مهرداد غضنفری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تولید محصول گندم در استان لرستان به دو صورت دیم و آبی اظهار داشت: میزان مزارع گندم دیم استان لرستان بیش از ۶۰ هزار هکتار است.
وی همچنین میزان اراضی گندم آبی لرستان را ۱۹۰ هزار هکتار عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به میانگین برداشت گندم در هر هکتار در لرستان اشاره کرد و گفت: میانگین برداشت گندم آبی در استان در هر هکتار ۳.۵ تن و گندم دیم نیز یک تن و ۲۰۰ هزار کیلو گرم است.
غضنفری با بیان اینکه پیش بینی ما این بود که میزان خرید گندم در لرستان طی امسال به ۴۰۰ هزار تن برسد گفت: این در حالیست که متاسفانه به دلیل تنش های آبی در جنوب لرستان این میزان خرید گندم کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه طی امسال ما بیش از ۷۵ روز بارندگی در استان نداشتیم عنوان کرد: این امر موجب کاهش تولید گندم در استان لرستان شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین سرمازدگی طی اردیبهشت ماه امسال در مناطق سردسیر استان را یکی دیگر عوامل کاهش تولید محصول گندم در لرستان عنوان کرد و گفت: با این وضعیت پیش آمده پیش بینی خرید گندم ما در استان از ۴۰۰ هزار تن به ۳۰۰ هزار تن کاهش یافته است.
غضنفری همچنین به استفاده از تجهیزات مکانیزه برای برداشت گندم در لرستان اشاره کرد و گفت: در این زمینه برای برداشت گندم در استان بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ دستگاه کمباین را در سطح استان پیش بینی کرده ایم.
وی از تشکیل اکیب های نظارتی در راستای کاهش ریزش محصول گندم در هنگام برداشت از سوی سازمان جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: در این زمینه از شرکتهای فنی و مشاوره ای و همچنین مراکز خدماتی استفاده کرده ایم.
رئیس سازمان جهاد کشاوری لرستان یادآور شد: در مجموع حدود ۱۰۰ نفر نظارت لازم را برای برداشت گندم در استان بر عهده خواهند داشت.
غضنفری افزود: همچنین دستگاهها و کمباین ها نیز قبل از ورود به مزرعه مورد بررسی فنی قرار می گیرند.
وی افزود: بر اساس بررسی های صورت گرفته در صورتی که اگر ما دو درصد کاهش ریزش محصول گندم در هنگام برداشت و همچنین افزایش تولید را داشته باشیم بیش از ۱۰ میلیارد تومان به اقتصاد کشاورزی استان کمک شده است.
نظر شما