به گزارش خبرنگار مهر، کمیسیونها به عنوان مراکز تصمیمسازی، نقش کارگروههای مشورتی را در حوزههای تخصصی مختلف برای هیات اجرایی ایفا میکنند. آنها اگرچه ماهیت اجرایی ندارند اما در اتخاذ تصمیمات به هیات اجرایی کمک میکنند و از این حیث از جایگاه مهمی در کمیته ملی المپیک برخوردار هستند.
طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک ۱۳ کمیسیون به نامهای کمیسیون مدیریت و برنامه ریزی، کمیسیون توسعه روابط بینالملل، کمیسیون توسعه منابع و بازاریابی، کمیسیون رسانهها، کمیسیون ورزشکاران، کمیسیون حقوق ورزشی، کمیسیون مربیان، کمیسیون ورزش برای همه، کمیسیون زنان و ورزش، کمیسیون توریسم ورزشی، کمیسیون آموزش و آکادمی ملی المپیک، کمیسیون پزشکی ورزشی و کمیسیون ورزش و محیط زیست در این کمیته فعالیت دارند.
البته با توجه به اهمیتی که کمیسیون اخلاق در شورای المپیک آسیا (IOC) و کمیته بینالمللی المپیک (OCA) دارد، کمیسیونی به این نام نیز شکل گرفت تا در مجموع کمیسیونهای فعال کمیته ملی المپیک به ۱۴ برسد.
نقش این کمیسیونها که حکم اتاق فکر در کمیته ملی المپیک دارند در سالهای منتهی به رویدادهای قارهای و جهانی بیشتر و پررنگتر میشود و به همین دلیل مدیریت آنها نیز بیشتر مورد توجه است. بر همین اساس اعضای هیات اجرایی که پیش ازاین نسبت به مشخص کردن مدیریت چند کمیسیون اقدام کرده بودند، در نشست اخیری که داشتند روی گزینه های مورد برای ریاست پنج کمیسیون دیگر نیز بررسی و تصمیم گیری کردند.
به گزارش مهر، بر اساس اساسنامه کمیته ملی المپیک، هر یک از کمیسیونهای این کمیته مرکب از یک رئیس، یک دبیر و ۵ الی ۷ عضو است که برای یک دوره ۲ ساله منصوب شده و تجدید انتخاب آنها بلامانع است (تبصره اول از ماده ۲۹)، دیگر اینکه رئیس هر کمیسیون توسط هیئت اجرایی تعیین گردیده و با ابلاغ رئیس کمیته، منصوب میشود (تبصره دوم از ماده ۲۹).
با توجه به همین اختیاری که اساسنامه به اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک برای انتخاب روسای کمیسیون ها داده، آنها طی این مدت از میان گزینه های مورد نظر و با لحاظ کردن شاخصه مهم تخصص مدیریت برخی کمیسیون ها را به این شرح معرفی کرده اند:
* کمیسیون مدیریت و برنامه ریزی: رسول خادم
* کمیسیون توسعه روابط بینالملل: شاهرخ شهنازی
* کمیسیون توسعه منابع و بازاریابی: محمدعلی شجاعی
* کمیسیون رسانهها: کیومرث هاشمی
* کمیسیون حقوق ورزشی: نادر شکریان
* کمیسیون مربیان: مهران شاهین طبع
* کمیسیون ورزش برای همه: محمد علیپور
* کمیسیون زنان و ورزش: پروانه نظرعلی
* کمیسیون توریسم ورزشی: علی مجدآرا
* کمیسیون آموزش و آکادمی ملی المپیک: فضل الله باقرزاده
* کمیسیون پزشکی ورزشی: فرزانه ترکان
در این میان کمیسیون ورزش و محیط زیست تنها کمیسیونی است که اعضای هیات اجراییکمیته ملی المپیک تا به امروز هیچ اقدامی برای مشخص کردن وضعیت مدیریتش انجام نداده اند و به همین دلیل از این حیث همچنان بلاتکلیف است.البته گفته شده اعضای هیات اجرایی برای ریاست این کمیسیون نیز گزینه های مدنظر دارند که احتمالا طی نشست های آتی خود در مورد آنها بررسی های لازم را انجام می دهند تا به نتیجه برسند.
البته کمیسیون ورزشکاران هم دیگر کمیسیونی است که هیات اجرایی کمیته ملی المپیک هیچ ورودی به آن نداشته است چراکه این کمیسیون بر اساس دستور العمل صادره از سوی کمیته بینالمللی المپیک تشکیل شده و هیچ یک از موارد قانونی ذکر شده در اساسنامه کمیته ملی المپیک در رابطه با انتخاب رئیس یا حتی دبیر و دیگر اعضای کمیسیونها در مورد کمیسیون ورزشکاران موضوعیت ندارد.
هادی ساعی از سه سال پیش ریاست کمیسیون را بر عهده دارد. وی که خودبا حکم محمدعلی آبادی این مسئولیت را بر عهده گرفت در تلاش است تا پس از نهایی شدن اساسنامه ای که تهیه آن را از یک ماه و نیم پیش با کمک دیگر اعضای کمیسیون آغاز کرده و گرفتن تاییدیه لازم از کمیته ملی المپیک و کمیته بین المللی المپیک، شرایط را برای برگزاری انتخابات و معرفی رئیس آتی فراهم کند.
نظر شما