دكتر "حميد ميرزاده" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: ظرف 8 سال اخير كمتر از 170 ميليون دلار جهت خريد تجهيزات آزمايشگاهي به دانشگاه ها و مراكز پژوهشي تابعه وزارت علوم تخصيص داده شده اين در حالي است كه در همين مدت نزديك به 240 ميليارد دلار كالا و خدمات تكنولوژي و ماشين آلات وارد كشور شده است.
وي تصريح كرد: ارزي كه به تجهيزات دانشگاهي تخصيص داده شده كمتر از يك دهم درصد ارزي است كه براي واردات كالاهاي مذكور اعطا شده است.
رئيس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران اضافه كرد: با توجه به برنامه هاي دولت جديد در خصوص خودكفايي كشور، بايد زمينه هاي لازم جهت دستيابي به اهداف برنامه چهارم توسعه، فراهم شود. يكي از راه هاي پيشنهادي تجهيز دانشگاه ها به امكانات آزمايشگاهي و تخصيص منابع ارزي از محل صندوق ذخيره ارزي است.
وي خاطر نشان كرد: ايجاد يك نظام قانونمند و مقتدر در خصوص استفاده از نيروهاي داخل، در كنار افزايش بودجه هاي پژوهشي اهميت دارد و اين امر در گروه مصوبه قاطع شوراي عالي علوم تحقيقات و فناوري محقق مي شود.
"ميرزاده" بودجه را يكي از پارامترهاي موثر پيشرفت دانست و گفت: افزايش بودجه تنها راه دستيابي به پيشرفت علمي نيست و بايد ساز و كارهاي لازم جهت رفع نيازهاي جامعه به وسيله ارتباط مستقيم مراكز پژوهشي و صنايع فراهم شود.
وي تأكيد كرد: بايد نظمي سيستماتيك بر دستگاه هاي اجرايي حاكم باشد تا به وسيله آن دستگاه هاي اجرايي به جاي مراجعه به خارج از توانايي هاي داخل كمك بگيرند.
رئيس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران يادآور شد: تحقيقات كاربردي نيز بايد مشتري محور باشد و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها مأموريت هاي اجرايي را پذيرفته و در برطرف كردن نيازهاي جامعه تلاش كنند.
نظر شما