نویسنده ادبیات دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این «زندگی نوشت»، گفت: از سال گذشته کار نگارش زندگینامه پروفسور عبدالعزیز خضری را آغاز کردم که اینک پس از یکسال این زندگی نامه در ۳۰۵ صفحه به پایان رسیده و در اختیار ناشر قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه استاد خضری از چهره های علمی و پزشکی فارس است که در رشته اورولوژی از جراحان و متخصصان برجسته به حساب می آید، بیان کرد: این چهره علمی و پزشکی که از اساتید دانشگاه علوم پزشکی فارس است بیش از ۸۰ سال زندگی پربار داشته که زندگی نامه ایشان به دلیل همزمانی با دوره ای که رضاخان در ایران به سر می برده از جذابیت هایی برخوردار است.
تاریخ سیاسی، اجتماعی و علمی فارس از سال های ۱۳۱۳ تا ۱۳۶۲ در دست چاپ
وی با بیان اینکه نوشتن زندگینامه استاد خضری در نوع خود دستکم در استان فارس برای نخستین بار تجربه شده، افزود: به بهانه نگارش زندگی یک چهره علمی و پزشکی کشور که خدمات ارزنده ای به انسانیت بخشیده، برهه های تاریخی، سیاسی، اجتماعی و علمی فارس از سال های ۱۳۱۳ تا ۱۳۶۲ در این اثر به تصویر کشیده شده است.
صحرایی بیان کرد: در این کتاب که با نام موقت «۲۷۰ شاخه گل سرخ» به انتشارات علوم پزشکی شیراز سپرده شده، رویدادهای سیاسی و اجتماعی از جنگ جهانی دوم، نهضت ملی شدن نفت و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به نگارش در آمده است.
وی ادامه داد: به این بهانه تاریخچه پزشکی فارس و شیراز نیز در این کتاب مورد نظر قرار گرفته تا هم در جذب مخاطب عام و بخشی از مخاطبان خاص از جمله دانشجویان و فعالان پزشکی نیز موفق عمل کند.
وی با اشاره به تخصص این پزشک حاذق عنوان کرد: پروفسور خضری پزشک متخصص ارولوژی است که در جنگ و در سالهای دفاع مقدس برای مداوای رزمندگان به جبهه میرود و یکسال در میدان جنگ به مداوا مشغول میشود. پروفسور خضری متولد ۱۳۱۳ است و اکنون با ۸۰ سال سن در شیراز زندگی میکند.
صحرایی با بیان اینکه این پزشک از اساتید بزرگ این رشته محسوب میشود، اضافه کرد: این زندگینامه داستانی از زمان رضاخان آغاز شده و تا انقلاب ادامه یافته و با جنگ تحمیلی به پایان میرسد.
تکلیف دار و دسته دار علی در جلد هفتم مشخص می شود
وی که هفته گذشته کتاب «۲۷۰ شاخه گل سرخ» را به ناشر سپرده درباره مجموعه کتاب های «دار و دسته دارعلی» نیز به خبرنگار مهر گفت: در ادامه کتاب های دار و دسته دار علی که ۵ جلد آن به چاپ رسید، با انتشار جلد ششم این مجموعه با عنوان «بمب کلاغی» که داستانی بلند را روایت می کند بالاخره تکلیف دار و دسته دار علی در این جلد روشن می شود.
صحرایی از انتشار جلد هفتم این مجموعه نیز خبر داد و افزود: جلد هفتم و پایانی این مجموعه با عنوان «جُنگ دار علی» منتشر می شود.
صحرایی عنوان کرد: جلد هفتم دار و دسته دارعلی به نوعی مجموعه ای از داستان های کوتاهی است که در یک صفحه می گنجد.
آغاز نگارش تاریخچه زرهی استان فارس در دوران دفاع مقدس
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان که حوزه دفاع مقدس را همواره در آثار خود دنبال می کند به تازه ترین اثر نوشتاری خود هم اشاره کرد و گفت: در کنار نگارش دار و دسته دارعلی، نوشتن تاریخچه زرهی استان فارس در دوران دفاع مقدس را آغاز کرده ام که مصاحبه های آن به پایان رسیده است.
صحرایی با بیان اینکه تاریخچه زرهی فارس در جنگ را به شکل تاریخ شفاهی می نویسند، افزود: این کتاب بازه زمانی دسته زرهی استان فارس را از سال ۱۳۵۹ تا پایان جنگ تحمیلی در بر می گیرد.
وی افزود: در این کتاب که تقریبا وارد مرحله نگارش شده ام نقشی که زرهی، نفربر و تانک های استان فارس در دوران دفاع مقدس برعهده داشته اند روایت می شود.
نظر شما