۳ بهمن ۱۳۸۴، ۱۶:۱۳

فايننشال تايمز بررسي كرد :

عصباني كردن تهران استراتژي مضحك غرب در قبال ايران است / غرب محتاج كمك ايران در ترتيبات امنيتي منطقه است

عصباني كردن تهران استراتژي مضحك غرب در قبال ايران است / غرب محتاج كمك ايران در ترتيبات امنيتي منطقه است

با آغاز از سرگيري تحقيقات صلح آميز هسته اي ايران و اعلام تحريم هاي آمريكا و سه كشور اروپايي عليه ايران ، بسياري از كارشناسان غربي با آگاهي از پيامدهاي اين اقدام با نوعي سردرگمي براي ارائه گزينه هاي مناسب به جاي اعمال تحريم مواجهند و اعتراف دارند كه آمريكا در حمله خود به كشور هاي عراق و افغانستان به كمك ايران نياز داشته و دارد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" روزنامه فايننشال تايمز در تحليل امروزخود نوشت: برنامه هاي هسته اي ايران مسئله اي هشدار دهنده است ، اما غرب بايد براي هر گونه اقدامي در برابر ايران مراقب باشد. هر دو طرف در اين مشاجره خطرناك خود را در موقعيتي مي بينند كه نمي توانند از آن عقب نشيني كنند.

نورمن لامونت در تحليل خود مي نويسد: به عقيده من پيدا كردن يك راه حل ديپلماتيك پيش از به وجود آمدن يك فاجعه اقدام بهتري است.

لامونت خاطر نشان مي كند كه استراتژي آمريكا كشاندن ايران به  انزوا وتنهايي است و در حالي كه سعي دارد تا پاكستان را در روابط خود با ايران متوقف كند ، اما هند و ايران در زمينه انتقال گاز با هم همكاري مي كنند و همين مسئله براي ايران منافعي را در منطقه و منافع اقتصادي نير براي هر سه طرف در پي دارد.

نويسنده معتقد است كه آمريكا براي به رسميت شناختن ايران به عنوان يك قدرت منطقه اي بي ميل بوده اگر چه نفوذ ايران با حمله آمريكا به عراق به طور قابل ملاحظه اي افزايش يافته است.

 لامونت اعتراف مي كند كه آمريكا به كمك ايران در زمان حمله به افغانستان نياز داشت و از اين كمك هم استفاده كرد.اگر چه ايران با حمله به عراق مخالفتي نداشت ، اما تهران از آن پس سعي كرده تا در بازسازي اين كشور نقشي نداشته باشد.

فايننشال تايمز به نياز آمريكا براي كمك گرفتن از ايران در عراق اشاره مي كند و مي نويسد كه به همكاري ايران همچنان نياز است .

به گزارش "مهر" نويسنده فايننشال تايمز خاطر نشان مي كند كه پيش از اين نيزتحريم هايي عليه ايران توسط آمريكا وجود داشته؛ مثل تحريم عليه كوبا كه هر دو كشور داراي نظامهاي غير محبوب هستند!

لامونت در ادامه با اشاره به نگراني آمريكا از تحريم هاي نفتي ايران به ذكر ادعاي ديگري مي پردازد و مي گويد :هر بار كه هواپيمايي در ايران سقوط مي كند آن را به تحريم هاي آمريكا مرتبط مي كنند . آمريكا ممكن است كه ايران را براي فروش گاز به هند متوقف كند اما بعيد است كه بخواهد با تحريم نفتي به خود آسيب برساند.به هر حال بررسي اينكه چطور اعمال تحريم هاي بيشتر تفكرهر كدام از اين كشورها را تغيير مي دهد كاري بسيار دشوار است.

نويسنده در پايان خاطر نشان مي كند كه در حال حاظر اين اميد وجود دارد كه مذاكره سياسي براي برنامه هاي هسته اي ايران ادامه خواهد داشت.

وي به عنوان راهكار چندين اقدام معكوس را پيشنهاد مي كند: باز كردن سفارت آمريكا در تهران ، حذف كليه تحريم ها عليه ايران از جمله حمله نظامي و تشويق براي سرمايه گذاري در ايران و ارتباطات هر چه بيشتر با آمريكا.

به عقيده لومونت اين استراتژي ، دولت ايران را عصباني خواهد كرد.

لرد لامونت رئيس دفترامور بازرگاني ايران در انگليس و وزير سابق اقتصاد و دارايي اين كشور است. 

کد خبر 281203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha