به گزارش خبرگزاری مهر ، پرویز زارعی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی در تمامی مناطق تهران به ویژه مناطق کم برخوردار شکل نگران کننده ای پیدا کرده است، عنوان کرد: کارتن خواب ها، متکدیان، افراد معتاد به ویژه معتادان متجاهر امروز به یکی از مهم ترین و چالش برانگیزترین آسیب های اجتماعی در تهران تبدیل شده اند.
وی با اشاره به اینکه سیاست های غلط جمعیتی و اقتصادی در دهه های اخیر خیل عظیمی از جمعیت را به سمت تهران روانه کرده است، افزود: به جرات می توان گفت که پایتخت در حال حاضر به یکی از مهم ترین وروردی های محرومان تبدیل شده است. به این معنی که بسیاری از افراد کم برخوردار با هدف کسب درآمد قابل قبول حتی از طریق تکدی گری وارد تهران می شوند و به دلیل نبود کمترین پشتوانه مالی بعد از مدتی به کارتن خواب تبدیل می شوند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: متاسفانه، روند ورود محرومان به تهران در تمامی سال های گذشته نه تنها روند کاهشی را تجربه نکرده ، بلکه به واسطه توسعه نامتوازن و تمرکز امکانات در پایتخت این مساله تشدید شده است.
زارعی در ادامه بر ضرورت اعزام مهاجران از تهران اشاره کرد و گفت: به عقیده من، ضروری است تا سازمان های مسئول با محوریت شهرداری تهران ستاد اعزام مهاجران را راه اندازی کنند تا بدین شکل از بار مشکلات و آسیب های اجتماعی کاسته شود.
وی ادامه داد: طبق مصوبه شورای عالی استان ها، مراکز استان ها موظف به احداث 2 سامانسرا برای زنان و مردان هستند که متاسفانه، تا به حال این مصوبه تنها در تهران محقق شده است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران تصریح کرد: بی توجهی مراکز استان ها نسبت به ساخت سامانسراها و تاکید ویژه شهرداری تهران بر این موضوع موجب شد تا بخش قابل توجهی از محرومان به امید استفاده از امکانات موجود راهی تهران شوند و همین مساله نیز امروز منجر به حضور 15000 کارتن خواب در تهران شده است.
زارعی با بیان اینکه تهران بار آسیب های اجتماعی تمامی شهرها را به دوش می کشد، گفت: توانمندسازی شهرستان ها و ایجاد بسترهای اقتصادی مناسب برای تامین معیشت مردم اصلی ترین راهکاری است که می تواند محرومان را از مهاجرت به تهران منصرف کند.
وی در ادامه به آمار آسیب های اجتماعی در سایر کشورها پرداخت و افزود: نرخ طلاق در کشورهایی همچون اسکاندیناوری 50 است. در ایران اما نرخ این آسیب در حدود 18 درصد و در تهران حدود 30 درصد است. میزان کارتن خواب ها نیز در بسیاری از کلانشهرهای دنیا بیشتر از ایران است.
مدیر کل بهزیستی استان تهران با تاکید بر اینکه مشکل ما آمار اعتیاد، کارتن خواب ها و... نیست، خاطرنشان کرد: سیاست ما همواره بر این بود که آسیب دیدگان را جمع آوری کنیم و برای مدتی به کمپ ها یا سامانسراها اعزام کنیم. پس از مدتی نیز به دلیل فقدان حمایت های لازم پس از بهبود، بیکاری و ناتوانی مالی بسیاری از این افراد دوباره وارد همان چرخه معیوب می شوند.
زارعی تصریح کرد: کاهش آسیب های اجتماعی نیازمند عزم ملی است. به این معنی که تمامی دستگاه ها اعم از شهرداری، وزارت کشور، بهزیستی، وزارت رفاه و انجمن های مردم نهاد باید در کنار هم قرار بگیرند تا شرایط تغییر کند.
وی در پایان به آموزش شهروندان تاکید کرد و گفت: شهروندان باید رفتار اصولی با متکدیان را بیاموزند و از کمک به این افراد پرهیز کنند چرا که کمک و به دنبال آن کسب درآمد از محل این کار در ذات خود به گسترش مشکلات و روی آوری محرومان به این شغل دامن می زند.
نظر شما