به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، فيلم سينمايي "تيغ پنهان" از جمله آثاري است كه يامادا در ساخت آن از نوعي نگاه و فلسفه شرقي بهره گرفته است. يامادا در اين فيلم شرايط اجتماعي و نوع نگاه غربي در زندگي شرقيها را مورد بررسي قرار داده و در طول داستان سعي كرده فلسفه و انديشه غني شرقي را كه برگرفته از شيوه زندگي و فعاليتهاي اجتماعي و اعتقادات كهن آنهاست به عنوان راهي در مقابله با انديشه ماديگراي غربي معرفي كند.
داستان "تيغ پنهان" درباره مونهزو، يكي از شمشيرزنان ماهر ژاپني در اواسط قرن نوزدهم، است كه به دليل مسايل و مشكلات فراواني كه در جامعه ميبيند، از شيوه كار شمشيرزنان سامورايي دوري ميجويد، به نحوي كه قصد دارد براي هميشه شمشيرزدن را رها كند. در اين بين مشكلاتي براي دختري كه در خانه او زندگي ميكند پيش ميآيد و ... اين مسأله مونهزو را به شدت تحت تاثير قرار ميدهد و او را نسبت به شرايط اجتماعي بدبين ميكند. اما توجه به عشق و زندگي و فعاليت اجتماعي آرام آرام مونهزو را به سمت داشتن زندگي عادي و مملو از عشق هدايت ميكند.
در "تيغ پنهان" كه محصول سينماي ژاپن در سال 2004 است، ماساتوشي ناگاسه، تاكاكو ماتسو، يوكيوشي اوزاوا و توموكو تاباتا ايفاي نقش ميكنند. اين فيلم از سوي آكادمي ژاپن نامزد دريافت 12 جايزه از جمله بهترين فيلم و بهترين كارگردان شد و تنها توانست جايزه بهترين طراحي هنري را از آن خود كند.
فيلم سينمايي "تيغ پنهان" به كارگرداني يوجي يامادا به عنوان يكي از فيلمهاي بخش مرور آثار اين فيلمساز نامدار ژاپني در بخش بينالملل جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمد.
کد خبر 281575
نظر شما