۱۹ بهمن ۱۳۸۴، ۸:۴۵

امروز در تاريخ

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر : امروز چهارشنبه نوزدهم بهمن ماه سال1384 هجري شمسي ، مصادف است با نهم محرم الحرام سال 1427هجري قمري و برابراست با هشتم فوريه سال 2006 ميلادي .

آخرين گفتگو هاي  قبل از جنگ : 
در چنين روزي در سال 61 ه ق ( پنجشنبه )  عمر بن سعد به سوى امام حسين (ع)  رفت .از طرفى شمر نيز بيامد و نزديك ياران حسين (ع)  ايستاد و فرياد كرد: كجايند پسران خواهر ما يعنى عباس و جعفر و عبد الله و عثمان فرزندان على (ع) ؟ پس حسين ع به آنان گفت: وى را پاسخ گوييد .هر چند مردى فاسق است، اما با شما نسبت خويشاوندى دارد.به اين معنى كه مادر آنها ام البنين از قبيله بنى كلاب و شمر نيز از همان طايفه بود. پس برادران امام پيش شمر آمدند و گفتند: چه كار دارى و چه مى‏خواهى؟ شمر گفت: اى پسران خواهر من شما در امانيد.جان خود را در خطر ميندازيد و به خاطر برادرتان حسين خود را بكشتن مدهيد، و خود را فرمانبردار يزيد سازيد.برادران بدو گفتند: خدايت لعنت كند.امانت را نيز لعنت كند.آيا رواست كه ما را امان دهى، در حالى كه فرزند رسول الله (ص) امان ندارد؟ در اين موقع عباس بن امير المؤمنين (ع ) بانگ برآورد كه دستهاى تو بريده باد اى دشمن خدا و لعنت بر امانى كه تو براى ما آورده ‏اى . تو ما را امر مى‏كنى كه دست از برادر و مولاى خود حسين فرزند فاطمه ع برداريم و سر به اطاعت افراد نفرين شده‏اى كه از فرزندان نفرين شده هستند درآوريم؟ ! شمر در خشم و غضب شد و به سوى سپاه بازگشت و اين در حالى بود كه خاله زاده آنها كه نامش عبد الله بن ابى محمل بن حرام و برخى جرير بن عبد الله بن مخلد كلابى را نام برده‏اند سوى ابن زياد رفته و براى اين چهار برادر امان گرفته بود و ابن زياد اين امان نامه را به وسيله يكى از غلامان خود براى آنان به كربلا فرستاده بود. پيش از اين نيز اشاره شد كه مادر اين چهار تن ام البنين همسر على ( ع ) عمه عبد الله بود .پس با مشاهده امان نامه يكصدا گفتند: ما هرگز به امان گرفتن از پسر سميه نيازى نداريم .بهترين امان از جانب خداوند است.
سپس عمر بن سعد فرمان حمله را چنين صادر كرد، اى سپاه خدا، سوار شويد و به بهشت مژده گيريد.پس لشگر سوار شده تا هنگام غروب به حسين و يارانش يورش بردند.حسين ع بر در خيمه نشسته بود و به شمشير خويش تكيه داشت و به خواب رفته بود.زينب خواهر آن حضرت  صدا را شنيد و به برادر خود نزديك شد و گفت: برادر صداها را كه هر آن نزديك‏تر مى‏شود نمى‏شنوى؟ حسين ( ع ) سر را بلند كرده گفت: پيامبر خدا را به خواب ديدم كه به من گفت، امشب پيش ما مى‏آيى .زينب به صورت خويش زد و گفت: واى بر من .  حسين ع گفت: خواهرم واى از تو دور.آرام باش.رحمت خدا بر تو باد.بنا بر روايت ديگر، حسين ( ع ) نشسته بود كه اندكى خواب بر او چيره شد.همين كه سر برداشت، به خواهر خويش گفت: هم اكنون جد خود محمد ص و پدرم على ( ع ) و مادرم فاطمه (س ) و برادرم حسن ( ع ) را ديدم، در حالى كه مى‏گفتند: به زودى نزد ما خواهى آمد.
در اين هنگام عباس بن على پيش آمده گفت: برادر، قوم آمدند.حضرت برخاسته به عباس گفت: برادر، نزد ايشان برو و بگو، چكار داريد و مقصودتان چيست و بپرس براى چه آمده‏اند؟ عباس پيش آنها رفت و با عده‏اى در حدود بيست سوار كه در ميان آنها زهير بن قين و حبيب بن مظاهر نيز بودند، روبرو شد و گفت: چه انديشيده‏ايد و چه مى‏خواهيد؟ آنها گفتند: دستور از امير رسيده كه به شما بگوييم به حكم او تسليم شويد، يا با شما جنگ مى‏كنيم.عباس گفت: پس شتاب مكنيد تا به نزد ابو عبد الله بروم و آنچه را گفتيد به عرض آن حضرت برسانم.آنها باز ايستاده گفتند: او را ببين و اين پيام را با وى بگوى.آنگاه با پيام وى نزد ما بيا.عباس نزد حسين ع بازگشت تا خبر را به او بگويد.در اين موقع ياران وى ايستاده بودند و با آنان سخن مى‏گفتند و دشمن را پند و اندرز مى‏دادند، و از جنگ با حسين ع بازشان مى‏داشتند.عباس به نزد حسين ع آمد و پيام آنان را به اطلاع حضرت رساند.امام گفت: اگر مى‏توانى جنگ را تا فردا به تأخير بينداز و امشب آنان را از ما بازگردان، تا نماز بخوانيم و دعا كنيم و از حضرتش آمرزش بجوييم.خدا مى‏داند كه من نماز و تلاوت كتابش قرآن و دعاى بسيار و استغفار را دوست دارم. ازطرفى مقصود امام در اين موقعيت اين بود كه دستور خويش را با كسان خود بگويد و با آنان وصيت كند.همين كه عباس اين ماجرا را از آنان جويا شد ابن سعد پاسخى نگفت و ايستاد .پس عمرو بن حجاج زبيدى رو كرد به آنان و گفت: سبحان الله.به خدا سوگند، چنانچه اينان از مردمان ترك يا ديلم بودند و چنين خواسته‏اى از ما داشتند، بدون ترديد مى‏پذيرفتيم .پس چگونه رواست كه به خاندان محمد ص مهلت ندهيم.قيس بن اشعث در پاسخ گفت: آنچه را خواسته‏اند بپذير.اما من يقين دارم كه فردا با تو جنگ خواهند كرد
.( منبع : سيد محسن امين ، ترجمه  علي حجتي كرماني ، سيره معصومان، ج 4 ) 

