به گزارش خبرنگار مهر، یکم تیرماه روز ملی اصناف و دهم تیر نیز روز صنعت و معدن در تقویم کشور ما نامگذاری شده است و با چند روز تاخیر ظهر امروزیکشنبه مراسم گرامیداشت این دو مناسبت با حضور نماینده ولی فقیه در کردستان، استاندار، جمعی از صنعتکاران، معدن کاران، اصناف و بازاریان در سالن اجتماعای مرکز فنی و حرفه ای شهید ورمقانی سنندج برگزار شد.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان کردستان علت این تاخیر را تراکم برنامه ها در این ایام ذکر کرد و از فعالان این بخش هم به دلیل اینکه نتوانسته اند پاسخگوی بسیاری از مشکلات مالی آنها باشند، عذرخواهی کرد.
محمد دره وزمی عنوان کرد: برای اینکه به تصویر واقعی از فضای کسب و کار و موانع تولید در استان دست پیدا کنیم اقدام به پایش بخش صنعت ومعدن استان در طول یک سال گذشته کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه برای انجام برنامه ریزی صحیح و اصولی نیاز به تصویر دقیقی ازتوانمندی ها وظرفیت های استان است، ادامه داد: نادیده گرفتن و بی توجهی به واقعیت های استان ظلم به مردم و نظام است.
وی از صدور پروانه بهره برداری برای یک هزارو 8 واحد تولیدی در استان خبرداد و افزود: از این تعداد در حال حاضر 214 واحد نیمه فعال هستند.
حمایت از تولید در دولت تدبیر وامید شعار نیست
رییس سازمان صنعت،معدن وتجارت استان کردستان بیان کرد: تعطیلی ونیمه فعال بودن واحدهای تولیدی تنها مختص استان نیست بلکه بخش عمده آن نتیجه رکود حاکم بر کشور است.
دره وزمی افزود: واحدهای تولیدی استان به لحاظ اینکه نسبت به متوسط واحدهای تولیدی کشوری آسیب پذیرترند لذا با فراز و نشیب های اقتصادی هم زودتر و بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند.
وی اظهارداشت: نباید به تکرار مدام ومستمر مشکلات اکتفا کرد و همیشه آیه ی یاس خواند، بلکه باید آستین های همت و همدلی را بالا بزنیم و از واحدهای نیمه فعال حمایت کنیم تا تعطیل نشوند.
وی با بیان اینکه در دولت تدبیر وامید حمایت از تولید شعار نیست، گفت: جلسات متعددی برای رسیدگی به وضعیت واحدهای تعطیل شده و نیمه فعال در استان تشکیل شده و تاکنون مشکل تعدادی از این واحدها نیز برطرف شده است.
رییس سازمان صنعت،معدن وتجارت استان کردستان تنها راه حمایت از تولید واتشغال توجه و حمایت از بخش خصوصی ذکر کرد و افزود: دولت به تنهایی قادر نیست که مشکل اشتغال را برطرف کند لذا در این راستا باید از بخش خصوصی حمایت کرد.
دره وزمی با اشاره به اینکه برای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه فعال استان نمی توان نسخه واحدی و یکسانی پیچید، گفت: تعدادی از این واحدها مشکل نقدینگی، تعدادی معوقات بانکی بخشی هم مشکل بازاریابی دارند.
وی بیان کرد: کلینیک رفع موانع تولید در سازمان تشکیل شده است تا با همکاری بخش خصوصی، نخبگان اقتصادی و مسئولان اجرایی در راستای ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات بخش تولید گام های برداشته شود.
وظیفه نمایندگان تصویب قوانینی برای حمایت از صنعت کشور است
مدیرعامل شرکت نساجی قروه در این مراسم گفت: متاسفانه هر سال بجای اینکه روز صنعت و معدن را با شادی و خوشی برگزار کنیم با غم و غصه و دردل ها و مشکلات صنعتگران آغاز کردیم.
علی شکوهی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی گلایه کرد و اظهارداشت: در این مراسم تنها یکی از نمایندگان مردم استان در مجلس حضور دارد در صورتی که انتظار می رود بیشتر نمایندگان شرکت می کردند.
وی ادامه داد: نه تنها بنده بلکه بیشتر صنعتگران از نمایندگان مردم در مجلس گله مندند چراکه مشکل اساسی بخش صنعت ناشی از تصمیماتی است که در مجلس گرفته می شود.
