مهندس حامد آهنگري كارشناس ارشد مهندسي عمران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي "مهر" با اشاره به طرح تعدادي از اساتيد دانشگاهي و متخصصان كشور در مورد مقاوم سازي ساختمانها ، گفت: پس از سال 72 ، تمامي ساختمانهاي جديد بايد بر اساس آيين نامه 2800 احداث و مقاوم سازي شده باشند.
وي با ذكر اين نكته كه اكثر ساختمانهاي بلند مرتبه فاقد مقاومتهاي تعيين شده هستند ، افزود: در اين ميان 2 مقوله قابل طرح است. اول اينكه ساختمانهايي كه تا پيش از اين سال بنا مي شدند ، اكثرا فاقد استانداردهاي مقاوم سازي بودند و دوم اينكه ساختمانهايي كه پس از تصويب اين آيين نامه ساخته شده اند ، هم چندان به اين فاكتور مجهز نيستند.
آهنگري گفت: به عنوان نمونه در يكي از اين موارد ، سازه هاي يك مجموعه از بناهاي ساخته شده يك مجتمع مسكوني واقع در منطقه 10 به دليل عدم رعايت نكات ايمني توسط مهندسان ناظز و اينكه فاقد مقاومت كافي بود ، با دستور مقامات دوباره با صرف هزينه فراوان مقاوم سازي شد.
وي ادامه داد: به همين دليل با كمك تعدادي از مهندسان و اساتيد دانشگاهي ، مطابق استانداردهاي جهاني طرحي براي مقاوم سازي ساختمانهاي بيش از 3 طبقه كه فاقد مقاومت كافي هستند آماده و براي تاييد و اجرا به شهرداري و ساير دستگاههاي ذي ربط ارسال شده است.
آهنگري گفت: بر اساس اين طرح تنها ساختمانهايي ايمن سازي مي شوند كه ابتدا مستهلك بوده و ثانيا كوبيدن و ساخت مجدد آن مقرون به صرفه نباشد.
وي ضمن تاكيد بر اين موضوع كه اين طرح تنها تضمين كننده مقاومت ساختمان است نه عمر آن ، افزود: در اين پروژه پيش بيني شده 50 درصد هزينه هاي اجرايي را دولت و مابقي را مالك پرداخت كند.
آهنگري گفت: اين طرح تنها با سرمايه اي حدود 10 درصد از هزينه تخريب و احداث مجدد ساختمان هاي فرسوده ، اجرا مي شود.
نظر شما