تاسوعاي حسيني :
از دير باز روز تاسوعا به نام حضرت عباس ابن علي ( ع ) گرامي داشته مي شد . اگر چه آن حضرت نيز در روز عاشر از ماه محرم به در جه شهادت نايل آمدند اما همه ساله چنين روزي به نام آن حضرت از سوي شيعيان در بزرگداشت مقام ايثار و جانبازي گرامي داشته مي شود . حضرت عباس (ع) در سال 26 هجري قمري ديده به جهان گشود  . پدر بزرگوارش امام علي ابن ابي طالب ع و مادر گراميش فاطمه، دخت حزام بن خالد بن ربيعه بن عامر كلبي و كنيه اش ام البنين  بود. حضرت عباس (ع)  در خانه اي زاده شد كه جايگاه دانش و حكمت بود. آن حضرت از محضر اميرمومنان (ع)  بهره فراوان علمي برد و  از خاندان عصمت و طهارت  علوم و اسرارازلي و ابدي را  آموخت و كرامات اخلاقي را از مهبط وحي و تنزيل فرا گرفت .  زبان دروصف شان و  مرتبت حضرت ابوالفضل العباس  قاصر است چراكه او مخزن علم و سخا و اخلاق مروت است و همه اينها در بخش هاي مختلف زندگي آن حضرت به گونه هاي مختلف متجلي  شده است . بسياري از روايات ماثوره  به ايثار و فداكاري  آن حضرت در راه امام خويش تصريح كرده اند و اين امر  به وضوح ، فضيلت و مقام آن بزرگوار را آشكار مي سازد . اوج ايثار و مردانگي آن حضرت در روز پر حادثه عاشورا  آشكار مي شود . واقعه آب آوردن آن حضرت براي فرزندان و خاندان حضرت حسين ابن علي ع نشانه و گوياي اوج ايثار و جانبازي آن حضرت است . حضرت ابوالفضل ع  پس از آنكه نتوانست از ميان خيل دشمنان آب را به خيمه هاي تشنگان انتقال دهد  مسير برگشت خود را عوض نمود و از داخل نخلستانها برگشت  تا شايد مشك را سالم برساند . با اين حال دشمنان راه را بر او بستند و او را محاصره كردند تا آنكه نوفل ازرق شمشيري به دست راست حضرت زد و آن را از بدن جدا نمود. در همين حال بود كه ديدند ابوالفضل ع رجز را عوض كرد . او مي فرمودبخدا قسم اگر دست راستم را ببريد من دست از دامن حسين بر نمي دارم. مشك آب را برشانه چپ قرار داد. بار ديگر نوفل ازرق، ضربه اي ديگر زد و دست چپ حضرت را از مچ جدا نمود. طولي نكشيد كه رجز دوباره عوض شد در اين رجز فهماند كه دست چپش هم بريده شده است . راويان نوشته اند به هر تقدير،  مشك آب را چرخاند و آن را به دندان گرفت  و خويش را روي آن انداخت تا سالم بماند اما سپس تيري آمد و به مشك رسيد و  آب مشك نيز  از دست رفت .در همين زمان  تيري ديگر  بر سينه حضرت  نشست  وعده اي گفته اند عمودي آهني بر فرق مباركش  نشست و او را از اسب به زمين انداخت و در اين هنگام بود  كه برادر خود حسين را براي اولين بار به نام برادر مرا درياب خطاب  كرد . پس از به شهادت رسيدن آن حضرت ، ا مام حسين (ع) فرمودند: الان انكسر ظهري و قلت حياتي-  اكنون پشتم شكست و چاره ام كم شد.
مرقد مطهر
حضرت عباس ع  نزديك محل شهادتش كنار شريعه فرات است و سن ايشان لحظه شهادت 34 سال بوده است. 

روز نيروي هوايي : 

درچنين روزي درسال  1357 شمار زيادي ازپرسنل نيروي هوايي با انجام حركتي متهورانه ومهم با لباس رسمي در مدرسه رفاه، اقامتگاه امام خميني (ره) حضور يافتند و  وفاداري خويش را به امام خميني و آرمانهاي انقلاب اسلامي  ابراز نمودند. اين اقدام كه در نوع خود  حركت شگرفي از سوي بخشي تاثيرگذاراز ارتش بود ، خشم بر خي از فرماندهان نطامي را بر انگيخت و مايه مخالفت ها و درگيري هاي بعدي گارد شاهنشاهي با نيروي هوايي شد . انجام چنين امري از سوي نظاميان در آن فضاي سراسر اختناق  خود مايه بسي مباهات است . فرماندهان نظامي ارتش در صدد تكذيب اقدام اين گروه بر آمدند اما عكس معروفي كه بعد از ظهر همان روز در صفحه روز نامه  كيهان منتشر شد و امام خميني نيز آن را تاييد كرد طشت رسوايي فرماندهان شاهي از بام بلند دروغ گويي بر زمين افتاد و سيلي محكمي به صورت زرد و بي خون ارتش وابسته به آمريكا نواخته شد. 
امام خميني  پس از سان ديدن از رژه پرسنل نيروي هوايي كه با نظم ويژه و در حالت احترام به صف ايستاده بودند در جمع  پرسنل فداكار اين نيرو اظهار داشتند : درود بر شما سربازان امام عصر سلام الله عليه همانطور كه فرياد زديد تا كنون در خدمت طاغوت بودند طاغوتي كه تمام هستي ماها راساقط كرد ، طاغوتي كه خزائن ما را تهي كرد ، طاغوتي كه ما را برده خارجي ها كرد و از امروز در خدمت امام عصر سلام الله عليه و در خدمت قرآن كريم هستيد ...  ما اميدواريم كه باهم با پيوستگي  باهم   بتوانيم اين طاغوت ها را تا آخر از بين ببريم و به جاي او يك حكومت عدل اسلامي كه مملكت ما براي خودمان باشد و همه چيز ما به دست خودمان باشد . ما مي خواهيم  كه سرنوشت ما را خودمان  تعيين كنيم نه سفارت آمريكا و سفارت شوروي . ما مي خواهيم كه مملكت خودمان راخودمان تعمير كنيم نه يهودي ها و اسراييل . ما مي خواهيم مملكتمان را آزادكنيم ، اختناق در مملكت ما نباشد . ما مي خواهيم ارتش ما آزاد باشد ، اسراييل در آن تصرف نكند ، آمريكا در آن  تصرف نكند . درود بر شما كه قدر نعمت خدا را دانستيد و به دامن قرآن پيوستيد . درود به شما كه ترك كرديد حكومت طاغوت را و به حكومت الله پيوستيد . ..
عظمت رويداد با شكوه 19 بهمن نه تنها در خاطره نسل انقلاب بلكه در اذهان نسل هاي آتي اين كشور نيز هميشه به عنوان يك حماسه جاويدان متجلي و منورخواهد ماند . امام خميني  درتاريخ نوزدهم بهمن سال 1360 در مورد رژه تاريخي پرسنل نيروي هواييي چنين فرمودند :
كاري كه شما عزيران در اين روزها در روز 19 بهمن انجام داديد از حيث معنويت بزرگترين كار ها و به ارزشهاي دنيايي هم بزرگترين ارزش ها بود . . آن روزي كه باز پيروزي به آنجا نرسيده بود كه مورد اطمينان باشد و شما در معرض خطر بزرگ بوديد ، از جان گذشته به اسلام پيوستيد و از  سپاه اسلام شديد . خداوند اين افتخار را براي شما حفظ كند و شمارا در هر دو  جهان سعادتمند فرمايد و آنچه كه بايد به شما عرض كنم اين است كه تا شما تعهد خودتان را به اسلام حفظ كرديد و روابط خودتان  را با همه قشر هاي ملت برادرانه كرديد  ، اين انقلاب محفوظ خواهد ماند ...   
اين اقدام حركت مهمي در رويدادهاي انقلاب بود. از اين رو به اين مناسبت و همچنين تجليل از فعاليت هاي بزرگ نيروي هوايي در طول جنگ تحميلي اين روز  به نام روز نيروي هوايي ناميده باشد.

گام به گام تا پيروزي : 
در چنين روزي در سال 1357 ه ش ميليونها نفر  با انجام راهپيمايي هاي گسترده و اجتماع در سراسر كشوربه دولت بازرگان منتخب امام خميني زعيم عاليقدر انقلاب راي موافق دادند .  از نخستين ساعات بامداد در تهران و شهرستانها طرفداران حضرت آيت الله العظمي خميني براي تاييد حكومت انقلابي به نخست وزيري مهندس مهدي بازرگان درراه پيمايي شركت جستند و با شعارهاي گوناگون يكبار ديگر راه امام را تاييد كردند . 
امروز ميليونها نفر در سراسر كشور باتجمع و راهپيمايي هاي گسترده به دولت موقت انقلاب به نخست وزيري مهندس مهدي  بازرگان منتخب امام خميني راي موافق دادند . با اعلام راهپمايي و تظاهرات ،  از نخستين ساعات بامداد امروزدر تهران و شهرستانها طرفداران حضرت آيت الله العظمي خميني براي تاييد حكومت انقلابي و نخست وزيري مهندس مهدي بازرگان درراهپيمايي شركت جستند و با شعارهاي گوناگون يكبار ديگر راه امام را تاييد كردند .  برخي خبرگزاري ها اعلام كردند تنها در تهران متجاوز از دو ميليون نفر در اين راهپميايي شركت داشتند .
غير از طبقات  مردم ، روحانيان ، اصناف ، احزاب سياسي  و همافران در اين رفراندوم مردمي  شركت داشتند .

* در راهپيمايي امروزبراي تاييد نخست وزيري دولت موقت  راهپيمايان قطعنامه اي صادر كردند . در  اين قطعنامه آمده  است : اكنون كه مبارزات قهرمانانه ملت مسلمان ايران به مرحله حساس تري رسيده و رهبر عاليقدر انقلاب يكي از چهره هاي محبوب اسلامي و ملي را به رياست دولت موقت برگزيده است در اين اجتماع عظيم و پرشكوه خواسته هاي خود را ضمن اين قطعنامه اعلام مي كنيم .
1- ما فرار شاه ، بازگشت رهبر عاليقدر انقلاب امام خميني به وطن و اعلام دولت موقت را گامهاي نخستين در راه پيروزي انقلاب ملت ايران  مي دانيم ولي در عين حال معتقديم كه ملت ما بايد تا رسيدن به پيروزي نهايي كه محو كامل نظام استبدادي و استقرار جمهوري اسلامي است مبارزه خود را با همبستگي و شكيبايي كامل ادامه دهد .
2- ما تصميم رهبر انقلاب را در مورد انتخاب جناب آقاي مهندس مهدي بازرگان براي رياست دولت موقت صميمانه تاييد مي كنيم .
3- ما از همه نيروهاي انتظامي، ارتش ، ژاندارمري و شهر باني  مي خواهيم كه هر چه زود تر مراتب اطاعت خود را از مهندس بازرگان و دولت او كه مورد تاييد ملت است اعلام كنند .
4- ما از همه كاركنان نخست وزيري، وزارتخانه ها و موسسات ديگر دولتي كه قبلا نيز همبستگي خود را با ملت و جنبش انقلابي او اثبات كرده اند مي خواهيم كه تنها از حكومت جديد كه مورد تاييد ملت است اطاعت كنند و نشان دهند كه دولت غير قانوني را به هيچ وجه به رسميت نمي شناسند .
5-ما به رييس و اعضاي ديگر دولت غير قانوني اخطار مي كنيم كه بيش از اين رو در روي ملت نايستد و بر كناري خود را هر چه زودتر اعلام كنند .
6- ما از كساني كه با انتخابات فرمايشي به عنوان نماينده شورا و سنا به مجلسين رفته اند مي خواهيم كه هرچه زود تر كناره گيري خود را از سمت غير قانوني اعلام كنند  و خانه ملت را ترك گويند .
7- ما به همه دولت هاي جهان اعلام مي كنيم كه از اين تاريخ تنها قرار دادها و موافقت نامه هايي در نظر ملت ايران اعتبار قانوني دارد كه به تصويب دولت موقت رسيده باشد . 

* شاه در دادگستري محاكمه مي شود .

* كنفرانس مطبوعاتي در مقر امام خميني : ليبي دولت بازرگان را به رسميت شناخت .

* هفت وزارتخانه به اشغال كارمندان طرفدار بازرگان در آمد .

* راديو لندن : آغاز مذاكرات بازرگان و ارتش . قره باغي ارتش را از دخالت در سياست بر حذر داشت .

* گاردين : بازرگان از خطر نيرو هاي مسلح و وجود دو دولت آگاه است .

* مذاكرات مهمي بين بازرگان ، بختيار و ارتش انجام گرفت . اطرافيان بازرگان اظهار عقيده كردند؛ فرماندهان نيروهاي سه گانه به ويژه رييس ستاد بزرگ ارتشتاران اينك به اين نتيجه رسيده اند  كه مصلحت مملكت و مصالح ارتش كه جزيي از مصالح مملكت است ايجاب مي كند كه ارتش در مبارزه قدرت ميان دولتهاي بازرگان و بختيار نقش بي طرفي اتخاذ كند .

* كاركنان يازده وزارتخانه اعلام كردند كه فقط از مهندس بازرگان اطاعت خواهند كرد .

* دكتر علي اميني و مهندس جعفر شريف امامي به فاصله يك روز در اين هفته تهران را ترك و به سوي اروپا پرواز كردند .
طبق اطلاعات موثق  مهندس جعفر شريف امامي نخست وزير اسبق قبل از ورود امام خميني از كشور خارج شد ه است . 

 * منجيل به آتش و خو ن كشيده شد .

* وزارت امور خارجه آمريكا فاش ساخت به جاي اردشير زاهدي شخصي گمارده خواهد شد كه زاهدي در زمان تصدي سفارت ايران در آمريكا بارها كوشيد او را از جمع كارمندان سفارت براند . اين فرد اسد همايون خواهد بود .

* ارتشبد قره باغي در مراسم فارغ التحصيلان دانشگاه پدافند گفت : ارتش نبايد در سياست دخالت كند . وي افزود ارتش از دولت قانوني حمايت خواهد كرد و بين فرماندهان ارتش نيز اختلافي نيست و ارتش يكپارچه و هماهنگ است .

* شاپور بختيار در مصاحبه با روزنامه لوموند گفت : هريك از اعضاي دولت موقت آيت الله خميني كه بكوشد وارد وزارتخانه ها شود به دستور وي بازداشت خواهد شد .

* حزب كمونيست ايران از مهدي بازرگان رييس دولت موقت آيت الله خميني خواسته است موقعيت كمونيست ها را در جمهوري اسلامي مشخص نمايد .

* كودتا عليه بختيارو بازرگان تكذيب شد .

* شاپور بختيار در مصاحبه مطبوعاتي خود موضع دولت(غيرقانوني ) را با توجه به تظاهرات خياباني انبوه و مداوم مخالفان ، اعتصاب ها و كمبود هاي ناشي از اعتصاب هزاران  كارمند دولتي و كنترل عملي  بعضي شهر ها به دست مخالفان روشن ساخت . بختيار ضمن تاكيد بر باقي ماندن در پست نخست وزيري  فاش كرد كه با مهدي بازرگان نخست وزير دولت موقت تماس هايي گرفته است . او گفت : بازرگان مردي وفادار است و ما در بسياري مسايل مي توانيم به توافق برسيم براي مذاكره با او هيچ پيش شرطي قائل نيستم .

* كارشناسان ، متخصصان و دست اندر كاران انتخابات در وزارت كشور اعلام كرده اند كه كميته انتخاباتي انقلاب را تشكيل داده اند و مقدمات برگزاري رفراندوم و هرگونه انتخابات ملي را كه مورد نظر رهبر انقلاب و دولت موقت بازرگان مي باشد فراهم مي كنند .

* راديو لندن : فقهاي اسلامي اكنون آخرين مراحل تدوين پيش نويس قانون اساسي جديد كشور را مي گذرانند . اگر چه طي آن در ايران يك جمهوري بر اساس  قوانين اسلامي اعلام خواهد شد ولي بسياربا ساير دول اسلامي كه در منطقه يافت مي شوند تفاوت خواهد داشت .

* آلفونسو پاپكو دوره لو تبعه آمريكايي كه چندي پيش با شليك گلوله يك راننده اصفهاني را مضروب كرده و توسط مردم دستگير شده بود پس از پرداخت 15 هزار تومان ديه شرعي ، چهار هزار تومان حقوق يك ماه راننده اصفهاني در مدت معالجه و سه هزار تومان مخارج بيمارستان او پس از كسب رضايت آزاد شد . هم اكنون كساني كه به اتهاماتي نظير سرقت در اصفهان دستگير مي شوند در منزل آيت الله خادمي محاكمه شرعي مي شوند .

* وزارت امور خارجه ايران به مصر اطلاع داد كه به دليل انعقاد قرار داد كمپ ديويد ميان مصر و اسراييل كليه كمك هايي كه به وسيله ايران به اين كشور مي شد از اين پس قطع خواهد شد.

* دنگ شيائو پينگ پس از بازگشت از آمريكا در توكيو اعلام كرد سياست آمريكا در قبال مسايل ايران سبب شده تا شوروي نفوذ خود را گسترش دهد .

به رسميت شناختن دولت موقت   :  
در اين روز ليبي به عنوان نخستين كشور  رسما  دولت مهندس بازرگان  رابه رسميت  شناخت  . معمر قذافي در پيامي به امام خميني ضمن به رسميت شناختن دولت انقلابي ايران نوشت : انقلاب اسلامي  مانند   انقلاب ايران كه به اتكا نيروي ملت بوده هدف هاي ريشه دار و عالي خود را به دست نمي آورد جز با اعلان جمهوري اسلامي كه قرآن ، قانون اساسي اش باشد و اين انقلاب اسلامي مي تواند سرمشقي براي همه ملت هاي اسلامي باشد و روح انقلابي اسلام را نشان دهد . 

شورش  فداييان خلق  :
در چنين روزي در سال 1349 شمسي سيزده تن از گروه فداييان خلق (اعضاي  حزب توده ) دست به حركت مسلحانه عليه حكومت پهلوي زدند .  اين اقدام كه در منطقه سياهكل رخ داد ،  چريك ها  با هدف ايجاد يك شورش عمومي قيام خود را عليه رژيم پهلوي آغاز كردند كه البته توسط عمال رژيم پهلوي سركوب شد .  اين شورش  از مدت ها قبل با يارگيري در منطقه شمال ايران آغاز شده بود . گروه در روز نوزدهم بهمن با شنيدن صداي تير از كوه هاي سياهكل پايين آمدند  و پس از تصاحب يك اتو مبيل درجاده روانه گرفتن پاسگاه سياهكل شدند . در اين عمليات سلاح هاي پاسگاه كه شمال نه قبضه تفنگ بود به غنيمت گروه در آمد . از فرداي آن روز تيم جنگل به محاصره نيروهاي مسلح در آمد و تاهجدهم اسفند همان سال غالب چريك ها دستگير شدند . البته پنج تن از افراد گروه جنگ كه در عمليات شركت نداشتند صبح روز هجدهم فروردين 1350 سرتيپ فرسيو دادستان اداره دادرسي ارتش را ترور كردند . اين افراد پس از آن با انتشار اطلاعيه اي خواستار مبارزه عملي با رژيم پهلوي شدند . اين حركت مسلحانه مانند تمام حركت هاي مسلحانه انقلابي ديگر به نتيجه مورد انتظار نرسيد و به شدت سركوب شد. 

انتشار گزارش كميته كاهان :
در چنين روزي در سال 1982 ميلادي ،  گزارش كميته كاهان رژيم صهيونيستي در باره كشتار فلسطينيان در اردوگاههاي صبرا و شتيلا  منتشر شد . بدنبال انتشار اين گزارش ، شارون مسوول اين كشتار ها و قصاب صبرا و شتيلا،  از پست وزارت دفاع كنار گذاشته شد . اين تروريست بزرگ رژيم صهيونيستي در سالهاي اخيربراي نشان دادن خوي ددمنشانه خود  بار ديگر به عنوان نخست وزيرانتخاب شد  . درپي تهاجم رژيم صهيونيستي به لبنان و با كشته شدن بشير جميل رييس جمهوروقت لبنان وابسته به صهيونيست ها ، نيروهاي اشغالگر قدس با همكاري فالانژها تحت فرماندهي شارون به اردو گاههاي فلسطيني صبرا و شتيلا در لبنان حمله ور شدند و كشتار بي رحمانه اي را در آنجا در عرض چند ساعت رقم زدند .  

