به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، حجت الاسلام والمسلمين محمدي عراقي در جريان بازديد از سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت : ايران مي تواند با اتخاذ گفتماني فرهنگي ، تبديل به يك قدرت بزرگ فرهنگي شود. وظيفه ما در اين راه بسيار سنگين است و مي بايست از راه هاي گوناگون پايه هاي فرهنگي و تمدني خود را بيش از پيش تقويت سازيم.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ادامه داد : اين سازمان هم اينك با بيش از 110 كشور دنيا در ارتباط است كه البته از اين ميان ، تنها در شصت كشور حضور مستقيم داريم.
وي با تاكيد بر اين مطلب كه هيچ مانعي فرا راه تبادلات فرهنگي ايران با ساير ملتها نيست افزود : بسياري از مراكز و محافل آكادميك و هنري دنيا تمايل به ارتباط نزديك با ايران دارند و از آن جايي كه موانع سياسي خاصي نيز در اين رابطه وجود ندارد، بايد با تصميم گيري، برنامه ريزي و همت بيشتري به اين امر توجه كنيم.
محمدي عراقي لزوم تثبيت جايگاه ايران را به عنوان مركزيت تمدني منطقه يادآور شد و تصريح كرد : مهم ترين نقص و ضعف كتابخانه هاي دنيا، فقدان آثار و اسناد مربوط به ايران - به ويژه بعد از برهه انقلاب اسلامي - است .
متاسفانه بي توجهي آنها از يكسو و ضعف ما از سوي ديگر موجب شده است كه حتي برخي مشاهير و مفاخر ايران نيز از سوي كشورهاي همسايه مورد مصادره قرار گيرد.
به گزارش مهر ، محمدي عراقي در پايان نشست مشترك خود با مسئولين سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، ضمن ارائه پيشنهاد گردآوري يك بانك اطلاعاتي از آثار ايرانيان و پارسي گويان جهان اعلام كرد : بسياري از كشورهاي خارجي خواهان استفاده از فهرست ها ، منابع و نمايه هاي نسخ خطي فارسي هستند و كتابخانه ملي مي تواند با برقراري تسهيلاتي ويژه ، زمينه مبادله و ارتباط هاي فيمابين با مراكز فرهنگي خارج از كشور را فراهم نمايد.
وي همچنين جلوگيري از انهدام اسناد و نسخ خطي فارسي موجود در خارج از كشور و ارائه تسهيلاتي ويژه براي آموزش علوم مرمت و نگهداري نسخ به متقاضيان خارجي را از جمله راهكارهاي ممكن براي ارتباط با محافل و گسترش فعاليت هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران برشمرد.
نظر شما