به گزارش خبرنگار مهر، هاشم ولی پور مطلق بعد از ظهر سه شنبه در سومین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: از ۱۰ سال پیش خشکسالی به عنوان یک پدیده مطرح بود نه به عنوان یک بحران که همین امر مشکلات زیادی برای استان به وجود آورد.
وی با بیان اینکه خشکسالی در دو مقطع تبدیل به یک بحران می شود، بیان کرد: یکی از این زمان ها در هنگام آغاز خشکسالی است که مواجه اولیه با این پدیده مشکلات و آسیب های زیادی برای مردم به وجود می آورد.
بخش کشاورزی قابل حذف از زندگی مردم نیست
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، اثرات بلند مدت و فرسایشی خشکسالی را یکی دیگر از مقاطع بحرانی این پدیده عنوان کرد و گفت: در این مقطع آسیب ها آنقدر زیاد می شود که همه بخش ها را درگیر می کند.
ولی پور مطلق اضافه کرد: در حال حاضر خراسان جنوبی در این مقطع بحرانی قرار داشته و خشکسالی های دراز مدت آسیب های جدی به همه بخش ها وارد کرده است.
وی تاکید کرد: به همین دلیل نیاز است تا در گفتگوهایی که برای مدیریت منابع آبی مطرح می شود، آینده ای که در انتظار بخش ها خواهد بود را مد نظر قرار داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نمی شود که بخش کشاورزی را حذف کرد، بیان داشت: در کشاورزی گسترش ملکی نداریم و باید شرایط موجود حفظ شده و در عین حال به سمتی رفت که مصرل آب کمتری داشته باشیم.
۲۴ درصد مساحت استان با خشکسالی شدید دست و پنجه نرم می کنند
ولی پور مطلق با اشاره به اینکه در همین راستا در کارگروه تخصصی خشکسالی استان پیشنهاد تغییر شاخص های خشکسالی به شاخص های بلند مدت داده شد، عنوان داشت: این پیشنهاد به تصویب مدیریت بحران نیز رسید.
وی با بیان اینکه بر طبق شاخص های SPI هفت ساله در حال حاضر ۹۰.۸۱ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی خیلی شدید، شدید و متوسط هستند، بیان کرد: بر اساس این شاخص ها ۰.۵ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی بسیار شدید است.
به گفته وی بر اساس این شاخص ها هم اکنون ۲۴ درصد مساحت استان با خشکسالی شدید، ۵۱ درصد متوسط، ۱۴ درصد خشکسالی ضعیف دست و پنجه نرم می کنند.
خشکسالی ۱۲ هزار میلیارد ریال به استان خسارت زد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس برآوردهای انجام شده در سال زراعی ۹۲ و ۹۳ خشکسالی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال به استان خسارت وارد کرد، عنوان داشت: این رقم در سال زراعی ۹۳-۹۴ حدود ۱۲ هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال برآورد شده است.
ولی پور مطلق بر به روز شدن سند ملی آب استان تاکید کرد و گفت: سند ملی آب استان از ۲۴ سال قبل به روز نشده است و باید هرچه زودتر این کار انجام شود.
وی بیان کرد: این سند بر اساس آزمایشات خاک، اقلیم و منابع آبی هر منطقه مشخص می کند که چه نوع کشتی برای مناطق مناسب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبار مورد نیاز این طرح باید از منابع استان تامین شود، بیان کرد: در کارگوه خسکسالی استان مصوب شد که ۵۰ درصد اعتبار مورد نیاز برای طرح از منابع استانی و ۵۰ درصد دیگر نیز از طریق وزارتخانه تامین شود.
نظر شما