به گزارش خبرگزاری مهر، سیودومین برنامه اهالی بهشت با موضوع «ماه رمضان و راههای پایداری خوبیهای ماه خدا» و با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی نیشابوری استاد حوزه و دانشگاه، به روی آنتن شبکه قرآن سیما رفت.
محمود صلاحی، به شبزندهداری و استغفار شبانه که یکی از فرصتهای خوب ماه رمضان است اشاره کرد و گفت: یکی از وجوه ماه رمضان شب بیداری و استغفار است که باید همیشه دعا کنیم که در شبهای دیگر نیز استمرار یابد. یکی از مشکلات زندگی عدم صداقت است که در ماه رمضان این خصیصه زشت تقلیل مییابد و یکی از مصادیق خوبیهای ماه رمضان به حساب میآید. از دیگر از خوبیها در این ماه، قرضالحسنه است که در قرآن بسیار به آن یاد و از آن به قرض دادن به خدا تعبیر شده است.
وی در ادامه درباره فعالیتهای فرهنگسراها در ماه مبارک رمضان توضیح داد: ما در ماه رمضان در مناطق ۲۲گانه و سه مسجد در هر منطقه ویژهبرنامه برگزار کردیم که در مجموع فعالیتهایی در ۶۶ مسجد را شاهد بودیم. همچنین با مشارکت آقای سعیدیکیا، رییس بنیادمستضعفان در فرهنگسرای فصلی بام تهران، برنامه ویژهای را با حضور سیدجواد هاشمی ترتیب دادیم، به طوری که ۹۵ درصد شرکتکنندگان خانوادهها بودند که حدود ۵۰درصد آنها مسیر دو کیلومتری را پیاده آمدند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به راهاندازی طرح جامع خانواده پایدار به منظور فرهنگسازی در خصوص افزایش ازدواج و کاهش طلاق، خاطرنشان کرد: کلاسهای رایگان این طرح از هفته آینده در فرهنگسراهای تهران برگزار خواهد شد.
وی در پایان سخنانش در خصوص رفع مشکلات بر سر راه ازدواج جوانان، پیشنهاد داد: برای رفع مشکلات مالی ازدواج جوانان، بهتر است سازمانها و ارگانها، شرایط را حداقل برای کارمندان خود تسهیل کنند.
نمیتوان در عمل به فرایض دینی گزینشی عمل کنیم
حجتالاسلام حسینی نیشابوری نیز درباره به جا آوردن نماز عید فطر اظهار کرد: خیلی مهم است وقتی ۳۰ روز روزه میگیریم، برای عمل به نفس سفارشات دین باید زکات فطره و نماز عید فطر را نیز بجا آوریم؛ یعنی نظمی در عبادات وجود دارد که امروز به آن نگاه سیستمی دین اطلاق میشود. بنابراین ما نمیتوانیم در عمل به فرایض دینی، گزینشی عمل کنیم. نماز عید فطر، قنوت آن، زکات فطره، احترام به بزرگتر و والدین، روزه گرفتن و ... همه زنجیرههای دین است.
وی به نگاه رحمت محور خداوند نسبت بندگان اشاره کرد و گفت: این نگاه باید بعد از ماه رمضان نیز دستاورد ما از ماه خدا قرار گیرد، به این معنی که مثبتاندیشی در جامعه تزریق شود و این نگاه ایجابی و ایجازی را نسبت به عالم هستی اینگونه تعریف کنیم که حسن ظن بر رفتارمان حاکم باشد و از بدگمانیها اجتناب کنیم.
ابراز تاسف برای فرماندهان میانی فرهنگی در عمل نکردن به وظایفشان
این استاد دانشگاه در مورد حل مشکلات جوانان و فرهنگسازی در این خصوص به سخنان رهبری اشاره کرد و توضیح داد: ایشان بارها فرمودهاند که فرهنگ باید قرارگاه واحدی پیدا کند و از آنجا وظایف به مراکز ذیربط سپرده شود. همان طور که در هر رشتهای متخصص کار وجود دارد در بحث فرهنگ نیز باید افراد فرهنگی سرکار باشند و چطور میشود وقتی افراد فرهنگی سرکار نباشند توقع پیشرفت داشته باشیم. شخص رهبری تمام این نکات و مشکلاتِ بعد از آن را رصد و پیشبینی کردهاند و آخرین بار در خراسان رضوی این نکات را برشمردند.
حجتالاسلام حسینی نیشابوری در پایان با ابراز تاسف برای فرماندهان میانی که آنها باید این نکات را احصا میکردند، خاطرنشان کرد: در این راستا ما باید کار را به اهلش بسپاریم و بعد مطالبه کنیم، اما در حال حاضر هر سازمانی خود را مسئول در همه فعالیتهای فرهنگی میداند که این موضوع، خود معضل بزرگی است.
ویژه برنامه «اهالی بهشت» محصول گروه علوم قرآنی شبکه قرآن سیمااست که با تهیه کنندگی و طراحی رضا صبور و همراهی و مشاوره دکتر رحیم قربانی در طول ماه مبارک رمضان از ساعت ۲۳ الی ۱:۳۰ بامداد هر شب به صورت زنده به روی آنتن شبکه قرآن سیما رفت و تکرار آن نیز ساعت ۱۴ روز آینده از همین شبکه پخش شد.
نظر شما