به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا اصغری ظهر سه شنبه در نشست مطبوعاتی نحوه پرداخت ها در طرح تحول نظام سلامت اظهار داشت: با توجه به اینکه طرح تحول نظام سلامت سبب کاهش هزینه های مردم از جیب خود شده است، ضمن بالا رفتن رضایت عام، عوارضی نیز به همراه داشته از جمله اینکه عده ای بیمارستان را با خوابگاه اشتباه گرفتهاند.
وی بیان داشت: پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در کشور از وضعیت نامناسبی در زمینه پرداختی از جیب مردم قرار داشتیم و جایگاه ما در منطقه خاورمیانه سیزدهم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با پرداختی بالای ۵۰ درصد از جیب مردم در مرز قرمز قرار داشتیم اما با گذشت یک سال از برنامه تحول سلامت، دو رتبه در این زمینه ارتقا داشتیم.
وی کاهش پرداختی هزینه های درمان از جیب مردم را مهمترین اثر اجرای برنامه تحول نظام سلامت در یک سال گذشته تاکنون عنوان و اظهار کرد: در این طرح پرداختی از جیب مردم در بخش درمان از ۵۶ به ۴۵ درصد رسیده است.
اصغری افزود: کشورهای قطر، عمان و کویت در زمینه هزینه های درمان به ترتیب رتبه های اول و سوم را دارند و رتبه های آخر مربوط به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و تاجیکستان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مردم در شهرها شش درصد و در روستاها سه درصد هزینه های درمان را در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه می پردازند، تصریح کرد: در یک سال گذشته میزان مراجعه مردم به بیمارستان های دولتی ۱۲ درصد افزایش یافته است.
وی کاهش عمل جراحی سزارین به میزان هشت درصد را یکی دیگر از اثرات برنامه تحول نظام سلامت در استان اصفهان اعلام و اضافه کرد: میزان سزارین از ۵۲ به ۴۴ درصد کاهش یافته است.
اصغری خاطرنشان کرد: کاهش سزارین به ویژه در بیمارستان های دولتی باعث افزایش آن در بیمارستان های خصوصی و خیریه به میزان هشت تا ۱۶ درصد شده است.
چهارم تیرماه امسال بیشترین آمار سزارین در اصفهان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه باید در یک سال گذشته میزان سزارین را حدود ۱۰ درصد کاهش می دادیم اما بنا به دلایل فرهنگی این امر محقق نشده است، افزود: به عنوان مثال امسال در روز چهارم تیر با افزایش چشمگیر سزارین مواجه بودیم چرا که خانوادهها می خواستند تاریخ تولد فرزندشان، منحصر به فرد باشد!.
وی میزان هزینه اجرای برنامه تحول نظام سلامت در استان اصفهان در یک سال گذشته ( از اردیبهشت پارسال تا امسال ) را یک هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: از این رقم یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال یارانه سلامت بوده است.
اصغری افزود: همچنین این هزینه ها شامل ۲۵ میلیارد ریال برای زایمان طبیعی، ۲۳۰ میلیارد ریال برای ارتقای کیفیت هتلینگ، ۹۵ میلیارد ریال برای ارتقای ویزیت، ۹۰ میلیارد ریال برای مقیم شدن متخصصان در بیمارستان و ۹۰ میلیارد ریال برای ماندگار شدن متخصصان در مناطق محروم است.
وی به یک نظرسنجی صورت گرفته در اصفهان درباره برنامه تحول نظام سلامت اشاره و تصریح کرد: بر اساس نتایج این نظرسنجی ۸۵ درصد مردم از کاهش هزینه های بستری رضایت داشتند.
اصغری درباره افزایش تعرفه ها و کارانه پرداختی به پزشکان و کارکنان بیمارستان ها پس از اجرای برنامه تحول نظام سلامت توضیح داد: میانگین کارانه هر پزشک متخصص در هر ماه از ۷۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون ریال، میانگین کارانه هر پزشک عمومی از ۲۰ به ۳۰ میلیون ریال و کارانه کادر بیمارستان از چهار به هشت میلیون ریال افزایش یافته است.
وی میزان دریافتی پزشکان با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال اعلام و اضافه کرد: علاوه بر این حقوق آنها کارانه هر ماه را نیز دریافت می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین درباره چگونگی پرداخت کارانه پزشکان و کارکنان اظهار داشت: مهر ماه پارسال که تعرفه های جدید ابلاغ شد، هزینه ای به عنوان علی الحساب کارانه به میزان ۱.۷ برابر میانگین شش ماهه اول سال به این افراد پرداخت کردیم.
بروز رسانی سیستم های نرم افزاری در بیمارستان دلیل حقوق نابرابر
اصغری ادامه داد: با بروز رسانی سیستم های نرم افزاری و اعمال تعرفههای جدید و حسابرسی به کارکردها مشخص شد که مبلغ پرداخت شده به عده ای بیش از حد و برای عده ای دیگر کمتر از حد تعیین شده است.
وی با بیان اینکه به همین دلیل عده ای بدهکار و عده ای دیگر طلبکار شدند، اظهار داشت: ما از حقوق پرستارانی که بدهکار شدند چیزی کم نکردیم اما برای پزشکان تسویه حساب کامل صورت گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با اشاره به اینکه از حق هر عمل جراحی ۶۰ درصد به پزشک، ۲۷ درصد به کارکنان و مابقی به بیمارستان می رسد، گفت: رقمی که به بیمارستان می رسد در سایر بیمارستانها باز توزیع می شود.
وی اظهار داشت: برخی بیمارستان ها مانند سوانح سوختگی، مدرس و عیسی بن مریم (س) و شهرستان هایی مانند سمیرم، نطنز، گلپایگان، فریدونشهر و فریدن بدلیل خالی ماندن بیشتر از ۵۰ درصد تخت های بستری، زیان ده هستند و لازم است که مبلغی از درآمدهایی مانند اعمال جراحی در این بیمارستانها باز توزیع شود.
اصغری اضافه کرد: این در حالی است که برخی بیمارستانها مانند چمران، فیض و امین درآمدزا هستند و پزشکان تقاضای زیادی به فعالیت در این بیمارستان ها دارند.
نظر شما