ارفع اطرايي ، مدرس ونوازنده سنتور، در گفت و گو با خبرنگار موسيقي"مهر" با اعلام اين مطلب گفت : استفاده از لغاتي مثل فاخر در سالهاي اخير زياد شده است . شايد موسيقي فاخر به نوعي از موسيقي گفته شود كه سطح آن بالا و سنگين و در عين حال مانند موسيقي رديف ايراني و كلاسيك ايراني براي مردم قابل هضم باشد.
اطرايي افزود : متاسفانه در حال حاضر بيشتر نظراتي كه درباره هنر موسيقي داده مي شود ، جنبه "فردي" دارد كه به طور معمول از طرف جامعه پذيرفته نمي شود. بنابراين براي مشخص كردن لغت موسيقي فاخر بايد تمام آهنگسازان خوب و درجه يك دور هم جمع شوند تا اين موضوع به يك جمع بندي لازم و هدفمند برسد.
اين رديف دان از هنر به عنوان "معلم " ياد كرد و خاطرنشان كرد : نقش مردم در تشخيص فاخر بودن موسيقي غير قابل انكار است . البته اين تشخيص بايد توسط علماي فن هدايت و با كمك رسانه حمايت شود. در غير اين صورت اين تشخيص زياد قابل اعتماد نيست و ممكن است كاذب باشد.
وي با تاكيد بر نقش رسانه هاي جمعي در هدايت مردم تصريح كرد : در عصر حاضر رسانه هاي جمعي مي توانند شناخت قابل ملاحظه و مفيدي را درباره نوع موسيقي به مخاطبان ارئه دهند. البته اين شناخت در وهله اول بايد توسط يك قشر تخصصي در نوع توليدات بوجود آيد و از طريق رسانه ها پخش شود.
اين مدرس و مولف در پايان گفت : به نياز متنوع هر قشري بايد پاسخ متناسب با آن نيز در جامعه ارائه شود. براي مثال ، نبايد به بهانه حمايت از موسيقي فاخر موسيقي "پاپ" را در نظر نگرفت ، چرا كه اگر ما آثار ارزشمندي را در اين زمينه بوجود نياوريم مردم دنباله رو موسيقي مبتذل آن سوي آب مي شوند.
نظر شما