به گزارش خبرنگار مهر، مجری طرح آزاد و نیروگاه و سامانه انتقال آب شامگاه پنج شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان کردستان در محل اجرای این طرح با بیان اینکه عملیات اجرایی ساخت نیروگاه برقابی سد آزاد از سال ۹۰ شروع شده است، گفت: این نیروگاه، نخستین نیروگاه در کشور است که طراحی و ساخت آن توسط متخصصان ایرانی انجام شده است.
حمید احمدزاده عنوان کرد: این نیروگاه ۱۰ مگاواتی در سه واحد ۳.۳ مگاواتی در مسیر آبی که به برای تامین حق آبه زیستمحیطی باید در مسیر رودخانه رهاسازی شود، ساخته شده است.
وی بیان کرد: در طرح اولیه پروژه ایجاد نیروگاه پیش بینی نشده بود ولی با پیاده سازی مهندسی ارزش اقدام به ساخت این نیروگاه در طرح سد آزاد کردیم.
مجری طرح آزاد و نیروگاه و سامانه انتقال آب به سد قشلاق سنندج ادامه داد: هر واحد نیروگاهی از دو المان شامل توربین که جزء مانیکی و ژنراتور که جزء برقی واحد نیروگاهی تشکیل می شود.
احمدزاده افزود: تجربه ساخت نیروگاه های برقی را در کشور داشتیم ولی طراحی آنها همواره توسط شرکت های خارجی انجام می شد.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار و بعد از ۲۰ سال از زمان ورود کشورمان به ساخت تجهیزات نیروگاه های برقابی، کارشناسان توانمند و متخصص ایرانی توانستند با موفقیت تمامی مراحل طراحی، ساخت، تست و راه اندازی نیروگاه برقابی در سد آزاد کردستان را انجام دهند.
وی عنوان کرد: اسفندماه سال ۹۳ نخستین واحد ۳.۳ مگاواتی این نیروگاه راه اندازی و به دور نامی هزار دور در دقیقه رسید و ظرف چهار ماه گذشته هم دو واحد دیگر این نیروگاه مراحل تست های آزمایشی و پیش از راه اندازی آنها انجام شد و هم اکنون سه واحد آماده راه اندازی و ارسال برق به شبکه سراسری هستند.
مجری طرح آزاد و نیروگاه و سامانه انتقال آب به سد قشلاق سنندج با اعلام اینکه توربین این نیروگاه هم برای اولین بار توسط متخصصان ایرانی ساخته شده است، گفت: توربین های این نیروگاه از نوع فرانسیس با محور افقی و با دورنامی هزار دور در دقیقه است که طراحی، ساخت و نصب و راه اندازی آنها توسط متخصصان ایرانی انجام شده است.
احمدزاده یکی دیگر از سیستم های موجود در نیروگاه را گاورنر ذکر کرد و افزود: گاورنر مغز فرماندهی نیروگاه است و این دستگاه دستور می دهد که واحد نیروگاهی با چه دوری کار کند و خوشبختانه تمامی مراحل ساخت و طراحی این وسیله هم توسط متخصصان ایرانی انجام شده است.
وی به میزان اعتبارات هزینه شده برای احداث این نیروگاه اشاره کرد و گفت: ۳۰ میلیارد تومان برای ساخت نیروگاه و پست برق و ۶ کیلومتر خط انتقال برق از نیروگاه به پست نگل هزینه شده است.
وی اظهارداشت: از میزان کل اعتبارات هزینه شده مذکور ۱۸ میلیارد تومان آن توسط بخش خصوصی تامین شده است.
مجری طرح آزاد و نیروگاه و سامانه انتقال آب به سد قشلاق سنندج عنوان کرد: با امضای قرارداد «بی او تی» با کارفرمایی دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای نخستین بار در کشور نیروگاه برقابی توسط بخش خصوصی احداث شد.
نظر شما