حامد مانی فر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این آزاد راه ۱۶۰ کیلومتر طول دارد و ۴۰ کیلومتر آن در محدوده استان قزوین است و اجرای آن به عنوان کمربند جنوبی تهران عمل خواهد کرد.
وی بیان کرد: پروژه آزاد راه آبیک به چرمشهر از پروژههای مشترک بین استانهای قزوین، البرز، تهران و مرکزی به شمار میرود که محدوده طرح از شهر آبیک که در ۵۰ کیلومتری شهر قزوین واقع شده است، شروع میشود و تقریباً ۴۰ کیلومتر آن در استان قزوین قرار دارد.
این مسئول یادآورشد: این پروژه مهم قرار است در شش خط اجرایی شود و علیرغم عبوربخشی از آن از زمین های زراعی طراحی به گونه ای است که کمترین آسیب به کشاورزی منطقه وارد شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین یادآورشد: مسیر قزوین به تهران از راههای پرتردد است که همواره با گره ترافیکی روبروست که با اجرای انی طرح که هیچ یک از گرههای ترافیکی مسیر کنونی را ندارد سرعت عبور هم تا ۱۳۰ کیلومتر پیش بینی شده و ایمنی جاده نیز بالاست.
وی بیان کرد: با احداث این آزاد راه گام بزرگی در صرفه جویی میزان مصرف بنزین و گازوئیل برداشته شده و کاهش زمان سفر نیز محقق میشود.
مانی فر تصریح کرد: دوران مطالعه و ساخت کنارگذر جنوبی تهران ۴ سال و دوران بهره برداری و بازگشت سرمایه آن ۲۰ سال است و با اجرای این پروژه بیش از ۲۳۰۰ میلیون لیتر سوخت در دوره بهره برداری و حدود ۷۴۰۰ میلیارد تومان به دلیل کاهش زمان سفر و مسیر، صرفه جویی میشود.
حبیبی: عملیات اجرایی ساخت آزاد راه آبیک به چرمشهر در استان قزوین آغاز می شود
منوچهر حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین هم در این باره گفت: این پروژه از محدوده و نزدیک روستای حصار خروان که بعد از شهر آبیک واقع شده آغاز میشود و تا چرمشهر در شهرستان ورامین استان تهران ادامه خواهد یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین تصریح کرد: سرمایهگذار این پروژه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاست که ۷۰ درصد هزینه پروژه را تأمین میکند و ۳۰ درصد هزینه پروژه نیز توسط دولت تأمین میشود.
حبیبی اضافه کرد: قرارداد این پروژه چهار ساله است که مجری متعهد شده که پروژه در ۳۰ ماه اجرایی شود و چون مشارکتی احداث میشود تا ۲۴ سال در اختیار قرارگاه خاتمالانبیاء خواهد بود.
این مسئول تصریح کرد: برای اجرای این پروژه دو هزار و۴۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد که عملیات اجرایی آن از مسیر چرمشهر ورامین استان تهران آغاز شده که با توجه به هماهنگیهای انجام شده با مسئولان پروژه امیدواریم بتوانیم به زودی عملیات اجرایی آن را از سمت استان قزوین نیز آغاز کنیم تا اجرای این پروژه از هر دو سمت تهران و قزوین ادامه یابد.
وی گفت: این پروژه در یک مسیر میان بر ایجاد میشود که پیش از این مسیر تردد وسایل نقلیه سنگین از سمت غرب و شمال به سمت استان قزوین، بویین زهرا و در نهایت ساوه و استانهای مرکزی، اصفهان و شرق کشور بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین تصریح کرد: با اجرای این پروژه مسیر میانبر قبلی حذف میشود و آبیک از استان قزوین به صورت مستقیم به جنوب تهران و سپس به سمت شرق اصفهان و سایر استانهایی که مقصد بار و مسافر است اجرا می شود.
حبیبی گفت: این مسیر در ردیف مهمترین پروژههای راهسازی وزارت راه و شهرسازی است که نقش مهمی در کاهش زمان سفر، مصرف انرژی و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی در مرکز کشور ایفا می کند.
نظر شما