به گزارش خبرنگار مهر، پیمان سعادت صبح امروز در همایش تغییرات آب و هوایی روند جهانی و ملی كه در بجنورد برگزار شد، گفت: سال ۲۰۱۵ نقطه عطف فرآیندهای تاثیرگذار در دستور كار توسعه جهانی است.
وی افزود: كشورها و جامعه بین المللی در قبال پدیده جهانی دارای آثار فرامرزی، نگرانی مشترك دارند و متمایل به همكاری هستند چرا كه پدیده های فرامرزی نیازمند همكاری بین المللی با روش های سیاسی، حقوقی و ... هستند.
این مقام مسئول اظهار داشت: در این راستا به حقوق بین الملل نیاز داریم تا همكاری بین كشورها از شكل، نظم و قائده منظمی برخوردار باشد و این همكاری نیز از طریق معاهدات چند جانبه بین المللی شكل می گیرد.
سعادت با بیان این که ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده های سوخت فسیلی در جهان بوده و در این زمینه در رده هشتم قرار دارد، افزود: همچنین ایران با انتشار و تولید گازهای گلخانه ای اثر گذاری بیشتری بر خشكسالی شایع، پدیده طوفان، ذوب شدن یخ های قطبی و ... دارد.
مدیركل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه تصریح كرد: اگر اقتصاد بهینه سازی مصرف انرژی در دستور قرار نگیرد، سهم انرژی تجدید پذیر افزایش نیابد و اقتصاد ما از متكی بودن به تولید محصولات فسیلی در دنیا فاصله نگیرد در سال ۲۰۳۰ اقتصاد كشور از رژیم حقوقی به شدت صدمه می بیند.
سعادت گفت: اگر این اتفاقات شكل نگیرد ممكن است كشور در سال ۲۰۳۰ دچار تحریم دوباره شود از این جهت باید ایران به صورت متوازن به بحث تغییرات آب و هوایی بپردازد.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در این همایش گفت: محیط زیست در وضعیت خوبی قرار نداشته. به مثابه بیماری است که باید پیشگیری های لازم به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری انجام شود.
سید علی اصغر مطهری افزود: برای كمك به محیط زیست مسئولین در سطح ملی و استانی باید آگاهی های خود را در شناخت از محیط زیست افزایش دهند تا از بروز چالش در این زمینه جلوگیری شود.
وی با بیان این که بیش از ۸۰ درصد كشور در منطقه خشك و نیمه خشك قرار دارد، اظهار داشت: زمانی كه اثرات و چالش های موجود در زمینه محیط زیست، تخریب ساحلی، كاهش محصولات كشاورزی، كاهش جنگل، افزایش آلودگی زیست محیطی به خوبی تبیین شود، نگاه افراد به توسعه تغییر یافته و بنیان توسعه پایدار قوت می گیرد.
نظر شما