به گزارش خبرنگار تئاتر"مهر"، عليرضا كوشك جلالي، كارگردان ايراني مقيم آلمان و عضو اتحاديه كارگردانان تئاتر آلمان بيش از بيست سال است كه در آلمان به فعاليت در عرصه تئاتر مشغول است. جلالي كه امسال با نمايشنامه "جاده" اثر فدريكو فليني به جشنواره تئاتر فجر آمده، در اين باره گفت: "قصه "جاده" كهنه نشده و نظير آن را هر روز در اطرافمان ميبينيم. زن و مردي ظاهرا با هم زندگي ميكنند و به هم نزديك هستند، اما از نظر دروني بينشان فاصله است."
عليرضا كوشك جلالي، كارگردان ايراني تئاتر مقيم آلمان
وي افزود: "اگر شما بخواهيد فيلمي را كه در ذهن بيشتر مردم به خوبي نقش بسته روي صحنه بياوريد، بايد پيه خيلي از مسائل را به تنتان بماليد. ممكن است مضحكه منتقدان شويد، آن هم منتقدان آلماني كه با هيچكس حتي شخص اول مملكتشان شوخي ندارند."
جلالي در مورد شرايط كار تئاتر كردن در آلمان به خبرنگار تئاتر "مهر" گفت: "دو نوع تئاتر در آلمان وجود دارد، تئاترهايي كه دولت حمايت مستقيم ميكند و تئاتر آزاد. دولت هر سال بازيگران و كارگردانان منتخب را به عنوان كارمند به عضويت آن تئاتر درميآورد. اين افراد از نظر مالي تامين ميشوند ولي نميتوانند هر كاري كه ميخواهند انجام بدهند."
وي افزود: "اما در كنار اين گروههاي تئاتري، گروههاي تئاتر آزاد هم وجود دارند كه تنها با دولت قرارداد چهار ساله ميبندند. بودجه اين گروه بر اساس برنامهاي كه اين گروه در طي اين چند سال ارائه ميدهد، تامين ميشود."
وي ادامه داد: "در آلمان بين گروههاي تئاتري (تئاتر آزاد) رقابت شديدي وجود دارد. هر گروه به اين فكر ميكند كه ستارههاي بازيگري خوبي را جمع كند و با دست يافتن به متن و اجراي خلاقانه، از گروه ديگر پيشي بگيرد. درست مثل رقابت باشگاههاي فوتبال با يكديگر. اين مثال را از آن جهت ميزنم كه تب فوتبال در بين ايرانيها زياد است."
وي درباره تئاتر ايران گفت: "من هرسال كه ميآيم و تئاترهاي ايراني را ميبينم دلم ميسوزد كه اين همه استعداد جوان به دليل نداشتن برنامهريزي ممكن است به هدر برود. من معتقدم اگر مسئولين تئاتر را كاناليزه كنند و سيستماتيك پيش بروند، ايران به يكي از تئاترهاي خوب دنيا تبديل ميشود."
نظر شما