به گزارش خبرنگار مهر، محمد محمدپور عمران عصر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت روز صنعت و معدن، توسعه صنعتی را مدل تجربه شده و موفق توسعه کشورها برشمرد و گفت: وضعیت تحریم و فروپاشی شرکتهای متعدد اقتصادی، تغییرات قیمت ها، تغییر نرخ ارزو تورم لجام گسیخته فضای نامناسبی را برای تولید ایجاد کرد که رشد منفی منفی هشت درصد را رقم زد.
وی با بیان اینکه در دنیا ۴۰ کشور زیر ۱۰۰ هزار نفر وجود دارد، بیان داشت: ۸۰ کشور زیر یک میلیون نفر وجود دارد و از۸۰ کشور بالای۱۰ میلیون نفر جمعیت هیچ کشوری را سراغ نداریم رشد منفی هشت درصد را تجربه کرده باشد.
محمد پور عنوان کرد: سابقه ندارد هیچ کشوری میزان تورمش ۴۵ درصد باشد و اولین سیاستی که دولت اتخاذ کرد، ثبات اقتصادی بوده است و توجه به اصول اقتصاد مقاومتی از دیگر سیاستهای اتخاذ شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، با اشاره به اینکه کشاورزی کمترین بخش اقتصادی برای ارتباطات بین المللی است گفت: سعی کردیم با اصول اقتصاد مقاومتی برابر تحریمها بایستیم.
وجود ۵۰۰ طرح نیمه کاره صنعتی
محمدپور گفت: از ۳۰۰ واحد صنعتی بالای ۵۰ نفر حدود ۱۲ درصد تعطیلی داشتیم و بقیه با ۵۵ درصد ظرفیت فعالیت دارند و بیشترین مشکل مربوط به واحدهای زیر ۵۰ نفر است که میزان تعطیلی آن ۴۰ درصد و ظرفیت فعال ۳۰ درصد است.
وی در عین حال تصریح کرد: حدود ۵۰۰ طرح صنعتی وجود دارد که متوقف شده است و می توانستند با رونق به فضای تولید برگردند.
محمدپور، با بیان اینکه تلاش کردیم فضا را در استان تغییر دهیم گفت: ابتدا تمامی طرح ها و مجموعه های موجود در صنعت را شناسایی کردیم و نیمی از این طرح ها به دلیل نقدینگی، ۲۰ درصد به دلیل مالیات، ۱۵ درصد به دلیل مشکلات کارگری و بیمه ای، ۱۲ درصد نیز تحت تاثیر مشکلات اداراتی نظیر محیط زیست بودند.
وی شناسایی و شناسنامه دارکردن واحدها را انجام دادیم تصریح کرد: در این راستا، ستاد تسهیل سرمایه گذاری را به دبیری سازمان صنعت و معدن را فعال کردیم و کارگروه تسهیل و موانع تولید را در استان راه اندازی کردیم.
وی گفت: نااهلان صنعتی نیز از طریق کمیته حفظ حقوق بیت المال پیگیری می شوند و همچنین از حمایت کمیته قضایی نیز برای سرمایه گذری کرده ایم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران به سهم ۴۰ درصدی پیشرفت حوزه صنعتی استان اشاره کرد و گفت: صنعت و معدن تجارت در سال گذشته توانست موتور محورکه اقتصادی باشد که رشد ۱.۷ درصدی داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه از ۲۰۱ پروانه بهره برداری در استان صادر شد که رتبه هشتم کشور هستیم که ۴۷۶ میلیارد تومان سرمایه آن به شمار می رود.
وی گفت: از نظر صدور جواز تاسیس با کاهش مواجه بوده ایم، که نشان دهنده کاهش حمایت بانکها از ایجاد واحدهای جدید است.
محمد محمدپور، تصریح کرد: بانکها برای طرح هایی که در ابتدای کار هستند هیچ مشارکتی ندارند و بعد از پیشرفت ۴۰ تا ۵۰ درصدی حاضر به مشارکت می شوند.
کاهش رغبت به سرمایه گذاری
وی با بیان اینکه سود بانکی در سال قبل لجام گسیخته بالا رفت، گفت: سود بالای بانکی و سودبالای سپرده گذاری، رغبت برای سرمایه گذاری در حوزه صنعت را کم کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه منطقی نیست که میزان تورم ۱۵ درصد ولی نرخ سودبانکی بالا باشد گفت: نمی توان طرح صنعتی را یافت که بتواند از عهده سود بانکی بالای ۲۴ درصد برآید.
رونمایی از سند مرکبات
وی با بیان اینکه واردات به تولید ملی آسیب می زند گفت: سپرده های مردم در تبلیغات قرار بود به کارخانه و مزرعه تبدیل شود اما به ضد تولید تبدیل شد و به نفع واردات عمل می کند.
وی رونمایی از سند مرکبات استان را از جمله طرح ها بیان کرد و گفت: امسال در حوزه صادرات مرکبات وضعیت خوبی خواهیم داشت.
محمدپور با اشاره به اینکه از نظر پروانه های بهره برداری جزو رتبه پنجم کشور هستیم گفت: اکنون به دنبال ایجاد کارگروه اصناف در استان هستیم.
نظر شما