورت وجود خطوط ویژه برای وسایل نقلیه عمومی
با اینكه وجود خطوط ویژه در خیابانهای زنجان برای ترافیك ضروری است، اما این خیابانها از جمله خیابان امام خمینی(ره) فضای كافی برای در نظر گرفتن این خطوط ندارندوی در ادامه سخنان خود با بیان اینكه در شهر زنجان خطوط ویژه اتوبوس و تاكسی در دو خیابان سعدی و كوچمشكی تعبیه شده است، می افزاید: با توجه به اینكه وسایل نقلیه عمومی در شهر رفت و آمد می كنند، وجود خطوط ویژه برای این نوع وسیلهها می تواند میزان ترافیك در سطح خیابانها را كاهش دهد. این در حالی است كه نتیجه وجود خطوط ویژه در بخشی از خیابان سعدی و خیابان كوچمشكی دیده می شود.
مدیر اداره آموزش و فرهنگ راهنمایی و رانندگی استان زنجان با بیان اینكه متاسفانه خیابانهای پرتردد در سطح شهر فضایی برای راهاندازی خطوط ویژه ندارند، اظهار می كند: با اینكه وجود خطوط ویژه در خیابانهای زنجان برای ترافیك ضروری است، اما این خیابانها از جمله خیابان امام خمینی(ره) فضای كافی برای در نظر گرفتن این خطوط ندارند.
مولایی استفاده رانندگان وسایل عمومی از خطوط ویژه برای حمل و نقل مسافران را برای صرفهجویی در زمان امری ضروری دانست.
ضرورت ترویج فرهنگ كاهش خودروهای تكسرنشین
وی ترویج فرهنگ كاهش خودروهای تكسرنشین در سطح شهر را ضروری عنوان كرده و می افزاید: یكی از راهحلهایی كه همه شهروندان برای مقابله با امر ترافیك می توانند از آن بهره بگیرند، استفاده حداقل از خودروهای تكسرنشین است. این امر به مراتب باعث كاهش تعداد اتومبیلها در سطح شهر شده و برای حفظ سلامتی، كاهش آلودگی هوا و صوت مثمرثمر خواهد بود.
مولایی حذف پارك خودرو در حاشیه خیابانها را نیز یكی از راهحلهای مقابله با معضل ترافیك عنوان كرده و میافزاید: برای عملیاتی شدن این مهم باید فضای مناسبی بهعنوان پاركینگ خودرو در سطح شهر وجود داشته باشد. از اینرو امیدواریم مسئولان مربوطه بهزودی برای راهاندازی چنین فضایی اقدامات لازم را در دستور كار خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینكه باید به خاطر داشته باشیم كه پاركینگ عمومی ویژگیهای خاص خود را دارد، توضیح می دهد: وقتی فردی خودروی خود را در مكانی بهعنوان پاركینگ پارك می كند، باید از سلامت وسیله خود اطمینان داشته باشد، اما هماكنون در سطح شهر زنجان چنین پاركنیگ عمومی با استانداردهای لازم وجود ندارد، پس ضروری است برنامههای لازم برای اقدام بهزودی عملی شود.
بانوان زنجانی هنگام رانندگی محتاطتر از آقایان عمل می كنند
مدیر اداره آموزش و فرهنگ راهنمایی و رانندگی استان زنجان با اشاره به برنامه این اداره، می گوید: این ارگان امسال برنامههای خود را بر محورهایی همچون رفتارسازی با كمك بیان مناسب رسانهها و در عینحال از طریق آموزشهای لازم به كودكان در مدارس و پرورش همیاران پلیس دنبال می كند.
مولایی تاكید می كند: آموزشهای غیرمستقیم همچون بیان صدمات ناشی از استفاده نكردن از كمربندی ایمنی و دیگر خطرات احتمالی نیز به طرق مختلف برای شهروندان اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با بیان اینكه تصادفات جراحتی، خسارتی و فوتی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ به میزان چهار درصد در كل استان كاهش داشته است، می افزاید: از این موضوع می توان نتیجه گرفت كه مردم در بحث فرهنگ ترافیك از آگاهیهای بهتری نسبت به سالهای اخیر برخوردار شدهاند، اما باید بیش از این در راستای حفظ امنیت جانی خود و دیگر شهروندان و همچنین جلوگیری از خسارات احتمالی تلاش كنند.
این مسئول ۳۰ درصد رانندگان شهر زنجان را بانوان و مابقی را آقایان دانسته و بیان می كند: شاید بتوان به لحاظ تعداد رانندگان خانم و آقا، میزان تخلفات را در بانوان کمتر دانست، اما باید این نكته را نیز قبول كنیم كه بانوان هنگام رانندگی از احتیاط بیشتری بهره می گیرند، از اینرو امیدواریم آقایان نیز با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، خود و دیگر سرنشینان خودرو را در امنیت و سلامت به مقصد برسانند.
نظر شما