به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا نعمت زاده در کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری ایران و اروپا در وین گفت: بازار ایران همان بازار یک دهه پیش نیست و به علت پیشرفت در توانایی های فنی، ما دیگر علاقه مند به واردات یک طرفه کالا و ماشین آلات از اروپا نیستیم.
وی اظهارداشت: سرمایه گذاری مشترک نه تنها بر بازار ایران که دارای ۸۰ میلیون نفر جمعیت است بلکه بازار منطقه ۳۰۰ میلیونی کشورهای همسایه می تواندحساب باز کند.
نعمت زاده افزود: شرکتهای ایرانی قادر به گسترش فعالیتهای خود در بسیاری از این کشورها هستند. بنابراین، ایران نه تنها به عنوان یک بازار بلکه به عنوان یک پلت فرم منطقه ای برای تولید مشترک و همکاری فنی برای کشورهای همسایه و کشورهای مستقل مشترک المنافع عمل میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: معتقدیم با حل و فصل ناپایداری سیاسی، این منطقه به طرحهای اقتصادی بزرگی نیاز دارد، لذا ما از شما جهت مشارکت در این تلاش و استفاده از فرصتهای سرمایه گذاری دعوت میکنیم.
وی گفت: وجود مشکلات مختلف به خصوص در زمینه های فنی، ما را مجبور ساخت تا بر کاستیها از طریق تلاشهای خودمان غلبه کنیم؛ در نتیجه ما توانستیم در بسیاری از زمینه های علمی و فنی فقط با همکاری و مساعدت بسیار محدود خارجی، گام های بلندی برداریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: تلاش زیادی برای خصوصی سازی در ایران انجام شد که تا حدودی به دلیل محدودیتهای ناشی از تحریم آهسته تر شده اما هدف ما این است که به دور از مالکیت دولتی و کنترل در بسیاری از زمینه ها حرکت کنیم.
وی اظهارداشت: خصوصی سازی فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی و بومی را جهت شرکت در زمینه هایی مانند خودرو، فولاد، تولید برق و بسیاری دیگر فراهم میسازد.
نعمت زاده تاکید کرد: قوانین و مقررات در مورد سرمایه گذاری خارجی و در خصوص مالکیت توسط سرمایه گذاران خارجی اصلاح شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در آموزش عالی پیشرفت زیادی داشتیم و در ایران فارغ التحصیلان زیادی در حوزه فنی وجود دارد، ضمن اینکه اقتصاد ایران و بخش تولید بهبود یافته و درسال گذشته شمسی شاهد ۶.۷ درصد رشد در بخش صنعت و رشد ۹.۸ درصدی در بخش معدن بودهایم.
وی تصریح کرد: به تازگی برنامه استراتژی ۱۰ ساله صنعت، معدن و تجارت که شامل اهداف، سیاستها و اولویتهاست، تدوین شده است. در این استراتژی، توسعه بیشتر در صنایع مربوط به نفت و گاز، تولید کالاهای مختلف، طراحی و ساخت ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز دیده شده است.
نعمت زاده افزود: صنایع معدنی به ویژه در فلزات مانند فولاد، مس، کروم، طلا، نقره و دیگر فلزات در میان اولویتهای ما هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: در صنعت خودرو هر دو اتومبیلهای سواری و وسایل نقلیه تجاری و طراحی ساخت و تولید قطعات مختلف با توجه به استانداردهای جهانی یک بخش کلیدی از هدفهای ما را تشکیل میدهند، ضمن اینکه تا سال ۲۰۲۵ می خواهیم ۳ میلیون دستگاه خودرو تولید کنیم که یک سوم آن صادر شود.
نعمت زاده تاکید کرد: میخواهیم خودرویی تولید کنیم که تحت برندهای جهانی باشند و در این زمینه به دنبال سرمایه گذاری مشترک با قطعات سازان هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: گامهای بلندی در بخشهای متعدد فن آوری برداشته ایم و به دنبال سرمایه گذاری مشترک در بخشهایی مانند نانو تکنولوژی، صنعتی بهداشتی، تجهیزات پزشکی و مخابراتی هستیم.
نعمت زاده گفت: در مجموع، برنامه ریزی استراتژیک صنعتی ما با هدف قرار دادن ایران در میان اقتصادهای در حال ظهور بر پایه منابع طبیعی مان، نیروی انسانی تحصیل کرده و جوان، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مشهور و بازارهای داخلی و منطقه ای است. پیشنهاد میکنم که شرکتهای اروپایی به عنوان یک فرصت مهم به این موضوع نگاه کرده و با نگاهی استراتژیک و بلند مدت به اشکال مختلف همکاری و اتحاد در این تلاش مشارکت کنند
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ایران خود را برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی آماده میکند و علاقه مند به مذاکره و انعقاد موافقت نامه های تجاری با اتحادیه اروپا و دیگر کشورهاست.
نظر شما