به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه"مهر"، در همايش " ارزشهاي فرهنگي در چارچوب گفتگو بين اسلام و غرب" كه در آموزشگاه گوته آلماني در قاهره برگزار شد، شركت كنندگان در آن به تشريح ضرورت استراتژي گفتگوهاي اسلام با غرب پرداختند.
به گزارش روزنامه "المدينه"، در اين همايش بر موضوعاتي تأكيد شد كه اهميت بازكردن گفتگوهاي مستقيم بين رهبران اديان آسماني به منظور فعالسازي نقش اديان در مسائل مشترك و به جريان انداختن هدف اصلي از گفتگو و همكاريهاي دو جانبه كه سعادت و امنيت انسان را به عهده دارد.
در همايش مذكور شركت كنندگان به اهميت تصحيح مفاهيم اشتباهي كه در شيوه تدريس و تحقيق كه به دانش آموزان يا دانشجويان اروپا در زمينه اديان به ويژه دين اسلام ارائه مي شود، پرداخت.
در همايش فوق كه دكتر محمود حمدي زقزوق وزير اوقاف مصر نيز حضور داشت، به بيان جايگاه اسلام و اهميت گفتگوي اديان اشاره كرد و اظهار داشت: آگاهي و آشنايي با متون قرآني ما را به گفتگو با غير مسلمانان فرا مي خواند و به مودت و احسان با آنها امر مي كند.
وي گفت: ما مسلمانان مي خواهيم فرهنگ صلح، همكاري و تفاهم مشترك ميان ملتهاي اسلامي بي غرض وتعصب وبي توجه به نژاد و عقايد آنها اشاعه يابد.
يوتا ليمباخ رئيس آموزشگاه گوته آلماني در قاهره نيز گفت: شناخت وآگاهي نسبت به اسلام در اروپا بسيار سطحي است، به منظور شناخت بيشتر از اسلام و جهان غرب بايد گفتگوهاي زيادي بين علماي اسلام و كشورهاي غربي گذاشت تا بر اساس آن به تسامح و احترام به اعتقادات يكديگر دست يابند.
از سوي ديگر انديشمند مسلمان دكتر احمد كمال ابوالمجد رئيس شوراي قومي حقوق انسان با تأكيد بر ضرورت همكاري مشترك ميان مسلمانان گفت: همكاريهاي مشترك به منظور مبارزه با خطراتي كه ضد اسلام صورت مي گيرد ازجمله انتساب ارعاب و افراط بسيار حائز اهميت است؛ از سويي به منظور آموزش اديان ديگر با آموزه هاي اسلام بايد گفتگوهاي فرهنگي، ديني مشتركي ميان اين اديان را ترويج كرد و به آنها نشان داد كه اسلام دين صلح و اعتدال و ميانه روي است.
نظر شما