به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل غلامی شامگاه سهشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل سازمان حمل و نقل و پایانههای استان زنجان، افزود: تلفات جاده ای برون شهری و روستایی ما در طول شبکه راه های ارتباطی در سال ۸۹ براساس آمارهای موجود ۱۶ هزار و ۳۸۲ نفر بوده که این میزان در سال ۹۳ با هفت درصد کاهش به ۱۲ هزار و ۲۰۳ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: از کل ۵.۵ میلیون تن جابهجایی کالا ۱.۴ درصد سهم استان زنجان است.
غلامی اظهار داشت: در جابهجایی مسافر هم دو میلیون و ۱۵۴ هزار نفر جابهجا میشوند که از این تعداد ۱.۱۳ درصد سهم استان زنجان است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری کشور، با بیان اینکه ۲۱۵ هزار و ۱۵۷ کیلومتر جاده در کل کشور وجود دارد، گفت: چهار هزار کیلومتر آن مربوط به استان زنجان است که سهم استان ۲.۲۷ از کل راههای کشور است.
غلامی افزود: از ۳۴ هزار و ۶۳۳ کیلومتر راه شریانی، ۵۹۰ کیلومتر آن در استان زنجان قرار دارد که ۱.۷ راههای شریانی کشور در این استان واقع شده است.
وی در ادامه از احداث ۴۰۳ باب مجتمع خدمات رفاهی در جادهای کشور خبرداد و گفت: مجتمع های بین راهی در کاهش خستگی و خواب آلودگی رانندگان وسایط نقلیه در جاده های کشور تاثیر گذار بوده و در حال حاضر ۵۴۳ مجتمع بین راهی در کشور فعال است و برنامه های گسترده برای توسعه این مجتمع ها در دست اقدام است.
غلامی گفت: سازمان حمل و نقل ها و پایانه ها برای رفاه سرمایه گذاران بخش خصوصی جهت احداث مجتمع های بین راهی ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری کشور، با بیان اینکه در کل نسبت به سال گذشته هفت درصد کاهش تلفات در جادههای برون شهری داشتهایم، افزود: سهم زنجان ۱.۵ درصد بوده است و میزان تلفات در دو ماهه اخیر نسبت به سال گذشته از ۴۸ نفر به ۴۲ نفر در استان کاهش داشته است.
وی به شاخصهای حمل و نقل پرداخت و با بیان اینکه اولین شاخص در این زمینه ایمنی و بعد از آن راحتی، هزینه پایین و کاهش هزینه سوخت محیط زیست است، گفت: در کل اصلیترین شاخص بحث ایمنی است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری کشور، اصلیترین مخاطره را اول رفتار کاربران یا رانندگان، راه، بحث خودرو و کمبود و فقدان قوانین دانست و گفت: بر اساس محاسبات انجام گرفته برای نگهداری و حفظ راه های کشور اعتباری بالغ بر ۹.۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.
غلامی با بیان اینکه نگهداری راه های کشور هزینه بالایی می خواهد و به نوعی سرمایه ملی محسوب می شود، افزود: بودجه امسال این مجموعه با ۳۰ درصد افزایش به ۳۷ هزار میلیارد ریال می رسد که ۲۹ هزار میلیارد ریال آن در بخش راهداری و مابقی در بخش حمل و نقل هزینه خواهد شد.
به گفته غلامی ۴۳ میلیارد تومان بودجه نگهداری راههای زنجان بود که در بخشهای مختلف راههای استان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه برای آزادراهها کمکی در نظر گرفته نشده و این کمک هزینه برای راههای فرعی و اصلی در نظر گرفته شده است، گفت: درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل کسانی که کامیون ۳۵ سال به بالا دارند، میتوانند وسیله نقلیه خود را تعویض کرده و نو کنند
معاون حمل و نقل سازمان راهداری کشور، افزود: بهمنظور کاهش مخاطرات، تلاش در راستای نو کردن ناوگان عمومی و شخصی است که در این خصوص معاینه فنی به صورت آنلاین بوده و تخلفات در این زمینه رصد میشود.
غلامی با بیان اینکه با همکاری پلیس راهور کشور سه هزار و ۴۰۰ نقطه در کشور با هدف کاهش وقوع مخاطرات آشکار سازی شده است، گفت: تحقق این مهم به ایمنی بیشتر در هنگام رانندگی منجر شده و از وقوع تصادفات مرگبار جلوگیری می کند.
وی افزود: علاوه بر آن تکنولوژی جدید برای حفاظ ایمنی در آزاد راه ها و بزرگراه ها با عنوان حفاظ بتنی مفصلی با اعتبار ی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است
معاون حمل و نقل سازمان راهداری کشور درباره گسترش این سازمان در زمینه استفاده از فناوری های نو گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه بابت ۱۸۶۰ دوربین پرداخته شده و با شرکت مورد نظر قرارداد بسته شده که ظرف سه سال راههای شریانی کشور مجهز به این دوربینها شود.
نظر شما