۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۰

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

آخرین خبرها از نحوه حضور ایران در کنفرانس جهانی کتابداری

آخرین خبرها از نحوه حضور ایران در کنفرانس جهانی کتابداری

کمتر از یکماه به آغاز کنفرانس جهانی کتابداری در آفریقای جنوبی زمان باقی است. با این حال هنوز وضعیت حضور پژوهشگران ایرانی در این اجلاس به طور کامل مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، هشتاد و یکمین کنفرانس بین المللی کتابداری (ایفلا) طی روزهای ۱۵ الی ۲۱ آگوست ۲۰۱۵ برابر با ۲۴ تا ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد. شعار امسال این کنفرانس «کتابخانه‌های پویا؛ دسسترسی، توسعه و تحمول» است. هر ساله در این اجلاس، پژوهشگرانی از کشورمان - غالباً از سازمان اسناد و کتابخانه ملی - با ارائه مقالاتی مرتبط با موضوعات اعلام شده در فراخوان، مشارکت می‌کنند.

در برخی خبرها آمده بود که پژوهشگران ایرانی امسال ۵ مقاله  ۳ مقاله به ایفلای ۲۰۱۵ حضور خواهند داشت. مطابق اعلام، محمدكریم صابری و فاطمه پازوكی مقاله‌ای مشترک با عنوان «مقایسه وضعیت كتابخانه­‌های عمومی ایران با استانداردهای ایفلا»، رضا خانی‌پور مقاله‌ای با عنوان «کتابخانه‌ ملی و آرشیو جمهوری اسلامی ایران: یك مدل نشر كتابخانه‌ای پویا» و محبوبه قربانی هم مقاله‌ای عنوان «همکاری در مورد مفهوم تکنولوژی ایران در دسترسی، توسعه و انتقال اطلاعات» به این کنفرانس ارائه کرده‌اند.

امین عارف‌نیا مدیركل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره نحوه حضور کتابداران ایرانی در کنفرانس امسال ایفلا به خبرنگار مهر گفت: کارشناسانی از کتابخانه ملی مقالاتی به کنفرانس جهانی کتابداری ارائه کرده‌اند و اگر پذیرفته شوند، سازمان برای حضور نویسندگان این مقالات در این کنفرانس، از آنها حمایت می‌کند اما من از اینکه آیا مقالات پژوهشگران کتابخانه ملی در ایفلا پذیرفته شده یا نه، اطلاعی ندارم.

وی افزود: اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و کارشناسان حوزه کتابداری و اسنادی سازمان اسناد و کتابخانه ملی معمولاً هر ساله در کنفرانس‌های ایفلا (اجلاس جهانی کتابداری) و ایکا (اجلاس جهانی آرشیو) شرکت می‌کنند و مقالاتشان را ارائه می‌کنند اما اینکه مقالات چه کسانی پذیرفته شود و چه کسانی تمایل به حضور در این کنفرانس‌ها را داشته باشند؟، نامشخص است.

این مقام مسئول در کتابخانه ملی در توضیح بیشتر این مسئله گفت: بعضاً مشاهده شده که مقالات برخی پژوهشگران پذیرفته شده اما نویسندگان آنها به دلیل بالا بودن هزینه‌ها به این کنفرانس‌ها نرفته‌اند. البته کتابخانه ملی بخشی از هزینه‌های شرکت آنها را پرداخت می‌کند اما غالباً این هزینه‌ها آنقدر سنگین است که پژوهشگران ما قادر به تامین بخش دیگر هزینه توسط خودشان نیستند.

کد خبر 2862563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha