به گزارش خبرنگار مهر، سهراب دلانگیزان ظهر یکشنبه در نشست شورای مهارت استان کرمانشاه به تدوین سند مهارت استان اشاره و از تدوین ۶۰ درصدی آن خبر داد.
وی افزود: هم اکنون ادبیات موضوعی این سند نهایی، نیازسنجی ها و امکان سنجی ها صورت گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: نیازسنجی های لازم برای مهارت آموزی در بخش های صنعت و کشاورزی انجام و در قالب سناریوهایی تعریف و تدوین شده است.
وی از تهیه پرسشنامههای اولیه سند مهارتی استان خبرداد و گفت: فرآیند اجرایی این موضوع نیز رو به اتمام است و نیازهای دستگاههای استان نیز جمع آوری و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
دل انگیزان با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته در تدوین سند مهارت استان طی پنج سال گذشته گفت: براین اساس میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای تحقق سند مهارت استان نیز مشخص می شود.
وی از تدوین سه سناریو در قالب سند مهارت استان خبرداد و گفت: شغلهای پیشرونده، حرکت بهسمت شرایط ایدهآل و نفوذ صنعتهای بالادستی سه سناریو مذکور بوده که سناریو آخر از حساسیت بیشتری برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، با انتقاد از به تاخیر در انعقاد قرارداد شورای مهارت با تیم تدوین کننده این سند گفت: علی رغم اینکه سند مهارت استان از ۱۲ اسفند ماه گذشته در حال تدوین بوده و ۶۰ درصد آن نیز تدوین شده است هنوز قرار دادی منعقد نشده و البته ما نیز کار را تعطیل نکرده ایم و در حال تدوین ادامه آن هستیم.
وی تدوین این سند را یک ضرورت و نیاز برای توسعه و تقویت فرهنگ مهارت آموزی و در نتیجه آن ایجاد اشتغال در استان دانست.
دل انگیزان ناسازگاری کنونی سطح مهارت گروه عظیمی از شاغلان و نداشتن مهارت فارغ التحصیلان دانشگاهی را از دیگر ضروریات تدوین این سند راهبردی برشمرد.
این صاحب نظر در مسائل اقتصادی، نرخ مهارت را در کشور پایین دانست و گفت: این موضوع نیز یکی از دلایل تدوین این سند است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی نبود تفکیک شهرستانی، شهری و روستایی را از ویژگی های این سند برشمرد و گفت: سند راهبردی مهارت استان در شرایط کنونی به صورت یکپارچه در استان در حال تدوین است.
دل انگیزان بر اجرای این سند در سطح استان اعم از شهرستان ها، روستاها و... اشاره کرد و گفت: پس از تدوین و نهایی شدن سند مذکور و با در نظر گرفتن هزینه ای کمتر نسبت به سند می توان دستور العمل اجرایی آن را نیز استخراج کرد.
دل انگیزان با یادآوری اینکه سند اشتغال استان الان تهیه شده، گفت: این سند در ذیل اسناد بالادستی خود قابل اجراست.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در پایان بحران مهارت در کشور را خطرناکتر از بحران آب دانست که باعث معضل بیکاری و در نتیجه آن بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی می شود.
نظر شما