دكتر"اصغر زارعي" روز گذشته در سي و هشتمين گردهمايي معاونين دانشجويي و فرهنگي دانشگاه هاي سراسر كشور در دانشگاه تهران با اعلام اين مطلب افزود: در چهار ماه اخير بيشتر اعتراضات صنفي دانشجويان در حوزه هاي طبخ و كيفيت غذا، كمبود امكانات رفاهي از جمله تجهيزات گرمايشي و سرمايشي و قطعي آب در خوابگاه ها، فشرده بودن دانشجويان در اتاق خوابگاه ها و نياز به امكانات جانبي از جمله خط اينترنت و كامپيوتر در خوابگاه ها بوده است.
وي به ديگر اعتراضات دانشجويان اشاره كرد و گفت: ديگر اعتراض دانشجويان در حوزه هاي آموزشي بوده است كه آنها خواستار برگزاري منظم كلاس ها و استفاده از اساتيد مجرب و با كيفيت بوده اند.
مديركل حراست مركزي وزارت علوم نسبت به آمار خودكشي هاي دانشجويي اظهار تاسف كرد و اظهار داشت: در چهار ماه اخير 28 مورد خودكشي در دانشگاه هاي دولتي رخ داده كه دو مورد منجر به فوت و 26 مورد با توجه به تلاش هاي صورت گرفته به فوت منجر نشده است. از اين 28 مورد، 7 مورد به برادران و 21 مورد به خواهران مربوط مي شود.
وي با اشاره به اينكه آمار ذكر شده متعلق به دانشگاه هاي دولتي است، تصريح كرد: مسائل عاطفي و عشقي از دلايل اصلي و مسائل خانوادگي به عنوان عامل ديگر خودكشي هاي دانشجويي عنوان مي شود.
دكتر "زارعي" سياست وزارت علوم را در خصوص فعاليت هاي دانشجويي "انبساطي" توصيف كرد و گفت: فضاي دانشجويي بايد آرمان خواه باشد. دانشجويي كه آرمان خواه نيست يك دانشجوي ميرا است. دانشجو بايد در فضاي انبساطي به پرسشگري، نقد و سوال بپردازد و نبايد از سوي پرسش شدگان مورد پرخاشگري قرار گيرد.
مدير كل حراست مركزي وزارت علوم، فضاي انبساطي را داراي ضوابطي دانست و افزود: اين سياست انبساطي بايد منطبق بر اساسنامه ها و آيين نامه هايي باشد كه در دانشگاه ها موجود است. اگر اين قوانين به درستي اجرا شود مشكلات موجود به حداقل خواهد رسيد. اين فضا بايد چارچوب و مقرراتش اعمال شود و نبايد اجازه دهيم كه هر كسي بيايد و ذهن و فكر دانشجو را آلوده كند.
وي تصريح كرد: مسئولين دانشگاه ها بايد مسائل داخلي دانشگاه را با تكيه بر قوانين، مقررات و ابلاغيه ها در داخل اين خانواده فرهيخته حل كنند و نبايد اجازه دهيم در مورد مسائل داخل خانواده، از بيرون چيزي را به ما ديكته كنند.
دكتر "زارعي" با تاكيد بر لزوم مستقل بودن فعاليت هاي دانشجويي افزود: شوراي فرهنگي دانشگاه ها نبايد وظيفه خود را تنها به صدور مجوز برنامه ها ختم كنند. بايد به طور مرتب و مستمر تشكيل جلسه دهند. بخشي از مشكلات موجود به خاطر تعطيل شدن مراكزي است كه بايد اعمال قوانين و مقررات را در دانشگاه ها صورت دهند.
مدير كل حراست مركزي وزارت علوم ضمن يادآوري عمومي بودن فريضه "امر به معروف و نهي از منكر" خاطر نشان كرد: وظيفه حراست در توليد اطلاعات و كمك به مسئولين از طريق ارائه اطلاعات به موقع براي تصميم سازي و تصميم گيري در دانشگاه ها است. حراست، پاسبان دانشگاه نيست كه بخواهد برخورد كند يا محدوديت ايجاد كند بلكه وظيفه برخورد با تخلفات بر عهده كميته انضباطي است.
دكتر "زارعي" با اشاره به بازنگري قانون حراست ها افزود: حفاظت الكتروني در خيلي از دانشگاه ها از جمله تربيت معلم و محقق اردبيلي به كار گرفته شده است، با اين اميد كه نگاه سنتي و چماقي به حراست به نگاه چراغي و روشنگرانه تبديل شود.
وي در خصوص شبكه هاي هرمي گفت: نفس "گلدكوييست" در جامعه ما ممنوع است. با اين وجود فعاليت انفرادي در خارج از محيط دانشگاه به حوزه مسئولين دانشگاه مربوط نمي شود. با دانشجويي كه در دانشگاه يا خوابگاه هاي دانشجويي اقدام به شبكه سازي و عضو گيري كند، برخورد مي شود.
نظر شما