به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سرافراز رییس رسانه ملی در دیدار با نصرت الله ضرغام رییس بنیاد ملی علم ایران ضمن تاكید بر همكاری صداوسیما با این بنیاد در زمینههای مختلف علمی، تصریح كرد: صداوسیما در موضوعات مختلف و برنامههای گفتگو محور میتواند از كارشناسان خبره آن بنیاد بهرهمند شود.
وی ادامه داد: رسانه میتواند موضوعات مورد نظر بنیاد ملی علم ایران بویژه موضوعاتی را كه روند پژوهشیشان طی شده و به نتیجه رسیدهاند در قالب برنامههای مستند و تركیبی تولید و پخش كند.
سرافراز با تاكید بر این مطلب كه برنامهها میتوانند موضوع محور و یا شخصمحور باشند، تصریح كرد: استعدادهایی كه توسط بنیاد ملی علم ایران شناسایی شدهاند و جزو نخبگان هستند، هم اقدامات و فعالیتهای آنها قابلیت پرداختن دارند و هم خود اشخاص موضوعیت دارند كه به آنها پرداخته شود و توسط رسانه معرفی شوند. درواقع ترویج علم و پرورش استعدادها از ماموریتهای رسانه ملی است.
رییس صدا و سیما در ادامه با اشاره به ماموریت اصلی شبكههای رادیویی و تلویزیونی، گفت: برخی از شبكهها نظیر شبكه ۲ سیما و یا شبكه ۴ زمینه پرداخت به موضوعات خاص نخبگان را در گروههای سنی مختلف دارند. شبكه ۲ سیما در خصوص مسایل اجتماعی و خانواده به شكل متمركز كار میكند و میتواند زمینه مناسبی را در حوزه آموزش خانوادهها فرهم کند كه چگونه فرزندان خود را باور كنند و یا آنها را تربیت و استعدادها را شكوفا كنند. همچنین شبكه ۴ ماموریت پرداختن به مباحث علمی را دارد كه ظرفیت خوبی را برای جامعه نخبگان در بیان فعالیتهایشان پدید آورده است.
در این جلسه، نصرت الله ضرغام رییس بنیاد ملی علم ایران در سخنانی با اشاره به اساسنامه این بنیاد كه ماموریت استعدادیابی، پرورش استعدادها و بكارگیری آنها را در حوزههای مختلف دارد، گفت: این بنیاد در ابتدا كرسیهای پژوهشی را ایجاد كرد و به دانشمندان كشور این امكان را داده كه در موضوعات مختلف مورد نیاز جامعه به پژوهش بپردازند.
وی با اشاره به این مطلب كه برخی از كشورهای پیشرفته نظیر آمریكا، ژاپن، چین، كره جنوبی و كشورهای اتحادیه اروپا بخش عمدهای از دارایی فكری جهان را از آن خود كردهاند، یادآور شد: این كشورها در برنامهریزیهای خود تلاش میكنند فرزندان برجسته كشورها را جذب كنند چون خود به تنهایی قدرت تولید این حجم بالای دارایی فكری را ندارند و از اندیشمندان كشورهای دیگر استفاده میكنند اما باید سعی کنیم تا فرآیند مهاجرت استعدادهای كشور روندی معكوس شود.
ضرغام در پایان با اشاره به اینكه حدود ۳۵ هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها با بنیاد ملی علم ایران در ارتباط هستند، عنوان کرد: این ظرفیت خوبی است كه در فعالیتهای پژوهش محور علمی از آنها استفاده میكنیم. در این جلسه مقرر شده تا از طریق روابطعمومی رسانه ملی زمینه ارتباط گسترده و تاثیرگذار بنیاد ملی علم ایران با شبكههای مختلف صدا و سیما فراهم شود.
نظر شما