به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی ناجا پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به سالگرد صدور فرمان مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره فعالیت های پلیس آگاهی در ۳ ماهه نخست سال اظهار کرد: در سال ۹۲ شیب تندی را در افزایش سرقت شاهد بودیم که همین امر باعث ایجاد قرارگاهی بهنام قرارگاه مبارزه با سرقت در ستاد ناجا شد.
وی افزود: در سال ۹۳ عمده سرقت ها در ۱۴ استان مورد هدف بود که با راهاندازی قرارگاه سرقت توانستیم جلوی رشد سریع سرقت را گرفته و در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۱ رشد سرقت را مهار کنیم و درصد وقوع سرقت ها را کاهش دهیم.
سردار مقیمی با اشاره به هدفگذاری امسال به عنوان سال کاهش وقوعات سرقت چه در زمینه ماشین چه در زمینه سرقت از منازل تصریح کرد: قرارمان بر این است که تا پایان سال شاهد کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی وقوع سرقت ها باشیم.
رئیس پلیس آگاهی ناجا همچنین به کاهش ۱۰ درصدی وقوع سرقت در ۳ ماهه اول سال ۹۴ اشاره کرد و ادامه داد: توانستیم شیبی را که در بحث سرقت به وجود آمده و سیر تندی را هم طی می کرد، با همکاری همکارانم در پلیس آگاهی به کاهش برسانیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سرقت خودرو حجم بسیار بالایی از پرونده های ارجاع به پلیس آگاهی را شامل می شود این نوع سرقت ها را به عنوان سرقت مادر نامگذاری کرد و گفت: در ۳ ماهه اول امسال نزدیک به ۱۴ درصد شاهد کاهش میزان وقوع سرقت خودرو در کل کشور بوده ایم.
سردار مقیمی توضیح داد: نتایج به دست آمده در خصوص جمع بندی سرقت ها نشان می دهد که در مجموع ۱۰ درصد وقوع سرقت های خرد امسال نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی کاهش داشته است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اعلام اینکه سرقت خودرو و لوازم داخل خودرو در سراسر کشور بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است، افزود: با اعمال سیاست های پیشگیرانه موفق شدیم در این زمینه شاهد کاهش ۱۷ درصدی باشیم. همچنین در ۳ ماهه نخست امسال در بحث سرقت موتورسیکلت شاهد کاهش ۱۳ درصدی بوده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال ۸۶ به بعد سهم سرقت خودرو کاهش پیدا کرده، تصریح کرد: انتظار ما این است که با مدیریت جهادی، ضریب امنیتی خودروها بالا برود. از این رو، با برگزاری نشست های تخصصی و فنی از سوی کارآگاهان پلیس آگاهی با خودروسازان با تغییر برخی از گره های امنیتی دو خودروی ایرانی موفق شدیم میزان سرقت این خودروها را به طرز چشمگیری کاهش دهیم.
سردار مقیمی با اعلام اینکه بالغ بر ۸۰ درصد سرقت خودرو در سال ۹۳ مربوط به دو نوع برند خودروی وطنی و مربوط به تولیدات قبل از سال ۸۶ است، ادامه داد: در سال گذشته سرقت پراید تولید سال به کمترین آمار ممکن رسید، اگرچه همچنان بالغ بر ۸۰ درصد سرقت ها مربوط به تولیدات قبل از سال ۸۶ بود.
رئیس پلیس آگاهی ناجا همچنین درباره برخورد با سارقان و جلوگیری از افزایش آمار سرقت بخصوص سرقت خودرو اظهار کرد: برخورد با سرقت وسایل نقلیه از اولویت های پلیس آگاهی است در سرقت منزل توفیقات خوبی داشتیم و شاهد کاهش ۴ تا ۵ درصدی در وقوع سرقت منزل بوده ایم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره کاهش میزان جرایم همزمان با ماه مبارک رمضان نیز عنوان کرد: همزمان با ماه مبارک رمضان نزدیک به ۸ درصد کاهش سرقت در زمینه سرقت منازل را شاهد و همچنین ۲۳ درصد شاهد افزایش کشفیات پلیس آگاهی بوده ایم.
سردار مقیمی گفت: در سه ماهه اول امسال ۷۳ درصد وقوعات کشف شده و ۵ درصد کشف به وقوع داشته ایم.
رئیس پلیس آگاهی ناجا در بحث سرقت محموله های باری در مسیرهای ترانزیتی نیز خاطرنشان کرد: در ۳ ماه آینده اولویت برخورد با سرقت راهزنها و محموله دزدها را در دستور کار خود قرار داده ایم.
سرقت مسلحانه در زمره جرایم خاص
وی درباره سرقت های مسلحانه و نحوه رسیدگی به آنها نیز افزود: سرقت مسلحانه را به صورت ویژه و در دسته جرایم جنایی بررسی و رسیدگی می کنیم. بنا داریم که صددرصد وقوعات را در این زمینه کشف کنیم تا جایی که از ابتدای سال تاکنون نسبت به سال گذشته در همین بازده زمانی شاهد افزایش ۱۳ درصدی کشفیات در زمینه انجام سرقت های مسلحانه بوده ایم.
سردار مقیمی اضافه کرد: در سرقت مسلحانه، پلیس بانک های اطلاعاتی خود را تکمیل و بانک های بالفعل و بالقوه را شناسایی کرده و با توجه به شیوه و شگرد هر بانک فعالیت های آشکار و پنهان اعضای بانک را به صورت کاملا نامحسوس رصد می کند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا به آمار ۳ ماهه اول سال در ۱۴ استان مورد هدف که دارای قرارگاه ویژه سرقت فعال هستند نیز اشاره کرد و توضیح داد: از نظر درصدی کشفیات ۱۴ استان هدف برابر با استان های غیرهدف است و ما ۱۰ درصد کشفیات در ۱۴ استان و همچنین ۱۰ درصد در مابقی استان ها را شاهد بوده ایم.
سردار مقیمی با اعلام اینکه از نام بردن اسامی خودروهای وطنی که بیشترین آمار سرقت ها را به خود اختصاص می دهند باید خودداری کرد و تمام سعی را بر آن گذاشت که خودروهای تولید داخل، نواقص ایمنی تولیداتشان را برطرف کنند، ادامه داد: ۸۶ درصد کشفیات خودرو در کمتر از یک ماه کشف می شوند و تقریبا ۳۳ درصد خودروهای سرقتی در کمتر از ۲۴ ساعت شناسایی و کشف شده و ۵۰ درصد خودروهای باقی مانده نیز بین ۲ تا ۱۵ روز بعد از اعلام سرقت، کشف و به صاحبانشان باز گردانده می شود.
نظر شما