به گزارش خبرنگار مهر، رامین رادفر عصر چهارشنبه در سلسله نشستهای تخصصی شهر اندیشی که با موضوع اعتیاد بحران فردی یا شهری برگزار شد با بیان اینکه استان اصفهان در زمینه مصرف مواد مخدر سنتی در دسته گروههای پر خطر و در بخش مواد مخدر صنعتی جزء گروههای حد متوسط است، اظهار داشت: از این رو شیوع مبتلا به ایدز در بین معتادان تزریقی استان اصفهان یک تا یک و نیم درصد است و این در حالی است که در برخی از استانهای مجاور بین ۲۰ تا ۲۵ درصد برآورد شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور ایران و به تبع آن استان اصفهان بیشترین هزینههای ناشی از اعتیاد را میپردازد، ادامه داد: از این رو باید توجه داشت که بیکاری و تنهایی یکی از مهمترین دلایل استفاده مواد مخدر برای اولین بار است.
۷۰ درصد معتادان اصفهان در سن ۱۸ تا ۲۰ سال معتاد میشوند
مشاور برنامه اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر در استان اصفهان افراد ۱۸ تا ۲۰ سال ۷۰ درصد از کسانی که برای اولین بار اقدام به مصرف مواد مخدر میکنند را تشکیل میدهند، افزود: در این سن بیشتر جوانان یا در خوابگاههای دانشجویی هستند و یا سرباز هستند که در نهایت منجر به تنهایی و دوری آنها از محیط امن خانواده میشود و از این رو به مواد روی میآورند.
وی نبود مطابقت محتوای درسی آموزش داده شده با نیازهای دانش آموزان برای حضور در زندگی اجتماعی را اصلیترین ضعف آموزش و پرورش کشور دانست و ابراز داشت: بر این اساس ضروری است که خانوادهها و آموزش و پرورش در این زمینه برای آموزش فرزندان برای مقابله با انواع پدیدههای اجتماعی تلاش کنند.
رادفر با بیان اینکه درمان معتادان نیاز به بررسی جنبههای مختلف دارد، گفت: از این رو در هنگام هزینه کردن برای درمان معتادان باید میزان احتمال برگشت دوباره فرد به اعتیاد بررسی شود و به همین دلیل شناسایی بافت خانواده و محیطی که زندگی میکند نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در سطح کشور ۶۰۰ هزار نفر معتاد تحت درمان هستند، افزود: در استان اصفهان نیز به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک کلینیک ترک اعتیاد راه اندازی شده است.
نظارت بر روی مراکز ترک اعتیاد میلنگد
مشاور برنامه اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه راه اندازی مراکز درمانی برای ترک اعتیاد به راحتی صورت میگیرد، ادامه داد: از این رو باید توجه داشت که روند نظارتی بر روی فعالیت این مراکز وجود ندارد و از این رو در کشور ضعف وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای درمان اعتیاد از نظر قانونی و آنچه روی کاغذ آورده شده است مشکلی نداریم، ابراز داشت: بیشتر مشکلات مبارزه با اعتیاد و مصرف مواد مخدر در بخش اجرای طرحهای پیشگیری و مبارزه وجود دارد که عملکرد سیستمها در این بخش منظم نیست.
رادفر با تاکید بر اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته فقر مهمترین عامل گرایش به مواد مخدر در کشور است، افزود: پس از این عامل بی عدالتی اجتماعی دلیل دیگر گرایش به اعتیاد در جوامع است.
وی با اشاره به زندانی بودن قاچاقچیان مواد مخدر ایرانی در ۲۹ کشور دنیا افزود: ۲۹ نفر از این زندانیان زیر تیغ اعدام قرار دارند.
مشاور برنامه اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزایش روحیه شادی و نشاط و امید به زندگی را مهمترین راهکار مبارزه با اعتیاد و گرایش جوانان به این آسیب اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا شهرداری و شورای اسلامی شهر میتوانند نقش بسزایی را داشته باشند.
تقویت و هویت بخشی به محلات مهمترین راهکار پیشگیری از اعتیاد در اصفهان
وی با اشاره به اقدامات مناسب شهرداری اصفهان طی ۳۰ سال گذشته در زمینه جریان سازی فرهنگی در این شهر گفت: باید توجه داشت که شهرداری اصفهان با دارا بودن بیشترین فضای سبز و همچنین اقدامات ویژه کمیته فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده است.
رادفر توسعه فعالیتهای اجتماع محور در شهر اصفهان را ضروری عنوان کرد و بیان داشت: ایجاد ساختار تبادل اندیشه میتواند مشارکت اجتماعی را افزایش دهد و این امر جز با تقویت ساختار محلات در اصفهان محقق نخواهد شد.
وی در ادامه میانگین سن مبتلا به اعتیاد در استان اصفهان را ۳۲ تا ۳۳ سال عنوان کرد و گفت: از این رو باید توجه داشت که ۳۰ درصد از معتادان اصفهان خارج از سن ۱۸ تا ۲۰ سال برای اولین بار اقدام به مصرف مواد مخدر میکنند.
نظر شما