به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر مجد صبح دوشنبه در جلسه جلسه هماهنگی مقابله با خطرات احتمالی آتش سوزی در سطح مراتع شهرستان دامغان که در سالن فرمانداری برگزار شد ضمن تاکید بر اطلاع رسانی به موقع دهیاران برای کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی افزود: کویری بودن دامغان و کاهش رطوبت قابل توجه می طلبد ستاد بحران شهرستان برای مقابله با پدیده های مختلف مرتبط با این تغییرات آمادگی کامل داشته باشد.
وی بررسی میزان آمادگی نیروها و امکانات برای پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی و گرمای هوا و تغییرات جوی را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: بخش مرکزی شهرستان (مناطق دیباج و کلاته رودبار) به دلیل سطح قابل توجه پوشش گیاهی و همچنین روستاهای حسینان و معلمان در منطقه سرکویر در جنوب شهرستان به دلیل پوشش تاغزارها به عنوان بحرانی ترین نقاط آتش سوزی در سالجاری شناخته شده اند.
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه شهرستان دامغان استفاده از تمام توان و ظرفیت گروه ها و اقشار در مواقع بحرانی آتش سوزی ها را مهم برشمرد و تصریح کرد: استفاده از توانمندی ها و پتانسیل بهره برداران و افراد بومی مناطق بحرانی می تواند نقطه عطفی در کاهش حریق های احتمالی در این مناطق باشد.
مجد ابراز امیدواری کرد با اجرای مانور اطفاء حریق در شهرستان دامغان، آمادگی دستگاه های عضو ستاد حوادث غیر مترقبه برای مهار آتش سوزی های احتمالی افزایش می یابد.
وقوع ۱۳ مورد آتش سوزی در سطح مراتع دامغان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان دامغان نیز در این جلسه با بیان این مطلب که آتش سوزی هر ساله خسارات جبران ناپذیری به جنگل های کشور وارد می کند عنوان کرد: میزان این خسارت ها در شهرستان دامغان از سال ۸۸ تا ۹۳ به صورت آماری ۱۳ مورد آتش سوزی در سطح مراتع و جنگل بوده است.
احمد علی بهاور از برنامه ریزی های لازم برای آمادگی و پیشگیری از بروز حریق در عرصه های منابع طبیعی شهرستان دامغان خبر داد و ابراز داشت: با توجه به شرایط آب و هوایی، رویشی و ایجاد پوشش گیاهی مناسب در عرصه های منابع طبیعی در ابتدای سالجاری و خشک شدن پوشش در این فصل، احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه های مناطق جنگلی و مرتعی بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه گسترش حریق در عرصه ها خسارات جبران ناپذیری را به طبیعت وارد می کند، گفت: مدیریت عملیات مقابله با بحران های احتمالی آتش سوزی ها کاملا ضروری است.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر، نظرات و پیشنهادات ارائه شده در زمینه روش ها و راهکارهای مناسب در زمینه مقابله با آتش سوزی در جنگل ها و مراتع و اطفای حریق مورد بررسی اعضا قرار گرفت.
نظر شما