به گزارش خبرنگار مهر، نیازعلی ابراهیمی پاک، ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد هماهنگی آبیاری تحت فشار که با حضور معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد با تبریک موفقیت تیم هسته ای ایران در مذاکره با قدرت های جهانی گفت:بسیار خوشحالیم که این مذاکرات نتیجه داد و شاهد موفقیتی دیگر در عرصه جهانی برای کشور هستیم که این موفقیت مرهون راهنمایی و هدایت مقام معظم رهبری و ایستادگی ملت سرافراز ایران اسلامی و تدبیر و هوشیاری تیم هسته ای کشورمان است.
صیانت از منابع آبی ضروری است
ابراهیمی پاک تصریح کرد: در چند سال گذشته به لحاظ تغییر اقلیم، میزان بارندگی کاهش یافته و در دو دهه گذشته میزان برداشت از منابع آبهای زیرزمینی چند برابر شده که این روند موجب کاهش آب های زیرزمینی، شوری آب و همچنین افت سطح آب های زیرزمینی شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به افت سطح آب های زیرزمینی در سال های آینده و کاهش منابع آبی، امکان انتقال آب از منابع زیرزمینی به سختی انجام خواهد شد لذا نیازمند مدیریت منابع آبی هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به نقش کشاورزی در ایجاد اشتغال و امنیت غذایی تصریح کرد: اگر با برنامه ریزی مناسب و استفاده از روشهای نوین برای حفظ منابع آبی چاره اندیشی نکنیم قشر عظیمی از افراد استان که به این شغل مشغول هستند، دچار مشکل شده و تبعات اجتماعی و اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
ابراهیمی پاک به روشهای نوین در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و اظهارداشت: با بکارگیری روشهای نوین می توان شیوه تولید محصولات کشاورزی را با مصرف آب کمتر و بهره وری بیشتر به تولید کنندگان انتقال داد.
وی اضافه کرد: متاسفانه سطح آب های زیرزمینی افت زیادی داشته و تنها راه حفظ منابع موجود برنامه ریزی مناسب و تصمیم جدی برای حفظ این منابع است.
ابراهیمی پاک گفت: نها گروهی که می تواند نقش موثری در حفظ منابع آبی داشته باشد کارشناسان و متولیان بخش آب استان هستند که باید از آنها برای برنامه ریزی استفاده کرد.
محمد حسین عطایی مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این جلسه گفت: اگر منابع آبی دشت قزوین حفظ نشود در آینده نزدیک این دشت کانون ریزگردها خواهد بود.
وی افزود: متاسفانه خشکسالی چند سال گذشته و بهره برداری بی رویه از منابع آبی دشت قزوین در روند افزایش بی آبی و همچنین افزایش ریزگردها نقش داشته است.
حیدری معاون بانک کشاورزی استان قزوین هم گفت: تاکنون بیش از ۶۲ درصد اعتبارات آبیاری تحت فشار جذب شده است که با افزایش اعتبارات و جذب آن در چند ماه آینده امید است بتوانیم در جهت توسعه بیشتر بخش کشاورزی استان گامهای موثری برداریم.
رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه کشاورزی استان قزوین نیز گفت: در سا ل گذشته ۱۸۴ طرح با اعتباری بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۸۱۷ میلیون و یکصد هزار تومان در صندوق تشکیل شده است.
علی اکبر متقی فرد افزود: این طرح ها شامل سه هزار و ۹۳ هکتار است که از این میزان ۵۹۵ هکتار برای اجرای طرح های بارانی و دو هزار و ۴۹۸ هکتار برای اجرای طرح های آبیاری قطره ای پیش بینی شده است.
نظر شما