به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد نادری استاد ارتباط تصویری در این نشست که شامگاه سه شنبه در مجموعه فرهنگی و هنری حافظ برگزار شد در مورد مفهوم تصویر در میراث هنری ایران و اینکه منظور از تصویر در میراث تصویری ایران شامل چه مقوله هایی می شود، گفت: بررسی زمینه های تصویر در اسناد موید تزیین، انتزاع، شمایل، نماد و همچنین تصویر ذهنی و عینی و جایگاه های هر کدام در میراث تصویری وخطی ایران است.
وی به رابطه زبان و نوشتار در تاریخ خط نگاری و جایگاه تصویر در ارتباط نوشتاری وبررسی ارتباط درتصویری در تکامل و شکل گیری دوره های تطور خط به خصوص خط فارسی پرداخت و در ادامه تقابل حواشی تصویری و خوانش نوشتاری در خط و خوانش نوشتاری در خط فارسی را مطرح کرد و ظرفیت و سهم هر یک از خوانش تصویری و نوشتاری در ایجاد قرابت خط فارسی بررسی شد.
این استاد ارتباط تصویری با عنوان همه این مباحث، هدف اصلی برای مشخص کردن اینکه خط فارسی تا چه اندازه از ظرفیت های بصری در ارتباط استفاده کرده و نیز موفق بوده، بیان کرد: شاکله خط فارسی تا اندازه ای دارای قابلیت تصویری شدن است.
نادری به بررسی خطوط دوران پیش از اسلام وارتباط آن با تصاویر و همگرایی تصویر و نوشتار در دوره اسلامی نیز پرداخت و خط کوفی، خطوط ششگانه و اقلام ایرانی را مورد اشاره قرار داد.
نظر شما