به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر آيت الله هاشمي شاهرودي در مراسم افتتاح آغاز سال تحصيلي دانشكده علوم قضايي با اشاره به اينكه 90 درصد مرافعات در محاكم صلح و سازش قابل حل است ، افزود : اگر همه مرافعات را به دادگاهها بكشانيم درواقع همه را به سوي كشمكش سوق داده ايم.
وي اظهار داشت : به دادگاهها و به قضات محاكم گفته شده كه تا حد امكان مرافعات را به صورت صلح و سازش حل كنند و اگر مشكل در محاكم صلح حل نشد در مرحله آخر پرونده مرافعه به دادگاه ارسال كنند .
آيت الله هاشمي شاهرودي با اشاره به اينكه دانشكده علوم قضايي يكي از نهادهاي علمي، پژوهشي ارزنده است ، افزود : دانشكده علوم قضايي در زمينه تحقيقاتي و اطلاع رساني خدمات ارزنده اي را انجام داده است كه روز به روز در حال رشد و ارتقاء است .
وي در مخالفت با ادغام دانشكده علوم قضايي گفت : دانشكده علوم قضايي اگر استقلال داشته باشد و به صورت مجزا فعاليت كند فعاليتهايش روشن تر و موثرتر است .
رييس قوه قضاييه گفت : دانشكده علوم قضايي بايد از لحاظ پژوهشي و آموزشي ارتقا و توسعه پيدا كند اما براي اينكه دانشكده علوم قضايي تبديل به دانشگاه شود ، ممكن است مشكلات قانوني وجود داشته باشد .
وي ادامه داد : ممكن است برخي وجود دانشكده علوم قضايي را غير ضروري بدانند و چه بسا با توسعه و تغيير اين دانشكده به دانشگاه مخالفت داشته باشند ، اما مي توان با ايجاد يك طرح ريزي مناسب در جهت ارتقا و توسعه اين دانشگاه قدم برداريم و يك مركز آموزش عالي بسيار گسترده و در سطح بالا داشته باشيم.
رييس قوه قضاييه افزود : طرحي كه از سوي صاحبنظران ارايه مي شود ، در عين حال كه بايد جامع ، مدرن و عملياتي باشد بايد اهداف آن نيز قابل دستيابي باشد.
وي خاطر نشان كرد : خوشبختانه در بعد قضايي به موفقيت هاي بسيار ارزنده اي دست پيدا كرده ايم ، به صورتي كه نظام قضايي كشور ما نسبت به نظام قضايي كشورهاي ديگر موفق تر عمل كرده ، البته اين دليلي نيست كه ما كمبود و يا نقصي در نظام قضايي نداريم ، بلكه ما دچار نقص هاي جزيي هستيم كه قابل حل است.
رييس دانشكده علوم قضايي نيز در ابتداي اين مراسم گزارشي از نحوه عملكرد دانشكده ارايه كرد و گفت: خوشبختانه در طي اين سالها دانشكده علوم قضايي با وجود مشكلات و كمبودها در سه بعد آموزش، پژوهش، مالي و رفاهي حركتهايي موثر و رو به جلو انجام داده است .
ميرمحمد صادقي افزود: در سال جاري 46 نفر از دانش آموختگان دانشكده در كارشناسي ارشد دولتي پذيرفته شده اند ، همچنين 40 درصد دانش آموختگان دانشكده از افراد ممتاز شناخته شده اند كه اين خود از افتخارات دانشكده علوم قضايي محسوب مي شود.
وي اظهارداشت : در بعد پژوهشي دانشجويان در هر سال يك پروژه تحقيقاتي مفيد را ارايه مي دهند ، همچنين در مسائل فرهنگي فعاليت هاي موثري دارند.
وي با اشاره به كمبود بودجه دانشكده علوم قضايي گفت: دانشكده علوم قضايي به طور مستقل 580 ميليون تومان در سال اعتبار دارد كه 400 ميليون تومان آن در خصوص حقوق اساتيد و تهيه امكانات لازم براي دانشكده صرف مي شود و اين امر سبب مي شود كه ما با كمبود بودجه دردانشكده مواجه شويم.
گفتني است درپايان اين مراسم از تعدادي از دانشجويان ممتاز دانشكده علوم قضايي تقدير شد .
نظر شما