فرید سپری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نخود به عنوان مهمترین محصول در تناوب زراعی با گندم دیم در سطحی نزدیک به هفت هزار هکتار سالانه در اراضی شهرستان سنندج کشت می شود.
وی عنوان کرد: به دلیل سنتی و نامناسب بودن عملیات کاشت، داشت و برداشت معمولا عملکرد مناسب و مطلوبی از آن عاید نمی شود لذا برنامه هایی از طریق جهاد تدوین شده تا این مشکلات برطرف شود.
وی اظهارداشت: با اصلاح روش کشت و جایگزینی ارقام مناسب و همچنین امکان برداشت مکانیزه، درصدد هستیم این مشکلات را تا حدودی رفع کنیم.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان سنندج از اجرای پروژه ای با عنوان مقایسه ارقام پایه بلند نخود جهت برداشت مکانیزه به روش نوتیلج، در شهرستان سنندج خبرداد و بیان کرد: این طرح در بهار سال جاری در روستای امروله اجرا شده است که در آن چهار رقم نخود دیم به نامهای ILC۴۲۸ ، فیلیپ، آرمان و آزاد به روش کشت مستقیم(نوتیلج) در کنار مزرعه شاهد کشت شده است.
سپری اظهارداشت: در این طرح به منظور تعیین بهترین رقم پابلند نخود دیم برای برداشت مکانیزه و همچنین تعیین بهترین روش کشت برای افزایش عملکرد و افزایش عملکرد محصول نخود دیم، مزرعهای با مساحت ۴.۵ هکتار به صورت کشت ترویجی به کشت ۴ رقم نخود دیم اختصاص یافته است.
نظر شما