به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی منتظری صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران استان با اشاره به ضرورت اجرای طرح تفکیک از مبدا زباله ها اظهار داشت: از جمله معضلاتی که در اجرای اين طرح وجود دارد بحث فرهنگسازی و ارائه الگوهای صحيح خريد و مصرف و همچنين مباحثی همچون دخالت زباله گرد ها، مشارکت نداشن شهروندان در جریان جداسازی پسماندهای خشک از تر در مبداء توليد و سایر مواردی از این نوع است.
وی ادامه داد: ضروری است تا با مراکز خريد و فروش ضايعات و زباله های خشک و عاملين تفکيک غير مجاز زباله ها در شهر برخورد قانونی صورت بگیرد چرا که طبق قانون شهرداريی ها مالکين اصلی زباله ها هستند.
انتظاری با اشاره به وضعیت مراکز غیرمجاز جمع آوری زباله بیان کرد: طرح ساماندهی اين مراکز و برخورد قانونی با متخلفين در حال اجرا است که بر همین اساس به محض مشاهده فعالیت غیرمجاز، متخلفین اعمال قانون می شوند.
وی افزود: در راستای اجرای این طرح طی سه ماهه نخست سال جاری ۳۲ خودرو متخلف، ۳ مرکز خريد و فروش ضايعات و ۱۷ چرخ دستی ساماندهی يا به مراجع قضايی برای اخذ تصمیمات لازم معرفی شدند.
این مسئول با اشاره به از آغاز طرح تفکيک زباله در مبداء در شهر قزوين گفت: از آغاز اجرای این طرح ۴ درصد از مواد بازيافتی كاغذ و مقوا، پنج و نه دهم درصد درصد شيشه، سه و دو دهم درصد مواد پليمري، پانزده و چهار دهم درصد فلزات، سیزده و هفت دهم درصد نان خشک و سه و یک دهم درصد نايلون بوده است.
مديرعامل سازمان مديريت پسماند در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: نمی توان حفاظت از محيط زيست را صرفاً مسئله ای تجملاتی تلقی کرد و با بی توجه از کنار آن گذشت.
وی ادامه داد: همچنین نمی توان بار مسئوليت محفاظت از محيط زيست را تنها بر دوش يک سازمان يا ترکيبی از چند نهاد دولتی دانست آنگاه از سایر ظرفیت ها و نهادها در این زمینه غفلت کرد حال آنکه بايد با آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی های لازم در این زمینه همه شهروندان را به سمت حفظ محيط زيست سالم و به دور از آلودگی ترغيب کرد.
انتظاری گفت: درسه ماهه نخست سال جاری یک هزارو ۳۵ تن مواد بازيافتی از سطح شهر جمع آوری شده است که این یعنی به صورت روزانه بیش از۱۱ تن مواد خشک قابل بازيافت در سطح شهر جمع آوری می شود.
وی اظهار داشت: سازمان مدیریت پسماند تا کنون ۴۶هزارو ۴۷۰ سطل تفکيک زباله به خانوار های قزوینی تحويل داده است که انتظار می رود شهروندان در حفظ آن کوشا بوده و ضمن جدا ساز پسماند خشک از تر از بکارگيری آن برای سایر مصارف جدا خوداری کنند .
این مسئول در تشریح گستره توزیع سطل های تفکیک زباله از مبدا بیان کرد: در حال حاضر برای اجرای اين طرح ۳۲هزارو ۲۲۲ سطل کارتن پلاست ویژه جمع آوری کاغذ درادارات، بانک ها، مدارس و مهدهای کودک سطح شهر توزیع شده است.
منتظر ادامه داد: هدف از اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا جلوگيری از هدر رفتن سرمايه های ملی و منابع طبيعی، حفاظت از محيط زيست، کاهش حجم زباله های شهری و ارتقای سطح فرهنگ عمومی شهروندان در زمينه مواد قابل بازيافت است.
وی افزود: منافع اقتصادی فروش ضايعات در مقايسه با هزينه های بالای اجرای این طرح مانند خريد ماشين آلات، بکارگيری نيروی انسانی، تهيه مخازن و سایر مواردی از این دست بسيار ناچيز است اما سازمان مطابق با وظيفه ذاتی خود و در چارچوب اصول زيست محيطی اقدام به اجرای این پروژه کرده است.
نظر شما