كودتا درعراق
درچنين روزي در  سال1963ميلادي ،  سرهنگ عبدالسلام عارف با  يك كودتاي خونين قدرت را درعراق بدست گرفت.
در اين كودتا دقايقى پيش از ساعت هشت  بامداد روز جمعه هشتم  فوريه 1963، چهار  فروند هواپيماى متعلق به كودتاچيان وزارت دفاع ، مقر عبدالكريم قاسم ، نخست وزير  را بمباران و بعد از چند ساعت موفق شدند حكومت قاسم را سرنگون كنند. بلافاصله عبدالسلام محمد عارف  به مقام رياست جمهورى برگزيده شد و به درجه مارشالى ارتقا يافت و احمد حسن البكر به نخست وزيرى تعيين شد و شوراى رهبرى انقلاب تشكيل شد. در همين  روز در سال 1963 ميلادي عبدالكريم قاسم نخست وزير عراق در سن 48 سالگي ترور شد . وي بين سالهاي 1956 تا 1963 نخست وزير اين كشور بود . در نوامبر همان سال  اختلافات ميان رهبري  حزب بعث عراق در گرفت  .در اين زمان حسن البكر رياست جناح مخالف على صالح السعدى دبير كل وقت حزب بعث را كه در برابر ميشل عفلق دبير كل حزب ايستادگى مى كرد، به عهده داشت . حسن البكر بعد از كودتاى عبدالسلام عارف  در هجدهم  نوامبر 1963  از سمت نخست وزيرى بركنار و به عنوان جانشين رئيس جمهور كه يك سمت تشريفاتى بود برگزيده شد، ولى قبول نكرد. وى مدتى در دوران حكومت عبدالسلام عارف به همراه تعداد كثيرى از بعثى ها به اتهام تلاش براى براندازى رژيم زندانى شد. در سال 1965 بعد از طرد على صالح السعدى دبير كل حزب بعث از اين تشكيلات ، از سوى شوراى رهبرى حسن البكر به جاى وى منصوب گرديد. البكر پس از كشته شدن عبدالسلام عارف در يك سانحه هوايى و روى كار آمدن عبدالرحمن عارف ضعيف النفس و بى كفايت در آوريل 1966، فعاليت سياسى خود را به منظور به دست گرفتن قدرت گسترش داد. سرانجام حزب بعث در 17 ژوئيه 1968 با انجام يك كودتا، حكومت را در دست گرفت و حسن البكر را به عنوان رئيس جمهور و رئيس شوراى رهبرى انقلاب برگزيد و وى را به درجه مارشالى مفتخر گردانيد.

تولد ژول ورن : 
درچنين روزي در  سال1828ميلادي ،  ژول ورن نويسنده فرانسوي در شهر نانت فرانسه ديده به جهان گشود .  ژول ورن پس از طي تحصيلات مقدماتي  شروع به تحصيل دررشته حقوق كرد اما علاقه او به داستان ، وي را بيش از پيش به سوي ادبيات خلا قه كشاند . او دوستي نزديك با الكساندر دوما داشت  و به همين جهت در داستان پردازي تا حدودي تحت تاثير وي قرار گرفت . "پنج هفته در بالون "  نخستين رمان علمي- تخيلي وي بود كه با موفقيت فراوان  روبرو شد .  او سپس به نوشتن كتب ديگري همت گماشت . كتاب "سفرهاي شگفت انگيز" او بسيار موفق بود و هواخواهان بسياري پيدا كرد . وي آثار پر طرفدار ديگري نيز خلق كرده است كه همگي از ذهن خلاق و داستان پرداز او نشات مي گيرند . "از زمين تا كره ماه " ،"سفربه مركززمين" ،  "بيست هزار فرسنگ زير دريا"  و"  دور دنيا در هشتاد روز " از عناوين مهمترين آثار اويند . گفته اند تمامي داستانهايي كه از ذهن متخيل ژول ورن سرچشمه  گرفتنه اند امروزه به واقعيت پيوسته اند و اين ادعاي گزافي نيست . ناشر آثارش، ژول هر تزل براي او دوست و مشاور و همراه بسيار خوبي بود. مارسل موره  منتقد و نويسنده  با نگارش  چندين كتاب و رساله درباره ژول ورن  او را  به دنيا معرفي كرد. مارسل موره در دو كتاب: "ژول ورن بسيار شگفت انگيز" (1960) و "اكتشافات ژول ورن" (1963) ژول ورن را به دنيا شناساند .

نخستين ناوجنگي :
در چنين روزي در سال  1862در جريان جنگهاي داخلي آمريكا ، نخستين ناو جنگي  آمريكايي فعاليت خود را  آغاز كرد .

ورود نيروهاي آمريكايي به كوبا :
در چنين روزي در سال 1917 ميلادي   ارتش آمريكا  در كوبا نيرو پياده كرد. اين سومين بار از  از زمان جنگ آمريكا با اسپانياست كه آمريكا در خاك  كوبا نيرو پياده مي كند .

تولد شل :
در چنين روزي در سال  سال1742ميلادي ،  شل شيميدان برجسته  سوئدي به دنيا آمد . ي موفق به شناخت و كشف گاز كلر شد . 

شكست كمونيسم در آلمان :  
در چنين روزي در سال 1933 ميلادي    آلماني ها   شكست كمونيستها را  جشن گرفتند . اين روز به روز شكست كمونيسم در آلمان زمان هيتلر مشهور شده است .

تقسيم فلسطين :
در چنين روزي در سال 1947 ميلادي ،   اعراب و يهوديان ميانه رو  با طرح تقسيم فلسطين مخالفت كردند. 

