۲۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۹:۳۲

فرماندار پلدختر تاکید کرد:

سدهای «بن لار»و«چول هول» نیاز پلدختر/ ایستگاههای پمپاژ تعطیل نشود

سدهای «بن لار»و«چول هول» نیاز پلدختر/ ایستگاههای پمپاژ تعطیل نشود

پلدختر - فرماندار پلدختر گفت: سدهای بن لار و چول هول از ضروریات و نیاز شهرستان هستند و از نماینده مردم پلدختر در مجلس تقاضا داریم احداث این سدها را به طور جدی از طریق وزارت نیرو پیگیری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، قدرت اله ترابی نژاد عصر سه شنبه در جلسه شورای اشتغال شهرستان پلدختر افزود: در جلسه ای که در استان با حضور مدیران کل تشکیل شد یک بحثی را مدیر عامل آب منطقه ای لرستان مطرح کردند که من از طرح آن ناراحت شدم.

وی گفت: مدیر عامل آب منطقه ای لرستان در این جلسه اعلام کرد، با نظر وزارت نیرو  و با توجه به کم آبی رودخانه کشکان، هفت ایستگاه پمپاژ آب منطقه ای و جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر باید متوقف شود.

فرماندار پلدختر با بیان این که گندم استراتژیک ترین محصول کشوراست افزود: در شهرستان پلدختر گندم و جو در زمستان و بهار به عمل می آیند که این غلات نیاز آبی دارند.

پروژه های ایستگاه پمپاژ شهرستان تعطیل نشوند

ترابی نژاد گفت: ما اصراری برکاشت هندوانه و برنج در تابستان در شهرستان  نداریم و پمپاژهای دشت واشیان، جایدر و چم مهر هم برای آبی کردن، مزارع دیم در مواقع پرآبی است.

وی افزود: مراقب باشید، آب منطقه ای لرستان، موضوع خشکسالی و کم آبی رودخانه کشکان را در وزارتخانه نیرو بهانه نکند که پروژه های ایستگاه پمپاژ شهرستان تعطیل شوند.

فرماندار پلدخترخطاب به مدیر منابع آب شهرستان گفت: در این رابطه نامه ای برای استاندار لرستان تنظیم شود زیرا هدف اصلی پمپاژ های پلدختر آبی کردن مزارع دیم است.

ترابی نژاد به بحث سدها اشاره کرد و افزود: سدهای بن لار و چول هول از ضروریات و نیاز شهرستان هستند و از نماینده مردم پلدختر در مجلس تقاضا داریم این موضوع را به طور جد از طریق وزارت نیرو پیگیری کنند.

وی تصریح کرد: برای نجات کشاورزی پلدختر به احداث این سدها و سدهای خاکی دیگری در منطقه با هماهنگی آب منطقه ای و جهاد کشاورزی نیاز است.

از کاشت محصولات آبدوست و صیفی جات در شهرستان جلوگیری می شود

فرماندار پلدختر گفت: بحث سدها باید مورد رسیدگی و مطالعه قرار بگیرد تا شاید بتوان با کنترل سیلاب های پاییز و زمستان در مواقع کم آبی برای کشاورزی استفاده کنیم.

وی افزود: امروز در بالا دست منطقه، پل هرو و چغلوندی کشاورزان از آب رها شده سد ایوشان استفاده می کنند.

وی گفت: این حق مردم شهرستان پلدختر است که از سیلاب های مخربی که در زمستان ابنیه شهرستان را تخریب می کند بتوانند با ذخیره کردن آن به وسیله این سدها  در تابستان از آن استفاده کنند.

ترابی نژاد افزود: این موضوع را استاندار لرستان و نماینده مردم پلدختر در مجلس به طور جد پیگیری هستند تا به نتیجه برسند و مردم ضرر نکنند.

فرماندار پلدختر به موضوع کاشت صیفی جات اشاره کرد و گفت: قرار شد از کاشت محصولات آبدوست و صیفی جات در شهرستان جلوگیری شود تا مشکلات زیست محیطی بیشتری  ایجاد نشود.

۶ شهرستان درگیر خشکی کشکان

وی با بیان این که وضعیت بحرانی در شهرستان وجود دارد افزود: ۶ شهرستان استان شامل خرم آباد، دوره چگنی، الشتر، نورآباد،کوهدشت و پلدختر درگیر وضعیت کشکان است.

فرماندار پلدختر گفت: رودخانه کشکان از این شهرستان ها می گذرد تا به رودخانه سیمره وصل شود و برای کنترل کشت های که در حاشیه آن صورت می گیرد مدیریت واحدی لازم است.

ترابی نژاد افزود: سال گذشته در شهرستان پلدختر ۸۰ هکتار برنج کاشته شده ولی امسال به ۱۰ هکتار رسیده و همچنین در سال گذشته ۸۰۰ هکتار ذرت در شهرستان کاشته شده که امسال به  ۲۰۰ هکتار کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: همچنین سال گذشته در شهرستان پلدختر  سه هزار و ۵۰۰ هکتار خیار کاشته شده که امسال این میزان به ۸۰۰ هکتار رسیده است.

فرماندار پلدختر گفت: اگر امروزبه بحث کم آبی نپردازیم و از آب موجود استفاده بهینه نشود، در آینده اشتغال پلدختر را از دست خواهیم داد.

ساماندهی موتور تلمبه ها در احیای کشکان مورد توجه قرار گیرد

وی افزود: به خاطر حساسیت موضوع، امروز بحث کم آبی را در جلسه شورای اشتغال شهرستان  مطرح می کنم تا مدیران دستگاه ها در جریان امر قرار بگیرند.

فرماندار پلدختر گفت: چنانچه به مدیریت آب شهرستان در مسیر کشکان توجه نشود، بدانید در آینده با بحران آب و بیکاری در شهرستان پلدختر مواجه خواهیم شد که این موضوع باید مدیریت شود که راهی برای برون رفت از این بن بست وجود ندارد.

ترابی نژاد افزود: کنترل سیلاب ها و ساماندهی موتور تلمبه ها در احیای کشکان امری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی از رسانه ها خواست بحث کارشناسی در رابطه با کم آبی رودخانه کشکان را منعکس کنند و در رابطه با این موضوع با مدیران شهرستان در تماس  و ارتباط باشند و مدیران دستگاه ها نیز اطلاعات درست و جامعی را در اختیار رسانه ها قرار دهند.

فرماندار پلدختر گفت: ما نمی خواهیم در این رابطه حساسیت های غیر واقعی ایجاد شود بلکه واقعیت ها منعکس شوند و مراقب باشیم تامدیران بالایی کشور از جمله وزارت نیرو تصمیمی  نگیرند که دودش به چشم مردم ما برود.

کد خبر 2859315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha