۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۵:۰۹

اعتراض به فهرست کالاهای دارای مشابه ساخت داخل

اعتراض به فهرست کالاهای دارای مشابه ساخت داخل

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از اعتراض تولیدکنندگان نسبت به فهرست کالاهای دارای مشابه ساخت داخل که از سوی وزارت صنعت اعلام شده، خبرداد و گفت:وزارت صنعت به برخی درخواست‌ها بی توجهی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین مقدم در نشست خبری خود با خبرنگاران با انتقاد از فهرست ۱۲۷ گانه‌ای که به تازگی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از تولیدات داخلی به دولت ارسال شده است، گفت: متاسفانه برخی از کالاهایی که هم اکنون در داخل کشور تولید می‌شود، در این فهرست قرار نگرفته است و همین امر، سبب شده تا برخی وزارتخانه‌ها نیز بدون توجه به تولیدات داخلی که در مورد یک کالا وجود دارد، درخواست سفارش خرید کالا حتی از چین را می دهند.

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته فهرست دیگری از کالاهایی را به دولت اعلام کرد که بر مبنای آن، وزارتخانه‌ها از خرید این کالاها منع شدند و این کار غیرقانونی بود، در حالی که برخی تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی از جمله لپ‌تاپ و کامپیوترهای بدون کیس هم طی نامه‌های متعدد از وزارتخانه درخواست کرده بودند تا کالاهایی تولیدی آنها هم در فهرست کالاهای ممنوعه خرید از سوی دستگاههای دولتی قرار گیرد، اما به این درخواست ها بی‌توجهی شد، ضمن اینکه قرار بود که امسال در فهرست جدید، این درخواست ها لحاظ شود که متاسفانه باز هم این اقدام صورت نگرفت.

وی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی تولید لوازم الکترونیکی در کشور است در حالی که می تواند با صدور بخشنامه‌های حمایتی، از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده و ترتیبی فراهم کند تا تولیدکنندگان که البته تولید رقابتی هم دارند، روی پای خود بایستند و جنس خارجی راه به کشور نیابد، اما این اتفاق کمتر رخ می‌دهد.

مقدم خاطرنشان کرد: در صنعت، تولید زمانی خوب است که توجیه اقتصادی داشته باشد. هیچ صنعتی در دنیا، از صفر تا صد کالا را خود تولید نمی‌کند، چراکه صرفه اقتصادی ندارد. بنابراین اگر قسمتی از تولیدات صرفه ندارد، نباید اجازه داد که قیمت تمام شده به بهانه تولید داخلی کردن همه قطعات، بالا رود و قدرت رقابت از تولیدکننده گرفته شود.

وی اظهار داشت: در این میان، وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار تولید تولیدکنندگان را به شدت کنترل می کند و اگر یک تولیدکننده یک ماه آمار تولید خود را به وزارت صنعت، ارایه نکند، حتما این وزارتخانه پیگیری می کند، بنابراین در جریان تمام امور هست و این وزارتخانه به خوبی می داند که از هر کالایی چه میزان تولید می شود، بنابراین باید ترتیبی اتخاذ کند که از واردات همین کالاها جلوگیری شود.

مقدم، مشکل دیگر صنایع کشور را قاچاق دانست و خاطرنشان کرد: مسیر سبز گمرک که به تازگی راه اندازی شده است، سدی برای مبارزه با قاچاق است، چراکه کالا روانه بازار می شود و بعد از آن ارزیابی گمرکی آن صورت می گیرد، در حالیکه با توجه به معضل بزرگ کارتهای بازرگانی که میان دلالان دست به دست می شوند، این موضوع بر قاچاق افزوده است.

وی خواستار اصلاح در برخی ردیف‌های تعرفه ای و دقت نظر بیشتر ماموران گمرک در کم اظهاری و بیش اظهاری کالاهای وارداتی شد و گفت: گاه ارزش کالا به یک پنجم ارزش واقعی در گمرکات اظهار می شود در حالی که متاسفانه همین کم اظهاری برای تولید داخلی مشکل ساز شده است.

کد خبر 2857044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha