به گزارش خبرنگار مهر، علی تعالی ظهر دوشنبه در ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان همدان با تاکید بر اینکه حوزه امر به معروف و نهی از منکر حساس، ظریف و پیچیده است، اظهار داشت: باید از ظاهرنگری به موضوع دور شد و در حوزه علمکرد به گونه ای رفتار کرد که دچار آسیب نشده و به بهره کافی رسید.
وی با بیان اینکه اسلام دین رافت و مهربانی است، افزود: زمانیکه چاشنی کار لطافت و مهربانی باشد به طور حتم اثرات مثبتی در مخاطب خواهد داشت و این موضوع بارها در قرآن بیان شده است.
فرماندار همدان با اعلام اینکه نحوه بیان در امر به معروف و نهی از منکر باید نرم باشد، ادامه داد: بیانی نرم همراه با استدلال و آگاه سازی لازمه این کار است.
تعالی با اشاره به عمده علل ناهنجاری ها در جامعه، بیان داشت: هرچه شناخت و عقاید ضعیف تر باشد در حوزه رفتاری آسیب پذیری بیشتر است.
وی به آموزه های دینی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر اشاره و عنوان کرد: هرگز نباید در مواجهه با مخاطب در تقابل و در جبهه مقابل وی قرار گرفت بلکه باید همانند یک طبیب که شرط نخست آن دلسوزی است، اقدام کرد.
فرماندار همدان بااشاره به اینکه ماه رمضان سفره ای گسترده است که بسیاری از علما از ماه های قبل به استقبال آن می روند، ادامه داد: وقتی فردی از این موهبت غافل است و اقدام به روزه خواری می کند قبل از هر چیز باید بخاطر غفلت وی برای او دلسوزی کرد و اگر با این نگاه او را امر به معروف کرد به طور حتم طرز بیان با وی متفاوت خواهد بود.
امر به معروف و نهی از منکر باید در حوزه فرهنگی قرار گیرد
تعالی با افزودن این مطلب که امر به معروف و نهی از منکر باید در حوزه فرهنگی قرار گیرد، گفت: وظایف نیروی انتظامی را در این حوزه بسیار کرده ایم.
وی با تاکید براینکه جبران نقص معرفتی در سطح جامعه بر عهده دستگاه های فرهنگی است نه نیروی انتظامی، افزود: باید از ظرفیت های فرهنگی برای گسترش معروف ها بهره گرفت تا منکرات کمرنگ گردد.
فرماندار همدان با افزودن این نکته که جامعه در شرایطی متفاوت از گذشته است، ادامه داد: دریچه های فرهنگی از فضای مجازی به روی جوانان گشوده شده و اثراتی نیز در اخلاق فرهنگی و دینی به دنبال خواهد داشت.
تعالی به عملکرد مناسب سپاه در حوزه فعالیت های فرهنگی و نرم افزاری اشاره و عنوان کرد: محتواسازی در فضای مجازی و گسترش روایات و احادیث یکی از راه های امر به معروف است.
وی با اشاره به حرمت ماه مبارک رمضان، گفت: برخی جهالت دارند و از معرفت دینی چیزی نمی دانند و باید این حریم به آنها تفهیم شود.
فرماندار همدان با اشاره به مذهبی بودن و فضای مناسب شهر همدان، ادامه داد: نصب بنرها با رعایت ظرافت های محتوایی بیشترین تاثیر را برمخاطب می گذارد و باید برگزاری نمایشگاه های قرآنی و محافل انس با قرآن در ماه رمضان گسترش یابد.
نمایشگاه کتاب قرآن و عترت با حضور ۵۰ ناشر بزرگ کشوری در همدان برپا می شود. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان نیز با بیان اینکه نمایشگاه قرآن و عترت در همدان برگزار خواهد شد، گفت: نمایشگاه کتاب قرآن و عترت با حضور ۵۰ ناشر بزرگ کشوری از ششم تا ۱۵ تیرماه در مدرسه حاج بابایی برپا خواهد شد.
داوود ابوترابی افزود: غرفه های عفاف و حجاب، نرم افزار قرآنی، پاسخ گویی به شبهات دینی، غرفه کودکان، هنرهای تجسمی و ... در این نمایشگاه برقرار است.
وی همچنین به برگزاری شب شعر در شب میلاد امام حسن (ع) اشاره و عنوان کرد: اجرای نمایش خیابانی با رویکرد مسائل اخلاقی، تقدیر از افراد باحجاب برتر و روخوانی و تلاوت قرآن در محل اداره ارشاد شهرستان از دیگر برنامه ها در ماه رمضان است.
نظر شما