آغاز حمله به مادريد :
در چنين روزي در سال  1937 سلطنت طلبهاي  اسپانيا به رهبري ژنرال فرانكو خواستار تصرف  مادريد شدند . اين افراد به همين منظور با تدارك نيروي نظامي كافي به مادريد حمله بردند  .اين دومين حمله براي بدست آوردن مركز حكومت جمهوريخواهان اسپانيا بود . فرانك در پايان  اين حمله  شكست خورد .

جنگ خونين در سنگاپور :
درچنين روزي در سال  1941 جنگ  سنگاپورآغاز شد .اين جنگ  با هدف تصرف سنگاپور ميان ژاپن و انگلستان در گرفت . دراين  نبرد با وجود برتري  نظامي انگلستان، نيروهاي انگليسي از ژاپني ها شكست سختي خورده و مجبور به عقب نشيني شدند .
اعدام ملكه اسكاتلند :

 در چنين روزي در سال 1587 ميلادي ماري ملكه اسكاتلند به دليل برخي خيانت ها به كشورش  اعدام شد .

تشكيل دولت آمريكا :
در چنين روزي در سال 1861 دولت ايالات  متحده آمريكا تشكيل شد . ايالات متحده آمريكا ابتدا با سيزده ايالت تشكيل شد و هم اكنون تعداد ايالات آن با منطقه كلمبيا از پنجاه ايالت متجاوز شده است . اين كشور به صورت جمهوري فدرال اداره مي شود .

حمله به آفريقا :
درچنين روزي در سال  1900 ميلادي نيروهاي بريتانيايي در آفريقاي جنوبي تحت فرماندهي ژنرال بولر  در ليدي اسميت شكست خوردند . نيروهاي بريتانيايي در اين ميان از رودخانه توگلا گذر كرده بودند . 

نمايش  فيلم گريفيث :
د ر چنين روزي در سال 1915 ميلادي فيلم تولد يك ملت گريفيث براي نخستين بار در آمريكا به نمايش در آمد .

درگيري در سريلانكا :  
در چنين روزي در سال 1999 ميلادي در سري لانكا بيست و سه تن از شورشيان در جنگ با نير وهاي دولتي كشته شدند.
 
تولد ساموئل باتلر :
درچنين روزي در سال 1612 ميلادي باتلر شاعرغزلسراي انگليسي به دنيا آمد . " هودي براس " عنوان مهمترين اثر اوست .

تولد اليزابت بيشاپ :
بيشاپ ، شاعر آمريكايي درچنين روزي درسال 1911 ميلادي متولد شد . شما و جنوب عنوان مهمترين مجموعه شعر اوست .  وي در سال 1956 جايزه پوليتزر ادبي را از آن  خود كرد .

درگذشت تزار هاي روس :
در چنين روزي در سال 1676 ميلادي آلكسي ام رومانف تزار روسيه در سن 46 سالگي در گذشت . درهمين روز در سال 1725 ميلادي پطر اول  رومانوف در سن 52 سالگي در گذشت . وي بين سالهاي 1682 ميلادي تا 1725 بر اين كشور حكومت كرد .

انحلال پارلمان :
در چنين روزي در سال 1622 ميلادي شاه جيمز اول پارلمان انگلستان را منحل كرد .

نبرد ايلو :
در چنين روزي در سال 1807 ميلادي ناپلئون روسيه را در نبرد ايلو شكست داد .

اعلان جنگ عليه فرانسه :
در چنين روزي در سال 1809 ميلادي فرانتس اول پادشاه اطريش عليه فرانسه اعلان جنگ كرد .

تقسيم مراكش :
درچنين روزي در سال 1909 ميلادي دو كشور فراسنه و آلمان قرار داد تقسيم مراكش را امضا كردند .

روز استقلال مالزي :
درچنين روزي در سال 1956 ميلادي مالزي استقلال خود را اعلام كرد . مالزي سرزميني با سابقه طولاني هفت هزار ساله است. اين سرزمين در قرون اوليه پس از ميلاد زير تسلط پادشاهان چيني، هندي و اندونزيايي اداره مي شد. در قرون سيزدهم  و چهاردهم  ميلادي گسترش يافت. در سال 1511 ميلادي پرتغال بر ناحيه والاكا تسلط پيدا كرده و در 23 ماه  مه 1786 دوران استعمار اين كشوردر مالزي آغاز شد. پس از پرتغالي ها هلنديهاوارد مالزي شدند و  در سال 1824 انگلستان به طور كامل اين سرزمين را اشغال كرد. پس از جنگ جهاني دوم در پي جنبش هاي استقلال طلبانه مردمي، در 8 فوريه 1956 از انگلستان مستقل شده و فدراسيون مالزي مركب از مالزي و سنگاپور تشكيل شد، كه سنگاپور بعداً از اين فدراسيون جدا گشت.

کد خبر 286062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha