به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، در اين نشست پژوهشي كه عصر روز گذشته در چهارمين روز جشنواره موسيقي فجر در سالن رودكي برگزار شد، مهدي كلهر نماينده رئيس جمهور در شوراي نظارت بر صدا و سيما و رئيس اسبق مركز موسيقي سازمان، دكتر فريد عمران، سيمون آيوازيان بنيانگذار گيتار كلاسيك ايران، محمدرضا احمديان تهيهكننده، فردين خلعتبري، امير بكان و فواد حجازي به بحث و بررسي درباره موسيقي روز پرداختند.
در اين نشست مهدي كلهر نوآوري را مهمترين اصل موسيقي روز دانست و گفت : "ما در عرصه هنر و به ويژه موسيقي هر گامي كه برداريم بايد خلاقانه باشد كه متاسفانه از اين موضوع غفلت شده. شايد در اين زمينه مديريت ناتوان اجرايي در عرصه هنر ضعفهاي مديريتي خود را به گردن مسئولان بالاي نظام مياندازد. ما در عرصه هنر هيچ نگاهي ندارين كه خاص مسئولان باشد و بايد بتوانيم ساز و كار نوآوري و رشد و تعالي را در عرصه هنر فراهم كنيم."
اين كارشناس فرهنگي با اشاره به رشد موسيقي سنتي و كلاسيك در دوران بعد از انقلاب گفت : "در جا زدن خطري است كه سالهاست موسيقي را تهديد كرده و من در اين مدت آثار تكراري بسيار ديده و شنيدهام. نسل جوان با اندكي دانش و معرفت و مهارت ميتواند وارد اين عرصه شود و مديران بايد جا را براي حضور جوانان باز كنند. البته موسيقي روز نميتواند بدون نوآوري جاي موسيقي كلاسيك يا ديگر انواع موسيقي را بگيرد."
كلهر در ادامه افزود: "هنرشناسان دنيا موسيقي را هنر پايه ميدانند، يعني موسيقي زيربناي تمام هنرهاست و اولين چيزي كه انسان با آن انس ميگيرد موسيقي ضربان قلب مادر است. در دورهاي كه خيليها اعتقاد به حرام بودن موسيقي داشتند، فضاي حضور موسيقي چندان فضاي آساني نبود، اما امروز با تشكيل مدارس موسيقي و اجراي كنسرتها وضع بسيار بهتر شده. گرچه به نظر ميرسد در يك مقطع ايستا قرار داريم و نوآوري چنداني در عرصه موسيقي نميبينيم. علت اصلي اين امر هم واپسگرايي است. تمام فرهنگهاي دنيا اثري را به عنوان اثر هنري ميشناسند كه خلاقانه و بدون تكرار باشد، ميتوان گفت هر هنرمندي كه بيش از ديگران گذشته خود را بشناسند بهتر نوآوري ميكند."
مهدي كلهر در نشست پژوهشي موسيقي روز، موسيقي را پايه تمام هنرها دانست و تصريح كرد كه تمامي حركتها در اين عرصه بايد با نوآوري و بدعت همراه باشد.
کد خبر 278693
نظر شما