۲۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۴:۴۹

در گفتگو با مهر عنوان شد:

لزوم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در هرمزگان

لزوم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در هرمزگان

بندرعباس - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان بر لزوم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و ایجاد صنایع فرآوری در استان تاکید کرد.

خلیل قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خام فروشی مواد معدنی در سالهای گذشته از روی اجبار و فراهم نبودن زیرساختهای صنعتی در استان بود، بیان داشت: یکی از برنامه هایی که سال قبل و ابتدای سالجاری به شدت دنبال می شود، ارتقای جایگاه معدن است. با توجه به رتبه های کسب شده این استان در بخش معدن باید از خام فروشی آنها جلوگیری کنیم تا جایگاه خود را در کشور ارتقا دهیم.

به گفته قاسمی، در گذشته توجه چندانی برای ایجاد صنایع پایین دستی معادن نشده و اگر هم مصوبه یا تصمیمی گرفته شده در حد کاغذ نوشته بوده و در عمل هیچگونه پیگیری صورت نگرفته است. برای افزایش ارزش افزوده معادن باید به دنبال ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در حوزه فرآوری معادن باشیم.

قاسمی در ادامه افزود: قریب به ۴۰۰ معدن فعال در استان داریم که معادن پایه استان که سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت و خاک سرخ است را شامل می شود و دیگر معادن استان را، معادن شن و ماسه تشکیل می دهند که قابلیت صادراتی مواد آن باعث شده است که از معادن مهم استان باشند.

وی گفت: اشتغالی که در این معادن وجود دارد، بالغ بر سه هزار نفر با سرمایه گذاری هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال هستند و میزان استخراج معادن در سه ماهه اول سالجاری ۱۳۱۰ هزار تن است.

وی در مورد وجود معادن غنی در شهرستان بشاگرد، بیان داشت: متاسفانه شهرستان بشاگرد جزو فقیرترین شهرستانهای استان و کشور است، اما به لحاظ معدنی جزو غنی ترین شهرستانهای استان است. برای رونق اشتغال و جلوگیری از مهاجرت مردم این منطقه برنامه های خوبی برای معادن و بهره گیری از سرمایه گذاران خصوصی و صنایع برنامه ریزی کرده ایم.

وی در ادامه به بخش صنعت و واحدهای آن اشاره کرد و گفت: حدود ۸۰۰ واحد صنعتی در استان با اشتغال بیش از ۲۳ هزار نفر فعالیت دارند که صنایع کانی غیر فلزی و محصولات غذایی و آشامیدنی نیز شامل این دسته هستند.

وی شهرکهای صنعتی موجود را ۱۳ شهرک صنعتی، چهار ناحیه صنعتی؛ چهار منطقه ویژه و دو منطقه آزاد در استان اعلام کرد و گفت: با اعلام از مرکز، از ۱۹ اردیبهشت ماه سالجاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تشکیل شد. این کارگروه که به ریاست استاندار و دبیری سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار می شود تا کنون دو جلسه اصلی و شش جلسه کارشناسی برگزار کرده است.

کد خبر 2859694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha