به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا عادل، ظهر امروز در نشستی خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد وضعیت اماکن تاریخی وقفی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که بر اساس این تفاهمنامه انجام شده است، مرمت و احیای اماکن میراثی موقوفی است.
وی عنوان کرد: این اماکن شامل امامزادگان، برخی مساجد، آب انبارها و حتی خانه های مسکونی موقوفه و دارای ارزش تاریخی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد بیان کرد: از آنجا که مرمت این بناها باید بر اساس فرمول های خاص اداره میراث فرهنگی انجام شود، امکانات برای مرمت فراهم شده و یکی از شاخص ترین همکاری های اوقاف و میراث فرهنگی نیز اجرای طرح توسعه امامزاده جعفر (ع) است.
از سرگیری طرح توسعه امامزاده جعفر (ع) پس از وقفهای طولانی
وی عنوان کرد: این پروژه پس از وقفه ای طولانی دوباره از سر گرفته شد و از مشاوران مطرح و برجسته ملی برای اجرای این طرح دعوت شده و خوشبختانه هم اکنون به یک وفاق و همدلی بین شهرداری، اوقاف، میراث فرهنگی و معاونت عمرانی استانداری یزد رسیده ایم.
عادل ادامه داد: مقرر شده با توجه به توانمندی مشاور، هر چه در قالب این طرح لحاظ شود، از سوی معاونت عمرانی استانداری مصوب شود بر این اساس به نظر می رسد طرح توسعه امامزاده جعفر (ع) یزد به زودی اجرایی شود.
وی یکی دیگر از پروژه های مشترک میان اوقاف و میراث فرهنگی را بازسازی حسینیه امامزاده شاهزاده فاضل اعلام کرد و افزود: میراث فرهنگی وارد اجرای عملیات بازسازی و مرمت شده و کار به خوبی در حال انجام است.
عادل در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر وضعیت آب انبارها به عنوان یکی از بناهایی که میراث فرهنگی و اوقاف سالها بر سر آن به توافق نرسیده بودند نیز عنوان کرد: آب انبارها نیز در قالب این تفاهمنامه مدنظر قرار گرفته اند و امیدواریم در یک پروسه زمانی مناسب، آب انبارها نیز به نتیجه برسند.
انجام ۲۳ وقف جدید در یزد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود از ۲۳ وقف جدید در استان یزد در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: بیشترین وقف ها به ترتیب مربوط به شهرستانهای تفت، یزد و میبد و بیشتر در حوزه احداث مسجد و نیات مذهبی از جمله برگزاری مراسم روضه خوانی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مرمت و بازسازی بقاع متبرکه روستاها نیز اظهار داشت: درآمد بقاع متبرکه نخستین موردی است که در عملیات عمرانی می توان بر روی آن حساب کرد اما متاسفانه برخی از بقاع متبرکه به ویژه در روستاها فاقد درآمد هستند و اعتبارات دولتی نیز که بتوان با کمک آن یک پروژه را تعریف کرد، پاسخگو نیست به همین دلیل اعتبارات دولتی به این بقاع اختصاص نمی یابد.
عادل عنوان کرد: اما در سال جدید یک ردیف اعتبارات دولتی به این امر اختصاص یافته و بیش از ۳۰۰ میلیون تومان به ۱۱۰ امامزاده تخصیص می یابد که امیدواریم با استفاده از آن بتوانیم بخشی از عملیات مرمت و بازسازی این اماکن را انجام دهیم.
نظر شما