۲۷ دی ۱۳۸۴، ۱۰:۵۵

اكبر نبوي در گفتگو با "مهر": قضاوت گونه‌هاي مختلف سينمايي در كنار هم صحيح نيست

اكبر نبوي در گفتگو با "مهر": قضاوت گونه‌هاي مختلف سينمايي در كنار هم صحيح نيست

قرار دادن آثار تجربي و داستاني در كنار هم كار قضاوت را مشكل مي‌كند، چون هر گونه سينمايي قواعد خاص خود را دارد كه بايد جدا از هم داوري شوند و عدالت در مورد آنها رعايت شود.

عضو هيأت داوران بخش مسابقه سينماي ايران جشنواره فيلم فجر امسال در گفتگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد علت حضور در داوري جشنواره امسال گفت: "به هر حال تكليفي بود كه از سوي آقاي جعفري جلوه به من محول شد و بنا به شرايط موجود تصميم گرفتم در تركيب داوري امسال جشنواره حضور داشته باشم."

وي در مورد حرف و حديث‌هايي كه هر سال بعد از اعلام جوايز برپا مي‌شود گفت: "اين صحبت‌ها درباره دادن جوايز هر سال وجود دارد و امسال هم ممكن است اين گفته‌ها به گوش برسد. داوران به هر حال پارامترهايي براي سنجش آثار دارند كه ممكن است با نظر ديگران متفاوت باشد. مهم اين است كه در پايان جشنواره علمكرد هيات داوري منصفانه نقادي بشود و اين كار خوبي است. اگر داوري داوران از بستر فرهنگي برخاسته باشند، داوري درستي انجام مي‌شود و اگر خداي ناخواسته غرض‌هايي در ميان باشد و كار درستي انجام نخواهد شد. داوران جشنواره سعي مي‌كنند در يك محيط فرهنگي و مبتني بر معيارهاي هنري راي بدهند."

نبوي در ادامه افزود: "ملاك در داوري براي ما نام شخص يا سرشناس بودن يا نبودن او نيست. بلكه ملاك كار است. گرچه معتقدم قرار دادن آثار تجربي در كنار آثار داستاني كار قضاوت را مشكل مي‌كند، زيرا هر كدام از اين گونه‌هاي سينمايي قواعد و ملاك‌هاي خود را دارند. بهتر است اين گونه‌هاي سينمايي جداي از هم مورد داوري قرار گيرند تا عدالت به طور كامل رعايت شود."

وي در مورد تركيب هيأت داوري امسال گفت: "با توجه به نگاه فراجنسيتي كه مد نظر من است، اعتقاد دارم در تركيب داوري امسال حضور يك داور زن لازم به نظر مي‌رسيد و مي‌توانست تركيب مناسب‌تري را شكل بدهد."

کد خبر 278971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha