۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۵۹

بحران آب به درون منازل رفت؛

شناسایی تجهیزات خانگی آب بَر/ برچسب مصرف آب هم طراحی شد

شناسایی تجهیزات خانگی آب بَر/ برچسب مصرف آب هم طراحی شد

یک مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: به دنبال تعیین میزان مصرف آب در هر یک از تجهیزات آب‌ بَر برای کنترل مصرف آب در بخش خانگی هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، تقي عبادي با اشاره به نحوه تدوین استانداردهای مربوط به تجهیزات آب اظهارداشت: در کميته استاندارد آب در سازمان ملي استاندارد، تجهيزات بر اساس مصرف آب دسته‌بندي مي‌شوند.

مديرکل دفتر استانداردهاي فني و زيست‌محيطي آب و آبفا گفت: برچسبي بر مبناي مصرف آب در هر وسیله آب‌ بَر پيش‌بيني شده که شبيه برچسب انرژي است و بر روي تجهيزات آب بَر نصب مي‌شود. وزارت نیرو علاوه بر موضوع استاندارد تجهیزات آب به دنبال تعیین میزان مصرف آب در هر یک از تجهیزات آب‌ بَر برای کنترل مصرف آب در بخش خانگی است.

وي با بيان اينکه استانداردهاي تجهيزات آب‌ بَر يا مصرف کننده آب به چند دسته تقسيم مي‌شوند اضافه کرد: در دسته اول فيزيک و جنس تجهيزات مورد بررسي قرار گرفته و نسبت به استاندارد بودن يا نبودن آنها اظهارنظر مي‌شود و پس از اينکه مواد تشکيل دهنده شيرآلات و يا ساير لوازم مورد تاييد قرار گرفت، روي مواردي شامل دوام، رسوب‌گذاري، کيفيت مواد، ميزان ضربه‌پذيري و... بحث و تبادل‌نظر مي‌شود.

عبادي ادامه داد: هدف وزارت نيرو به‌ غیر از استاندارد، بحث حساس‌تري به‌ نام مصرف آب است که بسيار حائز اهميت بوده و در آن مشخص مي‌شود که تجهيزات آب‌ بَر چقدر آب مصرف مي‌کنند. وي با بيان اينکه در کميته استاندارد آب در سازمان ملي استاندارد، تجهيزات بر اساس مصرف آب دسته‌بندي مي‌شوند گفت: در مورد مصرف آب در ماشين‌هاي لباس‌شويي دسته‌بندي‌‌هايي انجام شده، مثلا لباس شويي‌هايي وجود دارند که تا شش بار براي آبکشي، آبگيري و تخليه مي‌شوند و برخي لباس‌شويي‌ها اينکار را دو تا سه بار انجام مي‌دهند، در نتيجه مصرف آب دو لباسشويي به يک ميزان نيست؛ بنابراين سازمان استاندارد برنامه‌اي را تعريف مي‌کند که براساس آن میزان کثیفی مشخصي تعريف مي‌شود که با حجم مشخص از آب و در زمان معین تميز خواهد شد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو بیان داشت: اگر اين آب از حد تعريف شده بالاتر رود، جزو دسته‌بندي‌هاي بعدي قرار مي‌گيرد و اگر از آن حد مشخص کمتر شود، جزو دسته‌بندي‌هاي خوب قرار مي‌گيرد و برچسبي هم بر مبناي اين مصرف پيش‌بيني شده که شبيه برچسب انرژي است و بر روي تجهيزات آب بَر نصب مي‌شود.

مديرکل دفتر استانداردهاي فني و مهندسي اجتماعي زيست محيطي آب و آبفا ادامه داد: تجهيزات آب‌ بَر، علاوه بر ماشين لباسشويي شامل ماشين ظرفشويي، شيرآلات، فلاش تانک، سردوش حمام، ‌کولرهاي آبي و... است که تمامي اينها طي مباحثي که در ماه‌هاي گذشته پيگيري و تدوين شده و مشخص شده هر يک از تجهيزات به چه ميزان آب مصرف خواهند داشت.

وي با بيان اينکه باید توجه داشت يک سردوش معمولي، در يک دقيقه با يک فشار مشخص چه ميزان آب استفاده مي‌کند، يادآور شد: در تکنولوژي‌هاي پيشرفته‌تر، سردوش‌هايي وجود دارند که با اختلاط آب و هوا، مصرف آب را تقليل مي‌دهند.

عبادي با اشاره به اينکه دفتر استانداردهاي فني، مهندسي، اجتماعي و زيست محيطي آب و آبفا از ۱۱ کميته و زيرمجموعه تشکيل شده است خاطر نشان کرد: تاکنون در این دفتر کميته متناسب با لوازم و تجهيزات مصرف کننده آب نداشتيم که در سال گذشته به ضرورت وجود اين کميته پي برده شد و مقرر شد مصرف آب نيز استانداردسازي شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با بيان اين مطلب که اين تجهيزات بسته به نوع مصرف، به کميته آب و يا کميته فاضلاب واگذار شد و سرانجام کميته لوازم و تجهيزات مصرف کننده آب شکل گرفت اضافه کرد: در ۱۱ کميته رسمي که به فعاليت مشغول هستند توانسته‌ايم بيش از يک سوم استانداردهاي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي را تدوين کنيم.

وي تصريح کرد: در کشور بيش از ۲۰ وزارتخانه وجود دارد، ولي استانداردهايي که ما در اين ۱۱ کميته تدوين کرده‌ايم، با نصف استانداردهاي که بقيه وزارتخانه‌هاي کشور تدوين کرده‌اند برابري مي‌کند و بالاترين امتياز را در بحث استاندارد کسب کرده‌ايم.

کد خبر 2862318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha