به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، سعید کاووسی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۰ هکتار از اراضی مرتعی این شهرستان به دلیل سهل انگاری کشاورزان و باغداران در سوزاندن علف های هرز و گاه بی احتیاطی افراد رهگذر در روشن و خاموش کردن آتش در مراتع در حریق سوخته است.
وی تصریح کرد: در هر شهرستانی مناطقی به عنوان مناطق گردشگری مورد استفاده قرار می گیرد که چنانچه افراد در هنگام استفاده از آتش نکات ایمنی را رعایت نکنند، شاهد آتش سوزی مراتع و از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه خواهیم بود.
کاوسی در ادامه از اختصاص سه میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت، ترویج و انجام عملیات آبخیزداری در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی های استان اختصاص یافته است.
۲۰۲ گونه گیاهی استان مرکزی در معرض خطر انقراض
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی گفت: ۲۰۲ گونه مختلف گیاهی در این استان در معرض خطر انقراض قرار دارد.
حمیدرضا میر داوودی افزود: نتایج به دست آمده از یک پژوهش با عنوان ارزیابی تنوع زیستی گیاهان در معرض خطر استان مرکزی، نشان می دهد که این گونه های گیاهی در خطر انقراض، به ۳۰ خانواده گیاهی و ۹۸ جنس مختلف تعلق دارند.
وی ادامه داد: موسیر، آنقوزه و زرین گیاه به عنوان شاخص ترین گونه های مطرح در مراتع و عرصه زیست طبیعی استان مرکزی، از جمله گونه های در معرض انقراض در این استان هستند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی افزود: خانواده بقولات، با ۴۲ گونه، خانواده های آفتابگردان و نعنایان به ترتیب با ۳۴ و ۲۰ گونه از دیگر گونه هایی هستند که با خطر جدی انقراض در استان مرکزی مواجه شده اند.
میرداوودی اضافه کرد: خانواده میخک با ۱۳ گونه و خانواده شب و چتریان با ۱۳ گونه مختلف نیز در استان فاصله چندانی با انقراض ندارند.
نظر شما