رامسري - مدير نشر معين ، در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، ضمن بيان اين مطلب افزود : آموزش و پرورش بايد از بدو ورود دانش آموز به دبستان با گنجاندن برنامه هاي داستان نويسي ، نقد كتاب ، مطالعه آزاد در كلاس هاي انشاو برنامه هايي از اين دست شوق و عادت به مطالعه را در دانش آموزان افزايش دهد .اين در حالي است كه امروز نظام آموزشي ما تنها به كتاب هاي درسي توجه ميكند . حتي مي توان گفت بخش عمده مدارس ما فاقد كتابخانه كامل و مجزا هستند .
وي در ادامه مميزي هاي وزارت ارشاد را غير اصولي توصيف كرد و اظهار داشت : متاسفانه هشتاد در صد مميزي ها بر مبناي سليقه شخصي اعمال مي شوند كه اين امر باعث بي انگيزگي وسلب اعتماد خواننده از مطالعه كتاب مي شود .
رامسري ناشران بي توجه به نياز جامعه را نيز در كاهش فرهنگ كتابخواني در جامعه دخيل دانست و مشكل اشكال در توزيع كتاب را در كنار مسايل جنبي نظير ويرايش ، حروف چيني ، صفحه آرايي و ... قرار داد .
مدير نشر معين به مهر افزود : سيستم توزيع در كشورما سنتي است و به دليل اينكه هيچ ارگاني بازگشت پول ناشران تهراني را تضمين نمي كند بسياري از كتاب ها كه در پايتخت به چاپ پنجم مي رسند حتي چاپ اولشان نيز به شهرستان ها نمي رود و اين وظيفه وزارت ارشاد است كه روند توزيع كتاب را در سطح عادلانه اي قرار دهد .
نظر شما