به گزارش خبرنگار مهر، سیدسعید شاهرخی ظهر چهارشنبه در نشست ویژه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی لرستان ضمن تبریک موفقیت تیم هسته ای ایران اظهار داشت: طبق گزارشات ارائه شده توسط آبفا و آبفار و تایید دبیرخانه شورای سلامت کیفیت آب ارائه شده به مردم قابل قبول که جای خوشحالی و تقدیر دارد.
وی از تحت پوشش کیفی سازی آب نبودن ۳۰ درصد از روستاهای استان خبر داد و افزود: این امر نیاز به توجه ویژه و همکاری جدی فرمانداران، بخشداران و دهیاران دارد که باید به فرمانداران ابلاغ شده و با تحت پوشش قرار گرفتن این روستاها شاهد ارتقاء کیفیت عرضه آب به همه روستاهای استان باشیم.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان ضمن تقدیر از اقدامات آبفای شهری ادامه داد: نظارت بر عرضه آب هم توسط آبفا و آبفار و هم دبیرخانه شورای سلامت صورت گرفته و آزمایشات لازم انجام شود.
لزوم تولید محصولات کشاورزی سالم در لرستان
شاهرخی به کمبود اعتبارات آب و فاضلاب شهری و روستایی اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به امیت جدی آب شرب با استاندار و معاونت برنامه ریزی مطرح شده و در توزیع اعتبارات توجه ویژه به این بخش خواهد شد.
وی با اشاره به شعار بهداشتی در همه دنیا " پیشگیری بهتر از درمان" است، عنوان کرد: محصولات کشاورزی ما باید با برنامه و مدون به سمت تولید محصولات سالم پیش بروند و این امر جز با برنامه ریزی جامع و کامل و مطالعه جدی به صورت کمی و کیفی محقق نمی شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه در تولید محصولات سالم بیشترین نقش را جهاد کشاورزی دارد، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی باید کار تحقیقی و پژوهشی انجام داده و اقدامات لازم برای ارگانیک شدن محصولات را ارائه و نقش هر دستگاه مرتبط را اعلام کند.
شاهرخی تصریح کرد: جهاد کشاورزی باید به صورت جدی از عرضه محصولاتی که موجب زیان به سلامت مردم می شوند جلوگیری کرده و هر جا لازم باشد از همکاری بین بخشی و دستور مقام قضایی استفاده کند.
لزوم برخورد با کشاورزان مهاجر
وی با بیان اینکه باید با کشاورزان مهاجری که تخلف می کنند برخورد شود، افزود: اگر مزرعه ای تولید زیان آور برای سلامت مردم دارد جهاد کشاورزی نباید در برخورد با آن درنگ کند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با اشاره به اینکه باید به چاه های آب کشاورزی اجازه استفاده بیش از پروانه داده نشود، ادامه داد: اما عدم رعایت الگوی کشت و استفاده بیش از حد از سموم و کودهای شیمیایی و تولید محصولات غیر بهداشتی به هیچ وجه قابل اغماز نیست و جهاد کشاورزی به عنوان متولی این امر باید ورود پیدا کرده و شورای تامین هم حمایت می کند.
شاهرخی با بیان اینکه هیچ مستند و کار پژوهشی مبنی بر عدم سلامت محصولات وجود ندارد، یادآور شد: نبابد ذهن مردم مشوش شود که همه تولیدات ناسالم است اما باید جهاد کشاورزی و دبیرخانه شورای سلامت از استفاده بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی جلوگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه کمیته نظارت بر مسائل سلامت می تواند از دبیرخانه شورای سلامت و دستگاه مربوطه باشد، عنوان کرد: آزمایشگاه محصولات اداره کل استاندارد و جهاد کشاورزی یک ضرورت بوده و نیازمند پیگیری در تهران است.
بازارچه های فروش محصولات کشاورزی در لرستان ایجاد شود
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان خاطرنشان کرد: در خصوص سرویس بهداشتی برخی مدارس می دانیم که آموزش و پرورش از منابع داخلی ورود پیدا کرده و اقدامات خوبی انجام داده ما نیز با مکاتبه با شورای برنامه ریزی اگر مقدور باشد کمک خواهیم کرد.
شاهرخی سند ملی تغذیه را بسیار بااهمیت و از افتخارات ملی دانست و تصریح کرد:این سند مجدد برای همه دستگاه ها ارسال شده و دستگاه های ذیربط به ویژه جهادکشاورزی به عنوان متولی تولید محصولات غذایی به این مهم توجه داشته باشند.
وی افزود: سایر دستگاه ها نیز برای تحقق بخش هایی از سند ملی تغذیه باید کار فرهنگی انجام دهند چراکه خیلی از نکات مربوط به فرهنگ و نوع رفتار نردم است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان به بازارچه فروش محصولات کشاورزی سالم اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته این بازارچه هم مصوب شده و شهرداری و جهاد کشاورزی متولی آن بودند که اجرایی نشد و لازم است از امروز پیگیری کرده و در چند نقطه شهر راه اندازی کنند
نظر شما