وی عنوان کرد: در طول 20 سال گذشته که در استان کردستان حضور دارم هیچ کدام از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پای دردل صنعتگران ننشسته اند.
شکوهی به فاکتورهای عدم پویایی صنعت در کردستان اشاره کرد و افزود: اگر نمایندگان تصممیات درستی برای استان اتخاذ کنند صنعت ومعدن این منطقه به پویایی لازم دست پیدا خواهد کرد.
وی بیان کرد: وظیفه نمایندگان مردم در مجلس حل مشکل معیشت مردم نیست بلکه تصویب قوانینی است که به صنعت کشور کمک کند.
وی از انتشار عکس هایی از خوابیدن نمایندگان مردم در مجلس در فضای مجازی اظهار تاسف کرد و گفت: نمایندگان شب ها را بخوابند تا روزها در مجلس خوابشان نبرد .
این فعال بخش صنعتی ادامه داد: کشوزی هم چون نروژ پنج سالی است که تورم صفر درصدی تجربه می کند و مدام در تلاش است آن را به نیم درصد برساند چراکه تورم از نیم تا 2 درصد رشد اقصادی را به دنبال دارد.
شکوهی عنوان کرد: تورم بالاتر از نیم تا دو درصد ایجاد رکود می کند و این مسئله نیز باعث ایجاد مشکلاتی برای تولید می شود، شرایطی که واحدهای تولیدی کشورما سال هاست با آن مواجه شدند.
مدیر خانه صنعت و معدن استان کردستان در این مراسم در فواصل زمانی مختلفی به پشت تریبون رفت و هر بار مطلبی را بیان کرد و بعد از سخنان علی شکوهی نیز به روی سن رفت و از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی حمایت کرد و گفت: ما از نمایندگان مردم در مجلس راضی هستیم و از خدمات وفعالیت های آنها تقدیر می کنیم.
سخنان مدیرخانه صنعت و معدن به اتمام نرسیده بود که داد حاضرین در این مراسم درآمد و از او به خاطر این حمایت انتقاد کردند و اکثریت سخنان علی شکوهی را مورد تایید خود می دانستند.
مشکل صنعت در کشورما ساختاری است
نماینده مردم شهرستان های قروه ودهگلان در مجلس شورای اسلامی برای دفاع از خود و پاسخ به سخنان این فعال بخش صنعتی استان، به پشت تریبون رفت و در ابتدای سخنان خود از حاضرین خواست علی شکوهی را به خاطر بیاناتش تشویق کنند.
حامد قادرمرزی با بیان اینکه نمایندگان وظیفه قانونگذاری و نظارت بر قانون را برعهده دارند، عنوان کرد: چرا از بانک ها و نحوه تسهیلات آنها به واحدهای تولیدی نامی نمی برید.
وی میانگین خواب خود در روز را پنج ساعت خواند و اظهارداشت: نمایندگان در فصل بودجه سه شیف کار می کنند و در آن بین چون مانند مسئولان اتاق استحراتی ندارند، در صحن مجلس ساعتی را می خوابند.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات موجود در کشور ما این است که هر اتفاقی که می افتد نمایندگان مردم در مجلس را مسبب آن می دانند.
نماینده مردم شهرستان های قروه ودهگلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از کلیت مجلس نهم راضی و همفکر آن هم نیستم، اظهار داشت: براساس آنچه که در طول سال ها تدریس خود در دانشگاه کسب کرده ام، تولید در هر کشوری نیاز به همت ملی و برنامه کلی و ساختاری مشخص دارد که رییس جمهور هم نتواند آن را تغییر دهد.
قادرمرزی افزود: جای بسی خوشحالی است که رییس جمهور ما امروز پشت تریبون با تشویق های حضار احساساتی نمی شود.
وی خطاب به صنعتگران گفت: اگر دولت گذشته امروز هم برسرکار بود قطعا بخشی از شما امروز در زندان به سر می بردید.
وی کنترل تورم توسط دولت یازدهم را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در طول دوسالی که از عمر دولت یازدهم می گذرد اقدامات مطلوبی در سطح کشور انجام شده است.
در پایان این مراسم از فعالین بخش صنعت،معدن و اصناف و هم چنین واحدهای صنعتی نمونه استان، پشکسوتان نمونه واحدهای صنعت و معدن استان با دادن هدایا و لوح تقدیری تجلیل به عمل آمد.
نظر شما