به گزارش خبرنگار مهر، باشگاه صبا از ابتدای انتقال به قم با گذشت ۷ فصل حضور در لیگ برتر تحت نام صبای قم، با انتقادهای زیادی از سوی اهالی فوتبال خواه منطقی و خواه غیرمنطقی در زمینه استفاده از بازیکنان بومی مواجه بوده است.
اما در این بین به نظر میرسد مقوله استفاده از مربیان بومی و فضا دادن به مربیان فوتبال قم که بدون تردید، آنها نیز از فوتبال سهمی دارند و همانند بازیکنان به دنبال پیشرفت هستند، در باشگاه صبا مغفول مانده است.
صبا از سال ۸۷ ناصر بختیاری زاده را به عنوان یک مربی قمی وارد کادر فنی خود کرد و در صورتی که بختیاری زاده امسال نیز در کادر فنی صبا باشد، ۸ سال است که به عنوان دستیار در کادر فنی صبا حضور داشته است.
در سالهایی که مربیان زیادی در صبا رفتهاند و آمدهاند، بختیاری زاده به عنوان نماینده مربیان قم در کادر فنی صبا در این تیم ماندگار بوده اما هرگز به وی به عنوان نفر اول کادر فنی اعتماد نشده است.
مهدی رضایی دیگر مربی بومی فوتبال قم، سال گذشته به کادر فنی صبا راه یافت اما نقشی حاشیهای در این کادر فنی ایفا کرد در حالی که دانش مربیان بومی فوتبال قم به واقع چیزی از سایر مربیان کشور کم ندارد.
برخی زمزمهها حاکی از نبود تمایل به استفاده از مربیان بومی توسط سرمربیانی است که در سالهای اخیر در صبا کار کردهاند اما اهرم فشار باشگاه سبب ادامه حضور برخی مربیان در صبا بوده است با این وجود باید گفت مسئولان صبا هرگز برای سپردن سکان هدایت صبا به یک مربی قمی شجاع نبودهاند.
ناصر بختیاری زاده پس از سالها حضور در کادر فنی صبا از نظر منطقی میتوانست سرمربی صبا شود و به نظر میرسید با توجه به حمایتهایی که از وی صورت گرفته بود، بتواند سرمربی صبا شود اما مدیران صبا به وی اعتماد نکردند.
در اقصی نقاط جهان، مربیان جوان پا به عرصه فوتبال گذاشتهاند و بسیاری از مربیان تیمهای لیگهای اروپایی مربیانی جوان هستند اما ظاهراً در باشگاه صبا، اتکا به مربیان جوانی که سالها در فوتبال قم زحمت کشیده و تلاش کردهاند جایی ندارد.
به نظر میرسد در شرایط کنونی، اوج آمال و آرزوهای مربیان قمی باید سرمربیگری در تیمهای پایه صبای قم یا دستیار چندم بودن در تیم بزرگسالان باشد در شرایطی که تعدادی از مربیان فعال و با دانش فوتبال قم به دلیل کمتوجهی مدیران صبا به مربیان بومی، بهتدریج انگیزه خود را از دست میدهند.
مهدی تارتار سرمربی تیم فوتبال صبای قم برای فصل جدید بار دیگر از مهدی پاشایی و البته اکبر محمدی به عنوان دستیاران خود استفاده میکند و مربیان بومی اگر در کادر فنی جایی داشته باشند به حاشیه رانده میشوند بدون این که کسی در باشگاه به فکر معرفی مربیان کارآمد فوتبال قم به تارتار و الزام سرمربی به استفاده از یک مربی بومی در کادر فنی باشد.
بدین ترتیب به نظر میرسد صبا که عمری، نقش سکوی پرتاب بازیکنان غیر بومی را بر عهده داشته، حالا سکوی پرتاب مربیان غیر بومی است و تا زمانی که مدیران باشگاه صبا، مربی بومی را قبول نداشته باشند و زحمت بررسی وضعیت مربیان استان را به خود ندهند، تغییری در شرایط موجود ایجاد نمیشود.
باید از مسئولان باشگاه صبای قم سؤال کرد که یک مربی جوان فوتبال قم که در گرما و سرما مشغول فعالیت، تمرین و تلاش است و عمر و وقت خود را بدون کسب درآمد معقول از فوتبال، به مربیگری میگذراند چه زمانی باید رشد کند و چه فضایی باید در اختیار وی قرار بگیرد.
مربیانی چون حسین گنجیان، مهدی کاکایی و محمدرضا عباسی و چند و چند مربی دیگر چه چیزی کمتر از مربیانی دارند که با قراردادهای سنگین، به قم آورده میشوند و به جای این مربیان قمی، رشد میکنند و اسم و رسم و رزومه کار برای خود مهیا میکنند.
اگر باشگاه صبای قم به مربی بومی میدان ندهد، یک مربی باید در کدام تیم بزرگ مربیگری کند و بدیهی است که مربیگری در تیمهای پایه صبای قم، نمیتواند رزومه قابلتوجهی برای یک مربی در راه حضور در کادر فنی یک تیم بزرگسالان در سطح اول کشور باشد.
ضرورت سرمایهگذاری بر روی یک مربی جوان که سالهای سال برای صبا کارآمد باشد بیش از هر زمان دیگری در کادر فنی تیم بزرگسالان صبای قم به چشم میخورد و اهالی فوتبال قم امیدوارند ارتباطات و سفارشها، تعیینکننده عناوین و مسئولیتها در صبا در پستها و مسئولیتهای مختلف از جمله کادر فنی نباشد.
صبا به مربیان بومی اعتماد ندارد
مسئول کمیته آموزش و مربیان هیئت فوتبال استان قم در این زمینه در گفتگو با مهر اظهار داشت: صبا به مربیان بومی فوتبال قم اعتماد ندارد.
رضا کردی اظهار داشت: بخش عمده مشکلاتی که در حال حاضر در این زمینه داریم مربوط به حمایتهایی است که باشگاه صبا نسبت به برخی مربیان دارد و این سبب ایجاد سدی برای پیشرفت سایر مربیان شده است.
وی افزود: مربیان فوتبال قم، مربیان لایقی هستند که برای نشان دادن تواناییهایشان باید به آنها فرصت داد نه این که همیشه روی یکی دو گزینه خاص اصرار داشته باشیم و اجازه عرضاندام به دیگران ندهیم.
مسئول کمیته آموزش و مربیان هیئت فوتبال استان قم گفت: اگر باشگاه صبا نمیتواند به مربی بومی خود که سالها در این تیم سابقه و تجربه کسب کرده اعتماد کند، مشکل از ساختار باشگاه، قاطعیت در تصمیمگیری و نگاه منفی نسبت به مربی بومی است.
کردی بیان داشت: یکی از مربیانی که امسال در صبا حضور دارد، تازه در کلاس مربیگری درجه C شرکت کرده اما به مربی بومی فوتبال ما با ۷ سال سابقه و ۶۰ سال سن اعتماد نمیشود و صحبت من با مسئولان صبا این است که اگر نمیتوانید به مربی بومی اعتماد کنید، مربیان جدید و جوانی را وارد کار کنید تا آنها هم کسب تجربه کنند.
وی عنوان کرد: مربیان فوتبال قم نسبت به نگاه باشگاه صبا به مربیان بومی معترض هستند و به عقیده من، این اعتراض به جا است.
نظر شما