اين شاعر در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : مهمترين ويژگي كه براي شعرعاشورايي بايد قائل باشيم ، همان ويژگيهايي است كه بايد براي فرهنگ عاشورا، انسان عاشورايي و تفكر عاشورايي قائل باشيم .
وي خاطرنشان كرد : در ابتدا بايد فلسفه عاشورا را بدانيم و دلايلي را كه امام حسين (ع) حج خود را نيمه تمام گذاشت و به سمت كربلا برگشت ؟ امام حسين (ع) چرا جنگيد و شهيد و چرا خانواده خود را به همراه برد؟ بايد دانست فلسفه تشنگي و شهادت چيست ؟ اينها بخش هايي است كه بايستي در ادبيات عاشورايي لحاظ شود .
هادي منوري تصريح كرد : بحث عبرت و درست گرفتن از عاشورا مهمترين بخش حادثه عاشوراست، در عاشورا دو گروه را مي بينم، اولين گروه امام حسين و يارانش بودند كه بهترين امتحان را در اين مورد پس دادند و توانستند خود را در تاريخ جاودانه كنند.
اين شاعر ادامه داد : گروه ديگر ، گروهي بودند كه در مقابل سيد الشهدا ( ع ) ايستادند و جنگيدند و او را شهيد و خاندانش را به اسارت بردند ، حال عاقبت اين گروه چه شد ؟ هر دو گروه از اين دنيا رفتند اما امروزه از امام حسين ( ع ) نيكي ، عزت ، پاكي و بزرگي به ياد مانده و براي دشمنانش چيزي جز لعن و نفرين باقي نمانده است ، هنوز بعد از 1400 سال مردم روز عاشورا را به ياد امام حسين (ع) و 72 تن يارانش گرامي مي دارند و اين بزرگترين عبرت عاشوراست .
هادي منوري در پايان گفت و گو با مهر، يادآور شد : اگر عاشورايي فكر و عمل كنيم و با رويكرد عاشورايي زندگي كنيم ، قاعدتا اشعارمان نيز عاشورايي است اما اگر در گفتار فقط عاشورايي باشيم مسلما شعرمان هم ماندگار نخواهد بود و تاثير آن چناني نيز نخواهد داشت .
نظر شما